I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Ne mondj le a wellnessről! Spa praktikák otthonra! 1. rész: Mire jó a fürdősó!

 skincare-2357980_1920.jpg

Mire jó a fürdősó?

Sokan, ha a napi rutinról van szó, inkább a gyors zuhanyra esküsznek. Ám aki már próbálta, tudja, hogy egy nehéz nap után vagy stresszesebb időszakban a meleg kádfürdőnek nagyon jó ellazító hatása is van. A fürdő otthoni élményét tovább turbózhatjuk ha fürdősót is használunk, ám nem mindegy, hogy mi a cél: csupán egy illatos pihenésre van szükségünk, vagy esetleg enyhíteni szeretnénk egy egészségügyi problémát?

summer-4271487_1920v.jpg

Pihenéshez, ellazuláshoz leginkább az illóolajos, virágos, ellazító gyógynövényes fürdősók ajánlottak, mint például a levendulás, galagonyás, ylang-ylang illatú, ha ellazulás helyett inkább felfrissülésre vágyunk inkább citrusos illatokat használjunk, mint a citromfű, grapefruit, bergamot. Megfázás esetén segíthet a borsmente vagy az eukaliptusz, melyek segítenek feloldani a letapadt váladékot. Merev, fájó, reumás izmokra, ízületekre tökéletes lehet a hévízi iszapos vagy holt-tengeri fürdősó. De vannak gyógynövények, melyek a vérkeringést serkentik. A szódabikarbónát vagy gyógyiszapot tartalmazó fürdősó hatásos a gyulladt, pattanásos bőrre.

Akár hévízi gyógyiszapos fürdősót is használhatsz, ha egy kics hévízi gyógyvizes élményre vágysz. Bár a gyógyvizet nem tudjuk otthonodba szállítani, de fürdősó formájában részben egy otthoni kádfürdő alkalmával is felidézheted az élményt.

 furdoso.jpg

Fürdősóból legalább 2-3 de vízmennyiségtől függően lehet több, evőkanálnyit tegyünk a kellemesen meleg fürdővízbe, kevergetve oldjuk fel, majd legalább 20 percet töltsünk el a kádfürdőnkben. Turbózzuk a hangulatot lágy zenével, gyertyákkal, helyezzünk el a fürdőnkben páratűrő növényeket és érezzük magunkat úgy, mint egy igazi spa-ban.

A fürdősó egyébként karácsonyi ajándékötletnek is jó, főleg ha mi magunk készítjük!

FolytKöv! A következő részben az arcpakolásról lesz szó!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216307404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása