I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Téli tippek szenvedéllyel

A 21. században a pihenést már egyre többen összekötik a wellness élménnyel. Hévíz a wellness kedvelők körében ismert hely, azonban már kevesebben gondolják, hogy Hévíz télen is több mint „áztassuk magunkat a meleg vízben” program. 

Rázd fel magad szenvedélyes Hévízi programokkal télvíz idején is. Megmutatjuk mit ajánlunk egy téli kikapcsolódáshoz Hévízen és környékén!

Péntek délután, miután megérkeztél a hévízi Wellness szállodába hagyd magad ellazítani egy kényeztető masszázzsal vagy fedezd fel a szauna részleget és próbáld ki az infra-, aroma szaunákat és a gőzfürdőt. Ne hagyd ki a szauna felöntéseket sem, válogass kedvedre a sörös, csokis, mézes, kókuszos, olivaolajos felöntések között. Az első órák had szóljanak a test kényeztetéséről a merev végtagok ellazításáról,  a méreganyagok kiűzéséről.

Szombat reggel friss erővel indulhat a kenu túra a Hévízi-patakon. Európa szerte egyedülálló misztikus világot képzelj el, különleges növény- és madárvilággal. A Hévízi-tó meleg vizét a Zala folyón keresztül a Balatonba vezető Hévíz-patak vize 20 fok körüli és a havas táj gőzfelhőbe burkolózik. Nem gond, ha még nem eveztél, a vezetett túra során gyorsan elsajátíthatod a kenuzás alapjait. Az sem mellékes, hogy friss levegőn, mesebeli tájon és jó társaságban töltött órák alatt eszedbe sem jut majd, hogy munka és stressz is van a világon.

Délutáni programként csobbanj bele a meleg Hévízi-tóba, melynek vize még a leghidegebb napokon is 24 fokos. A világ legnagyobb természetes tavában úszni egyedülálló téli élmény. A bő vízhozamú meleg forrásoknak köszönhetően a tó vize állandó mozgásban van, így kellemes masszázsban is részed lehet. Ha az úszás nincs ínyedre az evezés után, akkor csak lógasd magad a gyógyvízbe és hagyd, hogy kisimuljanak nem is létező ráncaid.

Miután szombaton kellemesen ellazultál a meleg gyógyvíztől és a friss levegőn végzett sportolást is letudtad, a vasárnap délelőttöd kezd kultúrával. A Helikon kastélyban, Keszthelyen érdemes a Festetics legendák nyomába eredni, a teremőröket pedi a főúri intrikákról kérdezni. Elég ha két nevet mondasz: Festetics Tasziló vagy Lady Hamilton. A hintómúzeumban pattanj egy fotó kedvéért hintóra, vagy adj egy esélyt gyermeki énednek és kukkants be a vasútmodellmúzeumba, ahol több száz mozgó kisvonat vár.

Délután korcsolyázz, fakutyázz, csúszkálj a befagyott Balaton jegén vagy a Balaton körül kialakított műjégpályák egyikén. Korcsolyázás közben élvezd ki a téli Balaton látványát, ha fázol irány egy forraltbor árus vagy akár fel is melegedhetsz a szigligeti strandon felállított szaunában. Bátor vagy? Szaunázás után itt aki merész annak a jeges Balaton lesz a merülőmedencéje.

S bár a pihenésre szánt időd lassan lejár, de a hazautazás előtt még koronázd meg a hétvégét egy kalandos kirándulással a Szigligeti-várba,  ahol páratlan 360 fokos panoráma terül eléd a Balaton ősöreg tanúhegyeivel és ha szerencséd van az egyik legromantikusabb balatoni naplementével.

Most te is nyerhetsz hévízi álompihenést! Kattints ide, és játssz velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr514582036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása