Ha ősz, akkor az első gondolat, ami eszünkbe jut az nem más, mint a szőlő és a bor. A szüretnek a legtöbb helyen már vége, a pincészetek, boros-gazdák kíváncsian várják, hogy a változatos termésből készülő újbort megkóstolhassák.
A hévízi gasztronómiának is az egyik meghatározó eleme a bor. A finom nedűt azonban nem csak belsőleg fogyaszthatjuk, hanem külsőleg is élvezhetjük, hiszen kényeztető wellness kezelés részeként is találkozhatunk vele, például egy vörösboros kádfürdőben. S ha már kényeztetésről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a hévízi szolgáltatók széles wellness kínálata és a hévízi gyógytó őszi immunerősítő és megnyugtató hatása mellett.
A szabadban, a közel 30 °C-os meleg vízben való fürdőzés során az izmok ellazulnak, a gondolatok kitisztulnak, a szervezet új erőre kap. Ehhez azonban még az is szükséges, hogy tudatosan megválogassuk azt, hogy mi kerüljön az asztalunkra az üdülés során és a mindennapokban egyaránt. Nem mindegy, hogy a távoli országokból beszállított gyümölcsöt-zöldséget vesszük-e meg, vagy a helyi, megbízható, ellenőrzött forrásból származó természetes élelmiszereket.
A helyi termelői piacok árusainak kínálata ilyenkor ősszel rendkívül bőséges. A Hévízi Termelői Piac öt éve még csak néhány kofával indult, mára a környék legnépszerűbb termelői piacává és a vendégek kedvenc bevásárló helyévé nőtte ki magát. Hétről-hétre közel 800 árus kínálja friss, vitamindús termékét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.