I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Tippek karácsonyra - Süteményrecept és DIY ötletek

Úgy döngöttem, a mai bejegyzésben kicsit elrugaszkodom Hévíztől. Még van egy hét Karácsonyig, de biztosan nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, én már Advent első vasárnapja óta „lázban” égek. No de nem azért mert az ajándékok miatt aggódom, hanem mert égek a vágytól, hogy finomabbnál finomabb süteményeket süssek és saját készítésű dekorációval díszítsem fel a lakást és így kicsit a lelkemet is. Hogy összeüljön a család, a barátok és együtt várjuk és ünnepeljük azt az évezredes csodát, amely Karácsonykor történik.

img_20151216_072048.jpg

Ma néhány ötletet szeretnék megosztani Veletek, kedves Olvasók, melyekkel remélem, hogy megkönnyíthetem számotokra is az ünnepre való készülést.

Süteményt sütés nélkül

Ha nincs sütőd, vagy idén szeretnél valami kevésbé hagyományos süteményt, akkor keress olyan receptet, amelyet elég csak „összerakni”, kicsit pihenni hagyni és máris fogyasztható. Remek alapanyag ilyenkor a babapiskóta, vagy az egyszerű darált keksz, aszalt, vagy kandírozott gyümölcsök, a dió, mogyoró, csokoládé, egy kis puding és tejszínhab. Láss csodát, máris varázsolhatsz!
Recept tipp: végy két tábla étcsokoládét (jó minőségűt), 2 dl tejszínt, egy kis vaníliát, 3 evőkanál krémlikőrt, 3 dkg margarint. A csokoládékat olvaszd fel, a vaníliát tedd a tejszínbe és főzd fel. Húzd le a tűzről és állandó kevergetés mellett add hozzá a már felolvasztott csokoládét, majd a margarint és a krémlikőrt. Ha kihűlt a massza verd fel kis ideig robotgéppel, töltsd nyomózacskóba és sütőpapírra nyomj belőle dió nagyságú halmokat. A sütőpapír alá érdemes egy kis margarint kenni, hogy később könnyebben felszedd a finomságokat. Szórd meg vagy forgasd a kis pralinékat kakaóporba, majd tedd a hűtőbe 2 órára. Ha van időd a halmokba tehetsz aszalt gyümölcsöt is, diót, mandulát, vagy akár mogyorót is. De önmagában is nagyon finom!

DIY – do it yourself – csináld magad dekoráció

Tudom, hogy ezer meg ezer ötlet száguld az interneten, amelyből ihletet meríthetünk, de van egy, amivel az idén még nem találkoztam: az üvegfesték. Több fajtája is létezik: van amit már direkt az üvegfelületre festhetünk, és van amellyel áthelyezhető „matricákat” gyárthatunk. Körülményesnek vagy drágának is tűnhet, de egy-egy szín nagyon sokáig elég. A napokban azonban kezembe került saját készletem, és újra rákaptam az ízére. Ha csak fehér festéket veszel, akkor azzal már rengeteg hópelyhet készíthetsz el Te is! Nem csak remek dekoráció, de remek ajándék is lehet. Ha nem egyből üvegfelületre dolgozol, akkor a genotherm a legalkalmasabb, hogy legyártsad.

 Utazz Hévízre az ünnepekre :)

Vagy akár az ünnepek között, és tölts el megérdemelten néhány napot a világ legnagyobb termáltavánál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr108177630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása