I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

A legjobb családi programok Hévíz környékén egy kétgyerekes anyuka tapasztalatai alapján

gyerekekeuropa_1.jpg

1. Hajókázás a Balaton csillogó vizén

Bár az igazi strandidő még várat magára, a Balaton szépségéből semmit sem veszít egy kora nyári hajókázás. Már az egész kicsi korosztályt is elvarázsolja a hajókázás élménye. Választani lehet rövidebb és hosszabb vagy akár tematikus sétahajózás között a Keszthelyi öbölben, ahol van lapátkerekes, vitorlás és motoros hajó is. A gyerekek kedvence természetesen a kalózhajós program, ami minden nap egyszer indul a kikötőből.

A kikötő Hévíztől autóval 15 perc, mosdó van, büfé van, részben akadálymentes. További információ itt!

2. Festői balatoni panoráma

A balatongyöröki Szépkilátó nem hazudtolja meg nevét. Sokak szerint a Balaton legszebb panorámája tárul itt a nézelődő elé a Keszthelyi-öböllel, tanúhegyekkel, Szigliget várával.  A méltán népszerű Szépkilátó nem egy épített kilátó, viszont a 76-os főút mellett biztonságos parkoló, minőségi étterem és fagylaltozó, piknikező padok, a domb aljára lesétálva pedig egy csörgedező forrás és kneipp várja a látogatókat. Akik szeretnének még magasabbról körbetekinteni, a kilátótól északra, rövid túraútvonalon érhető el a gyerekekkel is könnyen megközelíthető Bél Mátyás kilátó. A Keszthelyi-hegység lankás túraútvonalain további 3 kilátóból csodálható meg a táj szépsége.

A kilátó Hévíztől autóval 25 perc, mosdó az étteremben, fagyizóban van, akadálymentes. További információ

szepkilato5.jpg

3. A Balaton vára(i)

Szigliget a hely, ahol a fantasztikus történelmi élményt a páratlan kilátás és az oda és visszaúton is kötelező isteni fagylalt tesz kihagyhatatlan programmá a családok részére. A várat épp június 20-án adják át újra a látogatóknak, mert az elmúlt fél évben sok szép új felújítás készült el. Szigligeten ráadásul akár hétköznapokon is találkozhatunk beöltözött várkapitányokkal, íjászokkal, tüzérekkel, solymásszal, akik hétvégenként változatos műsort is adnak a várudvarban kialakított több száz főt befogadó, szabad téri nézőtéren. Azok, akik a kisebb, romantikusabb, könnyű túrázással egybekötött várromokat keresik, bátran vágjanak bele Rezi és Tátika várak „megostromlásába” is.

Szigliget: Hévízről autóval 30 perc, mosdó van, büfé van. További információ!

Rezi és Tátika: Hévízről Rezi autóval 15 perc, Tátika 30 perc, mosdó nincs, büfé nincs.

varrom_10376_szamu_muemlek.jpg

4. Természet Háza és Festetics Állatpark

Hévízről a Balaton-északi partja felé haladva az elkerülő útról egyből Gyenesdiásra visz az út. Már a település határában látszik a főút mellől a Festetics Állatpark, ahol hagyományos, magyar állatfajtákat nézhetnek, simogathatnak a gyerekek. A parkban van büfé és játszótér, a bejáratnál pedig állatcsemege is vásárolható. Az állatpark melletti kavicsos úton kicsit tovább sétálva bukkan elő a fák árnyékából a Természet Háza. A Bakonyerdő Zrt. gondozásában működő teljesen gyerekbarát házban a Keszthelyi-hegység növény és állatvilágával ismerkedhetünk meg nagyon szemléletes módon. A házban nyaranta tematikus programokkal is várják a gyerekeket.

Festetics Állatpark: Hévízről autóval 10 perc, mosdó van, büfé van, akadálymentes. További információ!

Természet Háza: Hévízről autóval 10 perc, mosdó van, akadálymentes. További információ!

aktiv2_gyenesdias21.jpg

5. Bivalyrezervátum – Kis-Balaton

Kicsik és nagyok kedvelt programja a Kis-Balaton látogatóhelyinek felfedezése. A Kányavári-sziget, a jellegzetes fa híd, tökéletes helyszín a legszebb nyaralós képek elkészítéshez, míg a Balatonmagyaród felé vezető út mellett található Bivalyrezervátumban a bivalytartással ismerkedhetünk. Virágillatra nem, de hatalmas állatcsordára lehet számítani. J Az egy napos kirándulásba belefér még a zalavári Kis-Balaton Ház felkeresése, ahol interaktív, gyerekbarát kiállítás keretében ismerkedhetünk a Balaton világával. A parkban található játszótéren van lehetőség pihenni, piknikezni.

Kányavári-sziget: Hévízről autóval 30 perc, parkolóban mosdó van. További információ

Bivalyrezervátum: Hévízről autóval 40 perc, mosdó van, büfé van, akadálymentes. További információ

Kis-Balaton Ház: Hévízről autóval 30 perc, mosdó van, büfé van, akadálymentes. További információ

04_kisbalaton.jpg

6. Afrika Múzeum

Balatonedericsen élt Nagy Endre Afrika-kutató és vadász. Az ő hagyatékát mutatja be a település határában található Afrika Múzeum. A 76-of főútról is szembe tűnő a parkban látható afrikai nádkunyhók és zsiráfok látványa. Na persze nem igaziak. Viszont sok más kedves állat és emlék várja a családokat a fák árnyékában meghúzódó régi villa épületből átalakított múzeumban.

Hévíztől autóval 30 perc, mosdó van, büfé van, részben akadálymentes. További információ

afrika_muzeum.jpg

7. Vasútmodellek, élethű vadállatok, működő kisvonat, hintók, madarak, szökőkút, mesebeli kastély

Kiapadhatatlan élményforrás a keszthelyi Helikonkastély parkja és épületei. Arra számítani kell, hogy egy nap biztosan kevés minden látnivaló felfedezéséhez. Nem csupán a Festetics kastély bámulatba ejtő belső terei, a világhírű könyvtár és tükörterem nyűgözik le főleg a szülőket, de a parkban számos, még nagyobb, és a gyerekek számára is érdekes kiállítás kapott helyet, melyek bejárására több napot lehet szánni. Szerencsére ezt lehetővé teszi a kombinált két napig felhasználható jegy. Aki előre tervez, az még éjszakai, gyertyafényes, kosztümös tárlatvezetésre is tud jelentkezni a nyári főszezonban.  

Hévízről a kastélypark autóval 5 perc, kerékpárral a kerékpárúton 7 km, kicsi emelkedővel. További információ

37283635.jpg

8. Strandolás, fagyizás, játszóterek végtelenítve

Igaz, hogy tökéletes strandidő és viszonylag (gyereke válogatja) meleg víz szükséges hozzá, de mi másra vágynának a gyerekek nyáron, mint az egész napos pancsolásra, amit legfeljebb egy olvadozó fagylalt, nutellával töltött óriás palacsinta vagy a csúszdázás-hintázás-homokvárépítés Bermuda háromszöge szakíthat meg számukra. Hévíztől 30 percen belül több, kisgyerekes családokra specializált, élményekkel, animált programokkal, játszóterekkel, homokos parttal felkészült, minőségi balatoni strand várja a fürdőzőket Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Gyenesdiáson és Balatongyörökön.

 20170801_104030.jpg

9. Hűvösebb napokon drótszamarat mindenkinek

Bár a legkisebbek számára ajánlott saját kerékpárt hozni, ha a család szeret kerékpározni a nyaralás alatt, a hévízi Tourinform Irodában van lehetőség felnőtt, 10 éves körüli gyereknek való, és gyereküléssel ellátott túra kerékpárokat valamint e-bike-ot kölcsönözni. A Balaton-parton van olyan kerékpárkölcsönző is, ahol szükség esetén kerékpárra szerelhető gyerek utánfutó is kölcsönözhető. Amatőr bringások is könnyen bejárhatják Hévíz és Keszthely környékét két keréken. A kiépített, és biztonságos kerékpárúton Hévíz belvárosától egészen a Balaton-partig el lehet kerekezni. A Balatoni kerékpárúton akár egy könnyű kerékpártúra is belefér egy nem túl forró napba, ráadásul az út mellett több helyen is frissítő pontok, pihenők, fagyizók, büfék szegélyezik az útvonalat. További információ!

 

10+2. Kalandparkok több témában

Azoknak, akik számára az adrenalin nélkülözhetetlen egy jó kalandhoz, és nem mellesleg cél, hogy a család ifjú tagjai a nap végére teljesen kidőljenek, a környéken több kalandpark között válogathatnak.

A legújabb adrenalin park a Bobo Fun Park Alsópáhokon. A hatalmas komplexumban télen-nyáron, esőben és szép időben is garantált a jó hangulat, az aktív kikapcsolódás az egész családnak. A szokásos kötélpályák mellett játszóház, Ninja pálya, trambulinok, mászófalak, VR élmények és sok-sok kaland vár a látogatókra.

Hévíz határában a Tavirózsa Kalandpark található, mely klasszikus kötélpályájával az óvatos duhajok kedvelt helye. A pálya több szintjén az egészen kicsi korosztálytól a felnőttekig mindenki találhat magának kihívást. Mivel egy kertészetben van, így míg a gyerekek másznak az anyukák nyugodtan szemlélődhetnek a csodás virágok között.

A Rezi Dinó és Kalandparkban a klasszikus kötélpálya mellett mozgó, hangot adó, életnagyságú dinók, kisvonat, valamint száraz és vizes játékok várják az egész családot. A játékok jelentős részét használhatják együtt gyerekek és felnőttek. A megváltott belépőjeggyel minden játékelem használható. Dinoszaurusz-rajongó kisfiús családoknak kötelező.

Akik az extrém helyzetektől sem rettennek vissza, mint mondjuk a fejjel lefelé lógás, óriás csúszó-pálya, WR-zóna, 4XD mozi, szabadulószoba és a gyerekek is elmúltak már 5-6 évesek, nekik egyértelműen a zalaszabari Zobori Élmény Park lesz a kedvenc helyük. A parkban egyaránt vannak bel- és kültéri elemek, így akár rosszabb időben is nyugodtan felkereshetjük.

Tavirózsa Kalandpark Hévíről autóval 2 perc, Bobo Fun Park Hévízről 3 perc, Rezi Dinó és Kalandpark 15 perc, a Zobori Élmény Park 45 perc, mosó és büfé mindhárom helyszínen van. A Bobo Fun Parkban étkező is működik.

zobori_labdak.jpg

Olvasnál még hasonló témában?

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415737966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása