Szeretném az olvasókat megörvendeztetni néhány tipikusan hévízi, Hévíznek készült recepttel. A mai receptet a 2013-as év Hévíz Város Bora ihlette.
Rostlapon sült csirkemellfilé flambírozva, fehérboros zöldségekkel és illatos erdei gombákkal
Hozzávalók (4 személyre):
- 0,6 kg csirkemellfilé
- 0,15 kg zeller
- 0,15 kg póréhagyma
- 0,15 kg cukkini
- 0,15 kg színes paprika
- 0,30 kg vegyes gombák: vargánya, szegfűgomba, csiperke, rókagomba
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 0,1 l olíva olaj
- fehérbor, Hévíz város bora, Bussay ESKÜVÉ 2011
- 0,1 l főző tejszín
- só, fehérbors, szerecsendió, fokhagyma – ízlés szerinti mennyiségben
- 0,05 l Brandy - flambírozáshoz
Elkészítés
A vékony csíkokra vágott (Julienne) zöldségeket serpenyőben vagy wokban megpirítjuk, hozzá adjuk a gombákat, tovább pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne puhuljanak nagyon meg.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt szerecsendiót teszünk bele. Fehérborral felengedjük, készre pároljuk.
Közben a csirkemellet vékony szeletekre (lapkákra) vágjuk, grill fűszerrel meghintjük, és a forró rostlapon megsütjük. Kevés Brandyt öntünk rá, és meggyújtjuk.
Összekeverjük a párolt zöldségekkel, kevés tejszínnel dúsítjuk, megszórjuk friss petrezselyemmel és tálalhatjuk.
Figyeljünk arra, hogy az ételt frissen készítsük.
Jól hangzik igaz? Próbáljátok ki Ti is!
Várom a véleményeket! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.