I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Dobogós hely és hévízi képviselet Erfurtban

Idén 24. alkalommal került megrendezésre a Culinary Olympics, a legnagyobb nemzetközi gasztronómiai kiállítás és szakmai verseny, melyet október 22-25. között tartottak Erfurtban.

 Több, mint 50 ország közel 2000 szakácsa és cukrásza mérte össze tudását az elmúlt napokban. Hazánkat a Hungarian Army Culinary Team képviselte, akik a megmérettetésen ezüstérmet szereztek.

A versenyt kísérő kiállításon az 540 kiállító között a magyar csapat Hévíz városának támogatásával nemzeti értékeink bemutatását tűzte ki céljául. A mind a 60 Hungarikumot felvonultató kiállítás tárgyai Hévízről indultak és kísérték az olimpiai versenyzőinket Erfurtba. A bemutató sok érdeklődőt vonzott már az első napon. Az ezüstérmes magyar olimpiai katonai válogatott a Hungarikumok közül a debreceni páros kolbászt kóstoltatta, majd a karcagi birkapörköltet és persze nem hiányozhatott a libamáj sem. A kiállításra érkező több tízezer látogató exkluzív környezetben igazi magyaros hangulatban, étellel, itallal, zenével, művészettel, tánccal, egybekötve ismerhette meg nemzeti értékeinket.  

A gasztronómia az a nyelv melyet mindenki ért, így egyetérthetünk abban, hogy az egyik leghatásosabb marketing és imázs építési lehetőség, hogy értékeinket megismertessük a világgal.

   Forrás: Hungarikum Programiroda Hévíz Nonprofit Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr2711836605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása