Mai recept ajánlóban egy nagyon könnyed halas étellel szeretném megismertetni a kedves olvasókat. De miért éppen szürkeharcsa? Mert az íze vetekszik a legjobb tengeri halakéval, szálkamentes, fehérjetartalma magas, teljes értékű, könnyen emészthető, telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A hal húsban lévő aminosavak növelik az immunrendszer működését, a haj és az izmok növekedését.
Szürkeharcsa-steak algás szélesmetélt-tel, parmezán chips-szel
Hozzávalók 4 személyre
800 g harcsafilé
400g szélesmetélt (tagliatelle)
120g alga
2 gerezd fokhagyma
1 dl olíva olaj
150 g parmezán sajt
só
1 dl fehérbor
Elkészítés
A harcsafiléket kb. 2 centis szeletekre vágjuk, mindkét felét sózzuk majd vákuum zacskóba téve 45-50 fokon gőzben pároljuk 90 percig. Majd kibontatlanul jeges vízbe vagy sokkolóba téve lehűtjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
A szélesmetéltet sós vízben kifőzzük. Amíg fő a tészta, elkészítjük hozzá az algát: serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott algát, a durvára vágott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk majd felöntjük a borral. Belekeverjük a főtt metéltet.
A halat kiszedjük a vákuumzacskóból és 180 fokra melegített serpenyőben 1-1 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalát.
A parmezános chipszhez lereszeljük a sajtot, 1 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kis halmokat teszünk a sajtból, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogós chipszet sütünk belőle.
Jó étvágyat hozzá! :)
A receptet a hévíz.hu-n is megtaláljátok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.