I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Lefagytál? Indítsd az évet GŐZerővel!

373-fn6-2017-maxmiechowski-85-web-1024x679.jpeg

A tél csak egy évszak. Pont annyi élmény van benne, amennyit beleteszel! 

Van, aki az egészen extrém balatoni fürdést is bevállalja januárban, de neked persze nem kell ennyire szélsőséges döntést hoznod.

Azért menő lenne?

Ha menőnek akarsz tűnni azzal, hogy télen egy természetes tóban szeretsz úszkálni, próbáld ki a most is 23-24°C-os Hévízi-tó vízét. Mert Hévízen mindegy, hogy milyen évszak van: Minden idő ... "strandidő".

Ez kipróbált tény!

A fáradt izmok, a fázós lábujjak és a stressz meleg vízben oldódnak! A termál és gyógymedencékben akár éjjel-nappal 36°C-ban párolódhatsz. Bármerre indulsz, előbb-utóbb (inkább előbb) biztos belebotlasz egy medencepartba.

melegviz.jpg

Olvaszd ki magad a gőz erejével!

Amint beköszönt a tél, felizzanak a szaunakövek. Mézes, illatos, kókuszos, sörös felöntések, frissítő szaunaszeánszok várnak. Nem kell mindjárt a 90°C-os finn szaunával kezdeni, indíts az aroma- vagy a gőzkabinban és lazulj el a természet erejével!

Vizes élmény másképp!

Eveztél már télen? Eveztél már egyáltalán?

Csak itt, és csak télen élheted át ezt az élményt a Hévíz-patakon. És, hogy még VIP-ebben érzed magad, mivel nem csak az élmény különleges, hanem a táj is, ezért a nemzeti park engedélyével igen korlátozott számban lehet csak evezni egy ca 10 km-es szakaszon. Erre a programra bizony időben érdemes helyet foglalni! Viszont jó hír: gyerekekkel is biztonságos és akár kezdőknek is ajánlott téli program! Sőt, cikk-cakkban haladva még nagyobb poén.

heviz_patak_kepek_044.jpg

Hagyjuk a vizet!

Nem csak a meleg víz és gőz által lehet kimelegedni. Keresd meg a Vadlán likát, derítsd ki, hogy büdős-e Büdös-kút vagy, hogy zenélnek-e a bazaltorgonák! Végül kattints egy selfie-t a Keszthelyi-hegység valamelyik kilátójának tetejéről, esetleg a Szigligeti vártoronyból, háttérben a Balatonnal és a tanúhegyekkel!

Fogj tüzet!

Kisebb élménytúra is megtenné, csak itt, csak a városban, lehetőleg nem túl hosszan? Csatlakozz egy fáklyás városnézéshez, ismerd meg Hévíz titkait egy varázslatos esti túra keretében! Erre 'pölö' a hévízi Tourinformban tudsz bejelentkezni.

323005272_842796203648794_5018706188254581159_n.jpg

Van 'B' terv is!

Eljöttél és úgy adódott, hogy egész nap szakad az eső és orkánerejű a szél? Ne maradj otthon!

Most is nyitva van!

Alsópáhokon az Adrenalin Aréna – kicsiknek és nagyoknak is tuti program, ha szereted a mozgást és a kihívásokat. Kevésbé kalandvágyóknak kötelező program Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeum, ahol akár napokat is el lehet tölteni, vagy keressetek egy élményfürdőt és csúszdázzatok kifulladásig. Este pedig irány egy elképzelt világ, ahol bármi lehetséges és átélhető. Vegyetek jegyet a moziba!

Pihenni jöttél nem ugrálni! 

Maradjatok a hotelben és irány a spa. Nincs is jobb, mint egy (vagy több)  kényeztető masszázs, egy illatos kádfürdő vagy némi beauty élmény.

bonvital_masszazs_1.jpg

Enni pedig kell!

Reggel, délben, este, bármikor - igyatok gőzölgő italokat; teát, kávét, forralt4bort, puncsot, forrócsokit és/vagy egyetek forró krémleveseket, palacsintákat, sülteket, a legfinomabb lángost Igazából a bárig se kell lemenned, ha nem akarsz. Rendelj mindent a szállodai szobába és töltsétek az egész napot ágyban. Bár ezt otthon is megteheted! Csak ott nincs szobapincér!

Válts nézőpontot! Nincs hó? Tekints a telelésre nyaralásként!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6218023806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása