I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Bringára fel Hévízen és a Balatonon!

A Kerékpáros Barát Település és Munkahely címek kapcsán valamint a tartósan jó idő beköszöntével gondoltam kicsit írok a Hévíz környéki kerékpározási lehetőségekről is.

dsc_7951.jpg

A világ legnagyobb termáltavának városa és a Balaton környéke sokféle lehetőséget biztosít kerékpározásra: hegyekkel, dombokkal, sík tereppel teli tájon, kiépített kerékpáros utakkal, kijelölt túraútvonalakkal. Hévízről gond nélkül átkerekezhetünk a Balatoni Bringakörútra, hiszen a városból induló kiépített kerékpárút csatlakozik hozzá. Eltekerhetünk egészen a Kis-Balatonig, ahol a természetvédelmi terület szépségei biztosan elkápráztatnak. De nekivághatunk túráknak északi irányba is, amerre a dimbes-dombos terep már a gyakorlottabbaknak ajánlott.

Az útvonalakon eltévedni nem lehet, hisz, ahogy már említettem a régióban található közel 300 kilométernyi kerékpárút teljesen kitáblázott, több helyen pedig kerékpáros megállók, pihenőhelyek is találhatók. Ha mégis otthon maradt a bringa, akkor sincs ok aggodalomra, hisz a hévízi Tourinform Irodában és a kerékpáros pihenőközpontokban bicajok széles skálájából válogathatunk.

Ne feledjük, hogy a túrák során nem csak a látványosságokat és a természet szépségeit felfedezhetjük fel, hanem ezen felül egészségünkért is sokat teszünk.

Bemelegítéshez használjuk városon belül a HeBi közösségi kerékpárokat, amelyekkel Hévízen ingyenesen tekerhetünk el a piacra, a tófürdőre, vagy az Egregyi városrész borospincéihez!

Hévízi és balatoni túra tippekért kattintsatok IDE!

Kerékpárbérlés és túra információ:

Tourinform Hévíz
Tel: +36 83 540 131
heviz@tourinform.hu
www.heviz.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr608795156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása