I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Valóban segít a gyermekáldásban a Hévízi-tó vize?

heviz_gyogyfurdo_316853.jpg

 

„Gólya száll fel Hévíz felett,

Figyeli a szép kis nőket,

S megtudja majd: hová menjen,

Egy-két srácot hol legyen.

Azért tessék vigyázni,

És vele nem komázni.”

Hirdeti egy képeslap, még a múlt századból!

Nem alaptalanok azok a vélemények, mi szerint a Hévízi-tóban való fürdőzés áldásos hatással lehet akkor, ha a gyermekvállaláson gondolkodunk! Mert mint tudjuk: a természet csodákra képes!

Vannak ugyan cikkek és személyes elbeszélések arról, hogy ki, hogyan, mi módon köszönheti fogantatását a Hévízi-tó gyógyvízének, ám azt érdemes tisztázni, hogy orvosi kutatásokkal alátámasztott eredmények, legalábbis itt Hévízen nem állnak rendelkezésre.

Van ugyanakkor néhány más érv és indok a mellett, hogy a víz és a hévízi iszap gyermekáldásra gyakorolt jótékony hatásában lehet valami igazság...

anitakovacs.jpg

Kezdjük mindjárt a legalapvetőbbel: az igazolt nőgyógyászati kezelésekkel!

A hévízi gyógyiszapot nem csak Hévízen használják - elsősorban ízületekre, meleg iszapgöngyöléshez, pakoláshoz -, hanem más felhasználása is ismert. Harkányban több évtizede zajlanak nők számára olyan iszapos kezelések, melyekkel az ösztrogén és progeszteron termelést serkentik. A kezelés részletei elég megdöbbentők, viszont az eredmények igazán meggyőzők, hiszen igazoltan hatásosak.

A kénes hévízi-tó vízével elkevert hévízi fekete tőzegiszap ugyanis valóban képes hatást gyakorolni a szervezet hormontermelésére (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) nem csak a hölgyek de akár az urak esetében is.

idosebb_par.jpg

Legendás történetek!

A fürdővárosban jó pár városi legenda, pletyka terjedt el az elmúlt 100-150 évben arról, hogy a hölgyek, urak a rendszeres fürdőzést és iszapba mártózást követően fokozott vágyat éreztek, majd 9 hónappal később gyermekáldásnak örülhettek.

Egy rendszeresen Hévízre járó hölgy vendég az alábbi kommentet írta számunkra egy alkalommal:

„Hévíz, az élet forrása! De Hévíz számomra valóban a magzatvíz. Szüleim sokáig próbálkoztak, végül egyik orvosuk javaslatára barátaik társaságában Hévízre utaztak egy hosszabb üdülésre, hogy minden nap fürödhessenek a Hévízi-tóban! 9 hónap múlva pedig megszülettem! Azóta is sokszor látogatunk vissza Hévízre!”

Hasonló tapasztalatok alapján két ide vágó legenda is született Hévízen.

  1. Hajdan a Tó bejárati épületének egyik tornyán egy vaskakas volt, amiről az a hír járta, hogy megszólal, ha valaki szerelmes gondolatok nélkül távozik a fürdőből. Ez persze sosem történt meg.
  2. És a Hévízi-tó főbejáratánál álló két kerub sem szólalt meg még soha, pedig nekik is illő lenne hangot adniuk nemtetszésüknek, ha valaki szerelem nélkül távozik Hévízről.

 

heviz_friss_1024.jpg

Bár mint írtuk orvosi szakvélemények és kutatások itt Hévízen nincsnek arról, vajon hány gyermek köszönheti fogantatását a jótékony hévízi gyógyvíznek és iszapnak, az biztos: a kikapcsolódás, a romantikus programok, a pihenés, néhány ellazító masszázs, egy finom bor és a holdfényes nyáresti séták ebben a csodás kisvárosban biztosan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szerelmesek egymásra találjanak.

Akár az orvosoknak hiszünk, akár a pletykáknak, az a legjobb, ha ki-ki vérmérséklete szerint maga teszi próbára Hévíz jótékony hatásait!

osziromantika_heviz.jpg

 

Még többet tudnál meg Hévízről vagy a hévízi iszapról! Kattanj ránk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7517852689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása