I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Nyárias időben a legjobb két keréken!

 

A tavaszi, kora nyári napsütéses idő egyre többeket csábít a szabadba. A közlekedés során sokan szívesebben választják már az autózás helyett a kerékpárt. Azonban mielőtt hosszútávon használnánk a kétkerekű járműveket, a téli pihenés utáni első igénybevételük előtt ezeknél is szükséges egy gyors szerviz. A guminyomás-, a váz- és fékellenőrzés, valamint a lánc megfelelő kezelése elengedhetetlen az indulás előtt. A vizsgálatokon kívül figyelmet kell fordítani a kötelező felszerelésekre is.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpárokra is érvényesek a KRESZ-szabályai. A közlekedési táblák és előírások betartásán túl, a kerékpárosoknak kötelező a fényvisszaverő mellény használata is, ha lakott területen kívül úttesten, leállósávon vagy útpadkán közlekednek. Az előírt felszerelések mellett természetesen van lehetőség egyéb kiegészítőket is beszerezni. Sokan hasznosnak vélik a fejvédő sisakokat és a biciklis kesztyűket, de ezeken kívül számtalan más lehetőség közül választhatunk.

Az egyes kerékpárok között is van különbség. A biciklitúránk útvonalától is függ, hogy melyik fajtát választjuk.

Hévízen a városon belüli kerékpározás is egyre népszerűbb. Akinek nincs saját biciklije, annak sem kell lemondania a tekerésről. A helyieknek és a turistáknak egyaránt lehetőségük van igénybe venni a HEBI-szolgáltatást.

Aki hosszabb túrára indulna, számára is tud segítséget nyújtani a Hévízi Tourinform Iroda, ahol elektromos- és túrakerékpárok kölcsönzésére is van lehetőség.

A kerékpározás több okból is hasznos. A tekeréssel az egészségünkért és a Földünk védelméért is teszünk.

Tudj meg többet a kerékpáros lehetőségekről Hévízen és környékén!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr2013953884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása