Mai egészségtudatos világunkban egyre fontosabb, hogy honnan, milyen alapanyagból kerül az étel az asztalra. Keressük a minőségi, vegyszermentes termékeket, helyi alapanyagokat. Ha ezt a piacon tesszük, nem csak az egészséges életmód mellett döntünk, hanem támogatjuk a környékünkön élő termelőket is.
Ez a tudatosság ne maradjon el a hévízi üdüléskor sem, hiszen az idén múlt 4 éves Termelői Piac igazi különlegességnek számít, nemcsak a városban. Népszerűsége töretlen a vendégek, és a termelők körében is, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy már közel 800 árus kínálja itt portékáit felváltva heti három alkalommal.
Méz, lekvár, sajt, zöldség, hús, hal, pékárú mellett, fazekas, keramikus és antik termékeket árusító termelőkkel is találkozhatunk. A régi időkre emlékezve tavasztól őszig, a csütörtöki piacnapon kulturális programmal is gazdagítják a piacozást: autentikus erdélyi zenék, néptáncosok teszik még kellemesebbé az időtöltést.
Amit mindenképp szerezz be itt:
- betyár kenyér és házi pesto
- házi sütemény, házi lekvár
- kecskesajt (változatos fűszerezéssel)
- hazai zöldség és gyümölcs
Ekkor tudsz bevásárolni:
- kedden és szombaton délelőtt (7.00 – 13.00)
- csütörtökön délután (13.00 – 19.00)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.