I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Csak antihisztaminokkal élhető túl az allergia szezon?

grass-828706_1920.jpg

Már most tüsszögsz, folyik az orrod, ég a szemed és alig kapsz levegőt? Mi lesz még itt, ha igazán beindul a pollen szezon?!

Az égerfa virágzással egy időben, tehát nagyjából március elejétől folyamatosan válnak egyre gyakoribbá az allergiás tünetek. És egy rossz hír! Az allergia nem gyógyítható ... DE! a tüneteket azért tudjuk enyhíteni.

Magyarországon csaknem minden 3. ember küzd az allergia tüneteivel, így nem véletlenül tekintjük népbetegségnek. Márpedig ez a szám nem hogy csökkenne, ellenkezőleg, évről-évre növekszik! Ez részben a egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód és a drasztikus környezetszennyezés eredménye.

Na de mégis mit tehetünk, ha a tünetek már kialakultak?

Tanácsokat ezzel kapcsolatban dr. Böcskei Ágota hévízi fül-orr gégész szakorvos ad nekünk:

1. Csökkentsük környezetünkben a pollenek koncentrációját, tartsuk távol magunkat az allergénektől

baby-1651161_1920.jpg

Ennek érdekében kevesebbet szellőztessünk, használjuk pollenszűrőt, naponta mossunk hajat még lefekvés előtt, hogy a párnánkra is minél kevesebb pollen kerüljön, hosszú hajat hordjunk felkötve, használjunk napszemüveget, ne szárítsuk a ruhákat a szabadban. Használhatunk szem tisztítására és orrnyálkahártya tisztítására alkalmazható oldatokat, cseppeket, spay-ket. Aki teheti időzítse pihenését, nyaralását a számára legfokozottabb allergia szezonra és utazzon olyan helyre, ami számára a leginkább pollenszegély, pl. tiszta levegőjű hegységekbe, cseppkőbarlang túrákra, tengerpartokra.

2. Bízzunk a természetgyógyászatban, de csak mértékkel

reggeli.jpg

Fokozzuk a D vitamin bevitelt a szervezetbe, mert nagy dózisban csökkenti az allergiára való hajlamot, ráadásul a csontjaink egészségének megóvásáért is sokat teszünk vele. E mellett kerüljük a tejet, tejtermékeket és a finomított gabonával készült, szénhidrátban gazdag étrendet. Az étrend változás csökkenti az allergiás hajlam kialakulását, de csak hosszú távú életmód váltás eredményeként. Kialakult tüneteket enyhíteni ilyen módon rövid távon belül nem lehet.

3. Forduljunk szakorvoshoz

cold-3861935_1920.jpg

Súlyos és hosszan fennálló tünetek esetén, amik akár köhögéssel, fejfájással és lázzal is járhatnak, mindenképp forduljunk szakorvoshoz, mert a tünetek akár még az influenzához is hasonlíthatnak, viszont teljesen más kezelést igényelnek. Mindenképp orvos állapítsa meg az allergiát, mert csak tuti lelet alapján tudhatjuk, mik a lehetséges kezelési módszerek.

Végül de nem utolsó sorban, ha már régebbi kapcsolatot ápolunk saját allergiánkkal, figyeljünk az előrejelzésekre, és már szezon előtt tegyünk meg mindent a tünetek kialakulásának megelőzés, csökkentése érdekében. Használjunk ha kell már hetekkel előtte antihisztamint, és éljünk, táplálkozzunk egészségesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr1114760198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása