I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Gyógy, Yumeiho, Svéd... Masszázs! De hogyan válasszunk? II. rész

wellness-285587_960_720.jpg

Múlt heti cikkünkben arról írtunk, hogy általában milyen masszázsok léteznek, és miben különböznek egymástól. Sorozatunk II. részében ugyancsak Vas-Barna Rita, a Hotel Spa Hévíz terápia vezetője lesz segítségünkre, hogy további érdekességeket tudjunk meg a masszázsokról.

Milyen típusú masszázsok találhatók meg Hévízen általában? Mik vannak nálatok a hotelben?

- A masszázsok teljes palettáj, köztük sok újdonság is megtalálható Hévízen, hiszen mindenki törekszik arra, hogy egyedibbé és vonzóbbá tegye szállodája gyógyászati és wellness részlegét.

- A mi szállodánk profiljában elsősorban a gyógyászati metódusokon alapuló masszázsok fordulnak elő. Az ilyen masszázsok jól belehelyezhetők a kúrába, akár kiegészítő, támogató terápiaként is. Ilyenek a klasszikus gyógymasszázs, vagy ezek ötvözése mobilizációval, a betegségspecifikus masszázsok, a különleges masszázs technikák, mint pl. akupresszúrás párnával vagy köpöllyel végzett masszázsok, vagy Breuss masszázs. Igyekszünk a pihenni vágyó vendégek igényeit is kielégíteni, ilyen esetekben wellness vagy alternatív masszázsfajtát javasolunk, mint pl. relaxáló vagy Yumeiho masszázst.

vitalium_beauty_08.jpg

Egy átalagos vendégnek mit javasolnál, hogyan válasszon a sok különböző masszázs közül?

- Mindenképpen az a javaslatom, hogy ha bizonytalan, kérjen tanácsot. A mi szállodánkban van egy kiadvány, ami részletesen leírja, hogy a vendég milyen kezeléseket tud bizonyos állapotokban választani, ugyanakkor egy rövid elbeszélgetés a masszőrrel vagy a masszázs-részleg vezetőjével vagy akár a kezelést kiíró személlyel nagyon sok segítséget, támpontot adhat. Nagyon fontos, hogy a vendég és a masszőr is tudja, hogy mi a célja a masszázsnak.

Milyen hosszú általában egy masszázs?

- A masszázs hosszát a masszírozott terület nagysága határozza meg, de ezt már a szolgáltatás kiírásánál protokollban rögzítjük. Nálunk a rész masszázsok 20 percesek, a teljes testmasszázsok 40 percesek. Az alternatív masszázsok lehetnek 60 percesek is masszázsfajtától függően.

10.JPG

Vendégként készüljünk-e egy masszázsra?

- Masszázsra mindenképpen a lehető legkevesebb ruházatban érkezzünk, tisztán, legjobb ha előtte egy kicsit lazítottunk egy fürdőben. Viszont soha ne menjünk masszázsra vizes fürdőruhában! Alternatív masszázsoknál sok esetben pamut ruházat szükséges.

- A masszázs előtt közvetlenül nem célszerű enni, főleg nem nehéz, savas ételeket, inni is nagyjából negyed órával előtte ajánlott utoljára. Viszont masszázs utána nagyon fontos a folyadék bevitel.

- Aki szeret sportolni, inkább előtte tegye, mint utána. Mi próbáljuk úgy beosztani a vendégek idejét, hogy vizes kezelések, mint pl. súlyfürdő vagy iszappakolás után legyen a masszázs, viszont vannak olyan kórképek, amelyekben a torna előtti masszázs, jót tesz egy izomlazításnál és segítheti a gyógytornász munkáját.

foot-massage-2277450_1920.jpg

Ha már a ruházatot szóba hoztad, mennyire kell levetkőzni-e a vendégnek?

- A legtöbb masszázsfajtához le kell vetkőzni, mert a vivőanyagok, csokoládé, masszázsolaj, méz a bőrön keresztül hatnak, ugyanakkor az intim területek nem lesznek szabadon, azok a masszázs alatt lepedővel, törölközővel letakarva maradnak. Van, ahol a vendég használhatja saját fehérneműjét, van, ahol erre a célra használható, eldobható ruhadarabokat adnak. Az alternatív masszázsok egy része, pl. a Yumeiho pamut öltözetben történik, mely a vendég sajátja, vagy a helyszínen kap a vendég egy tiszta textilt.

physiotherapy-567021_1920.jpg

Milyen gyakran járjunk masszázsra?

- Az eredményesség kulcsa itt is a rendszeresség, de a gyakoriságot meghatározza az életmódunk. Ha szabadidősportolunk vagy stresszes életet élünk, akkor hetente kétszer, de minimum egyszer, ha pedig ülő életmódot élünk két hétente legalább egyszer ajánlott. Itt természetesen az egész testet érintő, minimum 50 perces, nem kimondottan gyógyászati célú masszázsokról beszélünk. Élsportolók számára hetente háromszor, vagy edzések után minden alkalommal ajánlott masszázs.

dsc_9486.jpg

Van egy különleges masszázs is Hévízen!

A Hévízi iszapmasszázs a Tófürdőnk egyik kiemelkedő szolgáltatása, melyet a Tófürdő terápis részlegének munkatársai fejlesztettek ki, és amelyet a nyári időszakban jellegzetesen a Tó partra telepített pavilonokban végezzük a méltán világhírű hévízi gyógyiszappal. A felső testre, vagy igény szerint teljes testre kiterjedő masszázs során hévízi gyógyiszapot viszünk fel a vendég testére, amelyet folyamatos masszázzsal dolgozunk el a bőrön. A finom szemcsés, enyhén melegített iszap, ahogy a bőrhöz ér, nagyon kellemes a vendég számára, a masszázs során pedig egyre melegebb hőérzetet ad. Lényege, hogy ebben a wellness jellegű masszázsban ötvözzük a masszírozás és a gyógyiszap kettős hatását. A vendégnek nem csak a bőre újul meg, és a szervezete frissül fel, hanem a gyógyiszap ásványi anyagokba gazdag hatását is kiélvezheti. A masszázs befejeztével a vendégeknek azt javasoljuk ne is zuhanyozzanak le, hanem a pavilonból közvetlenül merüljenek bele a hévízi Tóba, ahol a lazító masszázs után egy frissítő fürdőt vehetnek, ami alatt folyamatosan ázik le bőrükről a jótékony iszap.

Kedvet kaptál? Szívesen kipróbálnád? Ne habozz! Kattint ide, és nézd meg ajánlatainkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4314221011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása