I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Mozdulj!

Ha Hévízre gondolunk először szinte biztos, hogy a gyógytó és a gyógyulás jut eszünkbe. De a kezelések közötti időt nem csak pihenéssel lehet kitölteni, hanem akár aktív vagy "passzív" mozgással is.

dsc_7922.jpg

Fussunk, hegyre fel

A legegyszerűbb mozgásforma a futás. Sokan nem szeretik pedig, nem kell hozzá semmi, csak egy gyönyörű táj, jó levegő, változatos terep – tehát ehhez Hévízen minden adott :) Ha mégis unnánk a futást remek alternatíva a nordic walking, ami intenzív gyaloglást jelent botok segítségével.

Bringázzunk, akár egész nap

Hévízen az utóbbi években jelentősen megnőtt a kerékpáros szolgáltatók száma. Már nem csak a szálláshelyeken, vagy a Tourinform irodában bérelhetünk bringát, hanem használhatjuk az úgynevezett He-Bi (Hévíz Bike) közösségi kerékpáros rendszert is. Amellett, hogy a városban is tekergőzhetünk, kiépített kerékpárút vár több irányba is: könnyen elérhetjük a Balatont, de megkerülhetjük a Kis-Balaton védett területeit is, sőt a bátrabbak a Rezi vár felé vezető lankáknak is nekivághatnak.

Segwayre fel!

Mi az segway? Egy amerikai találmány, ami két kerék, egy elektromos motor, egy giroszkóp, valamint egy „kormányrúd” segítségével visz el A-ból, B-be. Az akár 20 km/órás sebességre is képes szerkezet használatát képzett oktató tanítja be, majd miután mindenki stabilan áll a gépen, nekivágunk a 2 vagy akár 3 órás túrának is. Így aztán tényleg kényelmesen ismerhetjük meg a hévízi látnivalókat.

Edzés szabad téren

Nem csak a helyiek, de minden Hévízen megforduló sportkedvelő örömére több szabadtéri edzési lehetőség is van. Ha éppen a tavon vagyunk, és már kicsit unjuk a pihenést és úszást, felrázhatjuk magunkat a parton rendelkezésre álló fitness gépek egyikén. Aki komolyabban űzi ezt a fajta testedzést, az bátran próbálja ki a Kossuth Lajos utcai focipálya mögötti edzőpálya eszközeit.

"Passzívan"

Ha tényleg nem vágyunk másra, minthogy passzív mozgással egészítsük ki a hévízi pihenést, akkor próbáljuk ki a különféle keleti mozgásformákat, mint a yoga vagy thai chi.

 

http://www.heviz.hu/szabadido

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr477615974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása