Ha ősz, akkor az első gondolat, ami eszünkbe jut az nem más, mint a szőlő és a bor. A szüretnek a legtöbb helyen már vége, a pincészetek, boros-gazdák kíváncsian várják, hogy a változatos termésből készülő újbort megkóstolhassák.
...
Ha ősz, akkor az első gondolat, ami eszünkbe jut az nem más, mint a szőlő és a bor. A szüretnek a legtöbb helyen már vége, a pincészetek, boros-gazdák kíváncsian várják, hogy a változatos termésből készülő újbort megkóstolhassák.
...
Hévízen formabontó volt a GasztroÉlmény Műhely tematikus napja az egregyi múzeumi helyszínen, hiszen néhány napja Lukács Séf Úr , a háromszoros Oscar Díjas Séf járt a keszthelyi VSZK-ban és beszélgetett a fiatalokkal a " szakmáról", mi pedig meghívtuk Őket Egregyre egy kis tréningre, melyben összekötöttük a gasztronómiát és a kultúrát a Korok és Borok projekt keretén belül.
...
Szeptember végére érve búcsút kell mondanunk a forróságnak, és át kell adnunk magunkat a kicsit hűvösebb, de még mindig kellemes őszi időnek. Talán ez az időjárás a legalkalmasabb arra, hogy a szabadban legyünk, és feltöltsük energiánkat. Csokorba szedtük, melyek azok a mozgásformák, amelyeket leginkább érdemes a városban kipróbálni.
...
Igen, jól látjátok, és nem véletlenül. Ugyanis a mai cikk témája kissé hajlik a gasztronómia felé, egy icipici gyógyítással vegyítve. Hiszen, mint tudjuk, az étkezésnek is jelentős szerepe van a gyógyulásban, rehabilitációban. A cikk apropója a múlt heti Egregyi Múzeumnál tett látogatásom, amikor is az ott létrehozott gyógy- és fűszernövény kertet fedeztem fel.
...
És ezt a csodás drónos felvételt láttátok már?
A héten volt szerencsém kilátogatni az egregyi Árpádkori Templomhoz. Mint mindig, most is lenyűgözött a csend és a kis kápolnát körülvevő megnyugtató atmoszféra. Rövid itt tartózkodásom alatt is áhitattal és energiával töltődtem fel. Míg ott voltam beleolvastam a "vendégkönybe" is. Ebből hoztam most néhány írást.
...
"A pörgős nyár után mindenkinek jót tesz egy kis relaxálás. A Balcsi vize is kezd folyamatosan lehűlni, de ha valaki még úgy érzi, hogy nem nőtt ki eléggé az úszóhártya az ujjai között, akkor irány Európa legnagyobb gyógyvize!"
Miről is van szó: főzőiskola ókori és mai receptekkel. Hol? Hévíz legújabb múzeumában az Egregyi Múzeum (Hévíz, Zrínyi u. 130/A.). Mikor? Keddenként 15.00 órától (augusztus-szeptember hónapokban).
...
Mert együtt főzni jó! Az Egregyi Múzeum – nemrég indult - Lukulluszi lakoma elnevezésű programjáról Miklós Beatrix szakmai vezetővel beszélgettünk.
...