I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Élménytérkép, ami segít megtalálni a látnivalókat!

pexels-aksonsat-uanthoeng-1078850.jpg

Lassan véget ér a nyár. A hőség, a stand- és fesztiválszezon elmúltával elérkezünk az év egyik legjobb időszakához, már ami a rövidebb belföldi utazásokat illeti. Az indiánnyár a lehető legszebb évszak, hogy kiránduljunk, bringatúrára induljunk, városokat és egyéb látnivalókat fedezzünk fel és ha lehet, még csobbanjunk egyet meleg vízbe!

A felfedezéshez elkél némi előzetes információ

A legkézenfekvőbb persze egy térkép, ami bármikor velünk van, ha meg kell találnunk a kastélyt, kilátót, múzeumot, nemzeti-park látogatóhelyet vagy épp a kerékpárkölcsönzőt, ahová indultunk. Manapság már kevésbé divat papír alapú térképekkel járni településről-településre, hiszen szinte mindannyiunk számára elérhetők ezek online verziói.

Egy kis hévízi csapat egész hasznos online elérhető élménytérképet készített azoknak, akik úgy gondolják felfedeznék a Nyugat-Balaton környékét! Készítői nem a látványos megoldásokra, hanem az átláthatóságra, a praktikumra és a kereshetőségre koncentráltak.

terkep_minta.jpg

A Google My Maps alkalmazás térképét használták alapnak, amin jelenleg több mint 60, a térség legjelentősebb látnivalói, turisztikai célpontjai vannak kiemelve. Nem csak a helyszíneket jelölték be, de minden helyszínhez 1-1 fotót is feltöltöttek, sőt a helyszínekhez weboldal címeket is bemásoltak, hogy azokra kattintva egyből elérhető legyen az adott helyszín adatlapja, árai, nyitvatartása.

Jó ötlet, hogy nem a hagyományos alaptérképet használták, amin már eleve sok szolgáltató, intézmény fel van tűntetve, hanem egy letisztultabb verziót, ami segít abban, hogy lássuk, merre vannak a múzeumok, templomok, kilátók, de nem nem zavarják össze a tájékozódást az egyéb feliratok. Ugyanakkora az alaptérképnek köszönhetően a kiválasztott látnivalóhoz egyből útvonalat is tervezhetünk, így tényleg könnyen megtaláljuk és azt is megtudjuk, milyen messze van attól a helytől, ahol épp tartózkodunk.

Mi várható még?

A térkép folyamatosan bővül, időről-időre frissül újabb élményelemekkel, idővel pedig a helyszíneket tematizálják a gyorsabb áttekinthetőség érdekében. Például a templomokat és templomromokat kereszttel, a természetközeli élményeket zöld poi-val jelölik majd. 

Milyen jó lenne, ha egyre több ehhez hasonló térkép készülne, melyek segítségével a turisták könnyen és gyorsan átláthatják, mennyi mindent érdemes felfedezni egy adott régióban!

Az itt található térképet a www.heviz.hu honlap egyes aloldalaira (itt és itt) illesztették be, de most a képre kattintva is meg lehet nyitni az alkalmazást.

  

 

 Hasonló tartalmak!

 

Innét a legszebb a kilátás a Balaton nyugati csücskében!

Teszteltük a kalandparkokat! 

Strandok, fürdők, tópartok a 2023-as szezonban

Hol horgásszunk zalai vizeken?

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7518196289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása