I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Új elektromos kerékpárok a Hévízi Tourinform Irodában

image_film_27sec_4k_moment3.jpg

Az idei nyáron mindenkiben egyre erősebb a vágy, hogy minél több időt töltsön el a szabadban. A Hévízi Tourinform Iroda kerékpáros kínálata a trendeket követve megújult. Hat modern elektromos kerékpékpárt lehet bérelni 2 illetve 24 óra időtartamra.

Az elektromos tekerésrásegítés nagyon megkönnyíti Hévíz dimbes-dombos útjain való közlekedést. A rásegítés lehet könnyű, erős és nagyon erős, továbbá még hatfokozatú sebességváltó is segít az elindulásnál, illetve a nagyobb emelkedőknél.

Az elektromos kerékpárokkal egyszerre töltés nélkül 50-60 kilométert lehet megtenni. Az akkumulátorok nagy előnye, hogy egyszerűen, 220 V csatlakozóval fel lehet tölteni. A teljes töltési folyamat 2-3 órát vesz igénybe, de aki a Balaton-kerülő kerékpárosúton megáll egy házilimonádéra, egy fagyira, vagy egy könnyű ebédre, ez idő alatt a kerékpárba is tud energiát „tankolni.” A Balaton körüli e-bike töltőhálózatról a Balatontipp oldalán olvashat.

Az elektromos kerékpár városi használatra tökéletes választás, amennyiben erdei úton kerékpározna a Tourinformban lehetősége van teleszkópos túrakerékpárt is bérelni.

A kerékpárok bérleti díja:

 

2 óra

24 óra

Városi-/Túrakerékpár

1.500,- Huf

3.000,- Huf

E-bike

3.000,- Huf

5.500,- Huf

Nordic walking bot

-

1.000,- Huf

 ebike.jpg

3 kerékpárútra útvonal elektromos kerékpárral:

Ide egy fagyiért és a szép kilátásért érdemes eltekerni

Hévíz-Keszthely-Gyenesdiás- Vonyarcvashegy- Balatongyörök

A Tourinform Irodából elindulva a Hévízi-tó mellett, gyönyörű mocsári ciprusok között aszfaltozott kerékpárúton 6 kilométer tekerés után kis emelkedővel lehet eljutni Keszthelyre. A Balaton fővárosában, a sétálóutcán keresztül, majd a város villanegyede mellett lehet eljutni a Balatonpartra. A kerékpárút majdnem végig a Balatonparton vezet, az új apartmanházaknál, tesz egy kis kerülőt, a Libás strand, ahol korábban libákat úsztattak, majd a Gyenesdiás legkisebb, leghangulatosabb Lido strandja mellet tovább a Bringatanyáig. Ezt a fagylaltozót nem lehet nem észrevenni, hiszen majdnem mindig hosszú sorok kígyóznak a kerékpárosút mellett. A fagyi után érdemes Vonyarcvashegy irányába picit továbbmenni, mivel a kerékpárút ismét teljesen a parton halad, ez az út egyik legszebb része. Kerékpáros töltő pont a vonyarcvashegyi Tourinform irodában található. Balatongyörökről a szépkilátást már a rómaiak is ismerték, ezt a környéken előkerült leletek bizonyítják. A Balaton minden irányból gyönyörű így visszafelé is érdemes a Balatont megcsodálni.

Távolság: oda-vissza: 36 km

kerekpartura1.jpg

Kerékpárral és hajóval a Balatonon

(Hévíz-Keszthely-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy-Balatongyörök- Balatonmáriafürdő-Balatonberény- Balatongyörök-Fenékpuszta-Keszthely-Hévíz

Amennyiben nincs kedve Balatongyörökről ugyanazon az úton haladni, az út innen hajóval is folytatható. A nyári hónapokban a Balatoni Hajózási társaság péntek, szombat vasárnap napi 3 alkalommal indít hajót Balatonmáriafürdőre: 10.45, 16.10 és 17.25 órakor. A Balaton déli partján végig házak között, majd a balatonberényi strand után romantikus nádason át vezet a kerékpárút Zala folyóig. A 43 Balaton vizét tápláló erek, csatornák, folyók között a legnagyobb a Zala, melynek hídjánál jelenleg nagy útépítés folyik. A túra során több érdekes megállót is be lehet iktatni a római kori romoknál, vagy a hamarosan megnyitó Kisbalaton látogatóközpontnál. Visszafelé a Balatonkerülő kerékpáros utat Keszthelyen elhagyva már a Hévízi-tavat körülölelő véderdőn keresztül vezet vissza az út. Távolság: 43 kilométer

kerekpartura2.jpg

Vezetett kerékpártúra helyi idegenvezetővel

Hévíz dimbes-dombos belvárosában ideális közlekedési eszköz az elektromos kerékpár, 1 óra alatt az egész város bejárható. A kerékpártúra során helyi idegenvezető mutatja be a város ikonikus épületeit: Tófürdő, Zsilip a Hévízi-patakon, Római kori romkert, Árpád kori templom. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezni a Tourinform Irodában név, és elérhetőség megadásával lehet.

Részletek erről és más hasonló vezetett túrákról itt olvashatók!

 image_film_27sec_4k_moment2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr5515969706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása