I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Tartanak még az újévi fogadalmak?

man-2037255_1920.jpg

Jellemzően január 1-je az a dátum, amikor szeretünk fogadalmat tenni. Van, aki rossz szokásától szabadulna, mások néhány felesleges kilótól és vannak, akik megesküsznek rá, hogy idén biztosan meg fognak tenni valamit, amit eddig még nem tettek. Ismerős?

Kevesebb kávé, több mozgás, no cigaretta, több idő a családdal, barátokkal, a sor végtelenül folytatható.

Na de mit tegyünk, hogy a fogadalmak ne csak 1-2 hétig, hónapig tartsanak?

1. Fogadalom helyett fogadalmacska...

Mivel minden nagyobb tett, apró lépésekből áll, így hát világmegváltó fogadalmainkat sem árt apró fogadalomszeletekre darabolni.

Mert könnyebb azt megfogadni, hogy minden nap megeszem egy almát, mint betartani, hogy többet figyelek az egészséges életmódra. Végtére is, könnyebb beilleszteni a napi rutinba, hogy nap közben megeszünk egy bármilyen gyümölcsöt, mint valami megfoghatatlan elv szerint átformálni a mindennapjainkat.

board-3695073_1920.jpg

2. 2 perces szabály!

Sosincs késő elkezdeni valamit, főleg ha olyasmiről van szó, ami jobbá teheti az életminőségünket.

Ha azt szeretnénk, hogy egy szokás beépüljön a napi rutinba fontos, hogy minden nap legyen rá időnk. Erre szolgál a 2 perces szabály! Nem lehet kifogás, hogy ma nem volt 2 percem sem. Ilyen egyszerűen nem létezik. Fogmosás közben is van 2 percünk, hogy térdhajlításokat végezzünk. Lefekvés előtt is van 2 percünk, hogy a könyvünkből 1 oldalt elolvassunk. A buszon is van 2 percünk, hogy megegyünk egy almát. Ha a napi kötelező 2 perc már az életünk része lett, csak saját döntésünk, hogy 3, 4, 10 percet csináljunk belőle.

3. Három a magyar igazság!

Minek túl sok új szokás, mikor így is van épp elég felesleges macera a hétköznapokban?

Legfeljebb 3  újítással épp elég ha meg tudunk birkózni. Ez még átlátható feladatmennyiség, és összeadva is csak napi 6 perc új szokás. :)

board-3704100_1920.jpg

Fogadalomajánló a'la Hévíz!

Ha azt kérdeznéd tőlünk, hogy milyen éves fogadalmat ajánlanánk mi, akik a turizmusban dolgozunk, nyilván nem lepődnél meg azon, ha utazással kapcsolatosat. Igaz a 2 perces szabálynak nem felel meg, viszont annak igen, hogy apró lépésekkel tegyük szebbé a szürke hétköznapokat.

Vérmérsékletünkhöz igazodva döntsük el, hogy havonta, negyedévente, vagy félévente felkeresünk egy olyan helyet, programot, ahol még sosem jártunk. Ne kell, hogy elérhetetlen és drága legyen, sőt! Lehet a szomszédos város egyik most nyílt cukrászdája is, vagy egy környékbeli kilátó, esetleg egy mindig halogatott színházi előadás. A lényeg a felfedezés öröme és az élmény, ami örökre a miénk marad.backpack-2317272_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014639434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása