I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Recept ajánló II.

Mai recept ajánlóban egy nagyon könnyed halas étellel szeretném megismertetni a kedves olvasókat. De miért éppen szürkeharcsa? Mert az íze vetekszik a legjobb tengeri halakéval, szálkamentes, fehérjetartalma magas, teljes értékű, könnyen emészthető, telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A hal húsban lévő aminosavak növelik az immunrendszer működését, a haj és az izmok növekedését.

szurkeharcsa_2.jpg

Szürkeharcsa-steak algás szélesmetélt-tel, parmezán chips-szel

Hozzávalók 4 személyre

    800 g harcsafilé
    400g szélesmetélt (tagliatelle)
    120g alga
    2 gerezd fokhagyma
    1 dl olíva olaj
    150 g parmezán sajt
    só
    1 dl fehérbor

Elkészítés
A harcsafiléket kb. 2 centis szeletekre vágjuk, mindkét felét sózzuk majd vákuum zacskóba téve 45-50 fokon gőzben pároljuk 90 percig. Majd kibontatlanul jeges vízbe vagy sokkolóba téve lehűtjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
A szélesmetéltet sós vízben kifőzzük. Amíg fő a tészta, elkészítjük hozzá az algát: serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott algát, a durvára vágott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk majd felöntjük a borral. Belekeverjük a főtt metéltet.
A halat kiszedjük a vákuumzacskóból és 180 fokra melegített serpenyőben 1-1 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalát.
A parmezános chipszhez lereszeljük a sajtot, 1 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kis halmokat teszünk a sajtból, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogós chipszet sütünk belőle.

Jó étvágyat hozzá! :)

A receptet a hévíz.hu-n is megtaláljátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr938028898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása