I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Keresd a minőséget a mennyiség helyett! Lassulj le és gazdagodj új élményekkel Hévízen!

hevz_0939.jpg

A Slow Turizmus, vagy lassú turizmus már a 80-as években ismert fogalom volt, napjaink rohanó világában az embereknek és a környezetnek egyaránt fontos a lelassulás. Mit is jelent a lassú turizmus?

Mindenekelőtt semmiképp sem azt, hogy unatkozunk! Sokkal inkább olyan kikapcsolódást, amikor van elég időnk arra, hogy azt csináljunk, amit legjobban szeretünk. Van elég időnk arra, hogy jól érezzük magunkat, valóban átéljünk élményeket, ne csak sodródjunk, de részesei is legyünk az élménynek.

Válassz közelebbi úti célt!

Ahhoz, hogy különleges helyeket fedezz fel, nem kell repülőre szállni és átrepülni a világ másik végébe. Felfedezhetsz hozzád közel is egyedi helyeket. A Hévízi-tó a világon egyedülálló termáltó, csak a Rotorua tó Új Zélandon hasonlítható hozzá. A téli hónapokban a tó fölött lebegő párasapka, a nyári hónapokban a tavon ringatózó tavirózsák mind Hévíz egyediségét mutatják. A Hévízi-tavat 60 hektáros véderdő veszi körül, a parkerdőben való sétán garantált a madárcsicsergés és a jó levegő.

Használj több környezetbarát közlekedési formát!

Kevesebb repülő, tisztább Föld! Belföldön utazva ha az autód helyett nem is váltasz tömegközlekedésre, helyben már választhatsz környezetbarátabb megoldásokat. Hévízen gyalog sincsenek nagy távolságok, városi sétákra több kényelmes útvonalat ajánlunk. A környéken turistautak hálózata várja a természet szerelmeseit. Túrázás során fedezhetsz fel várromokat, kilátópontokat, szakrális emlékhelyeket, épített és természeti szépségeket. A túrákat megteheted gyalogosan vagy kerékpárral is. Kerékpár bérlésére a Tourinform Irodában van lehetőség, itt térképet is kapsz az útvonalakról, az alábbi linkre kattintva találsz több kerékpártúra-ajánlatot.

hevz_0843.jpg

Szánj több időt a helyi történelem és kultúra megismerésére!

Szabadidődben kerüld a legnépszerűbb, legzsúfoltabb helyeket, ugyanakkor nem kell lemondanod az élményekről. Válogass bátran, ha kikapcsolódásról van szó, hiszen csak te tudod, mi az, ami igazán feltölt, legyen az fürdőzés termálvízben, adrenalin park vagy egy kellemes koncert. DE ne felejtsd el kizárni a zavaró tényezőket, mint például a folyton csengő mobiltelefon vagy a túl zsúfolt programterv. Tartson egy élmény addig, ameddig csak akarod, és elég, ha azok számára maradsz elérhető, akik a legfontosabbak számodra.

Hévízen is szinte minden épületnek, szobornak története van. Legendák, tündérek, híres vendégek és grófok és hercegek történetei elevenednek meg a vezetett hévízi túrák során. A város történetéről, természeti értékeiről több helyen érdekes informatív táblákat is olvashatsz, például a Véderdő Tavirózsa Tanösvényén. Ha kicsit aktívabban szeretnéd megismerni a környéket választhatsz vezetett kerékpáros vagy városnéző gyalogos túrát is.

Ismerj meg helyi termelőket, keresd a minőségi helyi ételeket!

A Hévízi Termelői Piacon hetente több alkalommal vásárolhatsz helyi termelőktől minőségi terméket. A hévízi éttermek étlapján is keresd a helyi specialitásokat, melyek helyi alapanyagokból készülnek. Keresd fel a „Nyitott porták” egyikét és ismerkedj meg a helyi termelővel. A gyors munka közben bekapott ebédek helyett most a lényeg a lassú élvezet, mert ráérsz jól érezni magad.

 

hevz_1202.jpg

 A slow tourism híveinek nem a több, hanem a jobb a fő motiváció!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7616670398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása