I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Hűtsük le magunkat!
...avagy hideg élmények hőségriadó esetére!

heat-1494868_1920.jpg

Országos, sőt európai méretű hőségriadó tartotta lázban a lakosokat az elmúlt héten! Volt, ahol vizet osztogattak, máshol a szökőkutat váltak élménymedencékké, és persze aki csak tehette egy hűsítő fa árnyékát választotta valamelyik vízparton.

Na de milyen alternatíváink lehetnek ha épp Hévízen járunk!

4t.jpgTop Tíz Trendi Tipp

 dsc_0026.jpg

1. Párakapuk a városban több helyszínen: hűsítsük magunkat ha csak tehetjük, akár séta közben is, mert a bőrünknek nagyon jót tesz egy kis felfrissülés. (Helyszínek, Rákóczi u. 2. a Tourinform Iroda előtt, Deák téren, és a Nagyparkoló/Piac bejárata előtt)

ice-cream-410330_1920.jpg

2. Fagylalt, jégkrém, jégkása: igaz csak pillanatnyi öröm, de az is valami, mivel ez a hűsítő desszert bármilyen formában jót tesz az ízlelőbimbóknak. Ráadásul sokféle ízben kapható. De ne feledkezzünk meg arról, hogy bár magas a víztartalma, a cukormentes frissítőket nem pótolhatjuk vele.

img_20180718_135747.jpg

3. Ivókút normál vagy gyógyvízzel. A Deák téren egy 4 csapos ivó vizes kút áll a vendégek rendelkezésére, ahol nyugodtan feltölthetjük vizes palackjainkat. Két belvárosi ivókúton - az egyik a Könyvtár bejárata mellett található, a másik a Festetics téri Fedett Fürdő aulájában -, akár hévízi gyógyvízzel is olthatjuk szomjunkat. A mennyiséggel azért ez utóbbi esetekben csínján bánjunk.

cocktail-387902_1920.jpg

4. Alkoholmentes koktélok, hűsítő italok: Az egyik legkézenfekvőbb ötlet, hogy igyunk minél több folyadékot, és ha már folyadék, miért ne legyenek azok szépek és finomak. Üljünk be egy kellemes kerthelyiségbe vagy egy széljárta bárpulthoz és rendeljünk egy frissítő limonádét!

dsc_0298.JPG

5. Keressünk egy Frigidáriumot, ami hideg helyiséget jelent, általában szaunák és wellness részleges környékén található. Mindig hűvös levegő járja át, és általában hideg köveken is pihenhetünk.

krio_1.jpg

6. Krioszauna: Sokan még csak most ismerkednek vele, de aki egyszer kipróbálja többször is visszajáró vendégévé válik. A készülék nagyjából -160°C-ig hűl le, amiben a szervezet minden apró sejtre megújulhat. A nagy hőségben igazán extrém érzés, és kipróbálható a NaturMed Hotel Carbonában vagy a Hotel Európa fit-ben.

marvanykovesmasszazs.jpg 

7. Egy próbát mindenképp megér a márvány masszázs, ami speciális hűsítő és frissítő masszázs, amit az Ázsiából származó fehér színű, hűtött márványkövekkel és olajokkal végeznek. A nyári hőségben igazi felfrissülést jelent, de e mellett stresszoldó hatása is van. A Hunguest Hotel Helios szállodában ki is próbálhatjuk.

sobarlang.jpg

8. A Lotus Therme Holt-tengeri sóbarlangjának levegője kellemesen hűs, 21-22 fokos, páratartalma 45%-os; ionokkal telített ásványi anyagokban gazdag. Így minden lélegzetvételünk természetes módon gyógyító hatású. A Holt-tengeri só különlegessége, hogy a sivatagi éghajlatnak és a páratartalomnak köszönhetően gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben is.

17247_1024x614.jpg

9. Termál helyett hideg vizes vagy sportmedencék. Bár a legtöbb vendég a hévízi gyógyvíz miatt érkezik hozzánk, a nagy melegben jól esik egy hűsítő csobbanás. Válasszunk ehhez hidegebb vizű medencéket, vagy akár sportuszodát, ahol klimatizált helyiségben élvezhetjük a víz frissítő hatását. A legnagyobb sportuszoda Hévízen a NaturMed Hotel Carbonában található, de a legtöbb hotel (Európa fit, Danubius, Helios, Lotus, Kolping) rendelkezik normál vizes medencékkel.

nature-203939_1920.jpg

10. Hideg vagy hideg-meleg váltakozó hőmérsékletű kneipp. A kneipp nem csak a víz, hanem a vízben lévő lépőkövek hatására is stimulálja a szervezetet.  A lábfejen lévő idegvégződések ingerlésével frissíti fel az egész szervezetet és segíti a megfelelő vérkeringést. Próbáljuk ki a Danubius Hotel Aqua-ban.

 Próbáljuk ki mindet! Mi vesztenivalónk van ebben a hőségben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr2614155639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása