I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

HeBi?

HeBi, azaz Hévíz Bike 

Az elmúlt egy év során több hévízi hírben is találkozhattunk ezzel a szóval.De mit is jelent pontosan?

dsc_0155_1.JPG

Egy olyan közösségi kerékpáros rendszer, mely a helybeli lakosság és a turisták kényelmét szolgálja. A város négy pontján található dokkolókból ingyenesen kölcsönözhetünk kerékpárokat.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint felkeresni a Tourinform irodát a sétáló utcában, vagy a nagyparkolóban található régi újságos bódét, amely idén májustól turisztikai információs pontként üzemel. Itt mindössze a személyigazolványra és lakcímkártyára (vagy útlevélre) van szükség, valamint 1000 Forintra. Az adatlap kitöltése és aláírása után megkapjuk a plasztikkártyát és már tekerhetünk is. De vigyázat a bringák csak a város területén használhatók! Ha messzebb kerekezünk, akkor bizony egy évre búcsút mondhatunk a kártyától és a kiváltás jogától.

A bringákon kosár is van, sőt, még lakat is, így ha két dokkoló között megállnánk, le tudjuk zárni.

HeBi-re fel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr407502400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása