I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

HOGYAN, MERRE, MIÉRT REPÜL A HŐLÉGBALLON?
HOGYAN, MERRE, MIÉRT REPÜL A HŐLÉGBALLON?

img_8455-01.jpg

Egy kis történelmi kitekintés!

Az első, embert is szállító hőlégballonos tesztrepülést 1783. október 19-én hajtották végre Párizs mellett. November 21-én pedig sor kerülhetett az első nyilvános repülkésre, ami akkor 25 percig tartott és kb. 7,5 km-t sikerült megtenni. A ballon melegített levegő segítségével emelkedett a magasba, amit úgy állítottak elő, hogy a ballonkupola alatt egy rácson szalma és száraz fa égett. Alig kellett azonban néhány nap, ...

Élménytérkép, ami segít megtalálni a látnivalókat!
Élménytérkép, ami segít megtalálni a látnivalókat!

pexels-aksonsat-uanthoeng-1078850.jpg

Lassan véget ér a nyár. A hőség, a stand- és fesztiválszezon elmúltával elérkezünk az év egyik legjobb időszakához, már ami a rövidebb belföldi utazásokat illeti. Az indiánnyár a lehető legszebb évszak, hogy kiránduljunk, bringatúrára induljunk, városokat és egyéb látnivalókat fedezzünk fel és ha lehet, még csobbanjunk egyet meleg vízbe!

A felfedezéshez elkél némi előzetes információ

A legkézenfekvőbb persze egy térkép, ami bármikor velünk ...

KAPÁS VAN? HOL HORGÁSSZUNK ZALAI VIZEKEN!
KAPÁS VAN? HOL HORGÁSSZUNK ZALAI VIZEKEN!

1562057770-rdzjanhrj_md.jpg

Magyarországon jelenleg közel 870.000 horgász él szenvedélyének. A regisztrált horgászok száma ráadásul évről évre nő, s bár ezt a közkedvelt sportot/szabadidős tevékenységet leginkább a férfiak űzik, ma már egyre több női horgász vált ki saját engedélyt. Szerencsések vagyunk, hiszen hazánk rendkívül gazdag a változatos, horgászatra is alkalmas vízfelületekben.

Térkép

 

 

Kézenfekvő választás a Balaton

A Balatonról ...

Strandok, fürdők, tópartok és 2023-as áraik a Balaton nyugati végében!
Strandok, fürdők, tópartok és 2023-as áraik a Balaton nyugati végében!

heviz_friss_1024.jpg

Június 1-jén beköszöntött az igazi nyár. Volt, ahol az első nyári napon már 30°C-t mutattak a hőmérők és sokan már a Balatonban is fürödtek annak ellenére, hogy a tavasz nem volt túl kegyes hozzánk, így elég későn érkezett meg a meleg. Itt tehát az idő, hogy a kalandparkok után egy kis körképet adjunk arról, hol és mennyiért lehet fürdeni idén nyáron Hévíz környékén.

Ennek a cikknek nagy erénye, hogy térképen mutatja meg melyik strand hol van, ...

Teszteltük a kalandparkokat a Balaton nyugati csücskében
Teszteltük a kalandparkokat a Balaton nyugati csücskében

190818_bb_7242.jpg

Most, hogy valóságos közelségbe került a nyár és a jó idő, ideje, hogy kicsit körülnézzünk mivel is töltsünk egy-egy szabad hétvégét vagy hová menjünk majd a családdal, ha beköszönt a szünidő. Elmentünk hát letesztelni néhány kalandparkot a Balaton nyugati végében, hogy lássuk: merre érdemes indulni mostanság, így a strandszezon előtt.

Lássuk a kínálatot, igazságosan, ABC sorrendben:

 

Bobo Fun Park – Adrenalin Aréna

2021-ben nyílt ...

HIGHlights! #legszebbkilátás körutat tettünk a Balaton nyugati csücskében
HIGHlights! #legszebbkilátás körutat tettünk a Balaton nyugati csücskében

img-1423.jpg

Elég egy jó bázis - mint mondjuk Hévíz -, egy térkép, kényelmes cipő, időjárásnak megfelelő öltözet és a feltöltött okostelefonunk, amivel megörökíthetjük a pillanatot.

Kattintsatok a képekre, mert csodás körpanorámákat mutatunk nektek!

Egy könnyű sétával ide juthatunk!

Egregy

Alig kell pár kilométert sétálni és máris megtalálhatjuk az első szép panorámát, ahonnét tipikus zalai dombokat láthatunk! Egregyen, a Dombföldi út végén, az ...

Érdekes feljegyzésekre bukkant a termalonline.hu egyik híres magyar írónkról
Érdekes feljegyzésekre bukkant a termalonline.hu egyik híres magyar írónkról

Móricz Zsigmond: Hévízen mindenki méltóságos” címmel jelent meg egy írás a termalonline.hu hasábjain.

moricz-zsigmond-fortepan-1024x652.jpg

Az írás szerint a neves író az 1930-as években több alkalommal is ellátogatott városunkba, hogy fürdőkúrán vegyen részt. Ugyanis 50 éves korától kezdődően krónikus lábfájdalmakkal és fejfájással küszködött. Több műve is született a városban töltött idő alatt. Itt írta meg például Rokonok című regényét a Kamaszok című színművet is.

...
Titokzatos CO2, avagy a szén-dioxid nem csak buborék az üdítőben
Titokzatos CO2, avagy a szén-dioxid nem csak buborék az üdítőben

stockphoto-szendioxid-viz-klima.jpg

Miért fontos számunkra a szén-dioxid, ami egyrészt a növényi lét lételeme, másrészt viszont mérgező gáz, ami a klímaváltozásért felelős legnagyobb bűnös?

A szénsavról, ami szén-dioxid (CO 2 ) a vízben, leginkább kedvenc szénsavas üdítőnk, a pezsgő vagy a szóda jut eszünkbe. De a szén-dioxid nem csak arra alkalmas, hogy buborékokat varázsoljon a hungarikumnak számító fröccsbe. Azon túl ugyanis, hogy túlzott mennyisége a légkörben ...

100 éves bulvár hírek Hévízről -  a Hévízitúrák cikkét osztjuk meg
100 éves bulvár hírek Hévízről - a Hévízitúrák cikkét osztjuk meg

Száz éve is írtak az újságok tragédiákról, balesetekről, gyilkosságokról persze kicsit másképp. Összeszedtünk pár Hévízhez köthető cikket a korabeli sajtóból. Nagyon  érdekes, hogy mindenkinek szerepel a teljes neve és titulusa. A legérdekesebb ember, aki akkoriban autószerencsétlenségben szerzett sérülést egy arab strucctoll kereskedő. Előfordultak, családi lövöldözések, késes gyilkosság vagy összezavarodott cserszegtomaji lakos öngyilkossága is.

1_6.jpg

...
Lefagytál? Indítsd az évet GŐZerővel!
Lefagytál? Indítsd az évet GŐZerővel!

373-fn6-2017-maxmiechowski-85-web-1024x679.jpeg

A tél csak egy évszak. Pont annyi élmény van benne, amennyit beleteszel! 

Van, aki az egészen extrém balatoni fürdést is bevállalja januárban, de neked persze nem kell ennyire szélsőséges döntést hoznod.

Azért menő lenne?

Ha menőnek akarsz tűnni azzal, hogy télen egy természetes tóban szeretsz úszkálni, próbáld ki a most is 23-24°C-os Hévízi-tó vízét. Mert Hévízen mindegy, hogy milyen évszak van: Minden idő ... "strandidő".

Ez kipróbált ...

süti beállítások módosítása