I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Hévízt ajándékba?! Hát persze!

Nektek is minden nyaralás után az az érzésetek, hogy legszívesebben hazavinnétek mindent? Mai cikkemben néhány - kifejezetten hévízi – termékről írok, amit tényleg érdemes megvásárolni, hiszen valóban egy darab Hévíz.

websho_montage.jpg

Iszapos „cuccok” – avagy a tőzeges csodák

A tőzeggyógyiszap felhasználásával készült különféle termékek közül, mint a fürdősó, fürdőgolyó vagy szappan, talán a leghatékonyabban használható, az úgy nevezett „vödrös iszap”. Ez az az iszap amelyet az iszappakolásoknál is használnak. A többi terméknek is persze ez az alapja. Magas huminsav és makro-, mikroelem tartalma miatt a tőzeges gyógyiszap bármely formájában segíthet a panaszokon. A különlegessége hogy ebben a kiszerelésben haza is viheted.
Még többet szeretnél tudni az iszapról? Olvasd el EZT!


Kóstolgatva – avagy egy korty ital, ami Hévízre emlékeztet

Ugyan nem Hévízre jellemző a fő összetevője, de az ital hangulata és a csomagolása mindenképpen a várost jutatja eszedbe: Hévízi Gyógynövényes teakeveréket kortyolva felidézhted a hosszú sétákat a tóparton, a kellemes masszázsokat, vagy a madárcsicsergéssel telt ébredéseket.

Ha italról van szó, nem kérdés: minden üdülésről illik legalább egy üveg –az üdülőhelyre emlékeztető- bort hazavinni – ajándékba, emlékbe eltenni, vagy csak úgy. Hévízen minden évben megválasztják a Város Borát, melyet egy éven keresztül viseli a megtisztelő címet. A megmérettetésre nem csak helyi borok nevezhetnek, de kikötés, hogy a bor száraz, fehér bor kell legyen. 2015-ben a badacsonyi Borbély Pincészet bora lett a nyertes.

Kíváncsi vagy korábban, mely borok kapták a „Város Bora” címet?


„Megbélyegezve” – ha magadon szeretnéd tudni

Ha te is világgá akarok kürtölni, hogy Hévíz bizony a szíved csücske. Akkor logózott ruhadarabokat neked találták ki: póló különféle színben, többféle nyakkivágással, rövid ujjal, vagy pántosan, esőkabát, vagy széldzseki, baseball sapka vagy törölköző.


Betűket falni – Hévíz lapról, lapra

Gyerkőcöknek és felnőtteknek egyaránt találsz érdekes olvasmányt a városról és annak környékéről: mesekönyvet,képeskönyvet, jó tanácsokat, és jó recepteket is.

 

Vennél Hévízt ajándékba? ITT megteheted!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr807952848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása