I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Mik azok a dinamikus szállásárak, és miért jó ez a vendégnek?
Mik azok a dinamikus szállásárak, és miért jó ez a vendégnek?

hotel-2603796_1920.jpg

Kattintottam a hotelhirdetésre de nincs ár! Miért nem írják ki a szoba árát? Honnan tudjam mennyibe kerül, ha nem írják ki?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel találkoztunk az elmúlt időszakban a szállást kereső vendégek részéről. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány gondolatot, hogy segítsünk értelmezni, miért is nem szerepel ár manapság a hirdetések többségében.

Elő, fő, utószezon, hétköznap, hétvége, ünnepnap, törzsvendég, ...

Kedvenc Boldog Békeidők ruháink a korábbi 9 felvonulásról!
Kedvenc Boldog Békeidők ruháink a korábbi 9 felvonulásról!

Idén április 30-án, 10. jubileumi alkalommal rendezik meg Hévízen a Boldog Békeidők Hévíze fesztivált. Két év kihagyás után 2022-ben újra korlátozások nélkül ünnepelhet Hévíz. A hagyományosan május 1-jére eső Hévíz Város Napjához kapcsolódó rendezvény megidézi "Hévízfürdő" fénykorát, azokat a bizonyos Boldog Békeidőket, amikor a fürdőváros európai hírűvé vált. A nyüzsgő fürdővárost, ahol az akkor divatos gyógykúrákat pezsgő kulturális ...

Túracipőket elő! Irány a természet a Kis-Balaton környékén!
Túracipőket elő! Irány a természet a Kis-Balaton környékén!

96215217_109172000789301_7731198633269264384_n.jpg

Az örök klasszikus Kányavári-sziget

A nyolcvanas években fagerendákból épült íves fahíd mára a Kis-Balaton szimbólumává vált. A hídról csodálatos kilátásban lehet részünk. Gyönyörködhetünk a különleges vízimadarakban, mint a nagykócsag, szürkegém, vagy a horgászok által kevésbé kedvelt kárókatona. A másfél kilométer hosszú Búbosvöcsök tanösvényen 15 tábla mutatja be a Kis-Balaton halait, madarait, emlős állatait. A szigeten lehet ...

Szabó Lőrinc Hévízen
Szabó Lőrinc Hévízen

szabo-lorinc-head.jpg

1949. február 9-25. között Szabó Lőrinc - orvos barátja Tompa Kálmán rábeszélésére - két hetet töltött Hévízen. A 49 éves költő nagyon jól érezte magát a fürdővárosban, pihent is és folyamatosan dolgozott is. Az itt töltött két hét alatt fordította le Racine: Adromaché drámáját és Puskin: A bahcsiszeráji szökőkút című művét. 10 szonettet is írt, közülük kettő a téli Hévízi-tó hangulatát idézi az olvasó elé.

HÉVÍZ, TELÉN

Hogy ...
Miről szól a szálláshelyek törzsvendégprogramja?
Miről szól a szálláshelyek törzsvendégprogramja?

people-2593251_1920.jpg

Utazhatunk családi nyaralás miatt, céges útra, hogy meglepjük a szerelmünket egy romantikus kalanddal... bármi is legyen a cél fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes szállást. És ha megtaláltuk, miért ne térnénk oda vissza újra, és újra és újra, míg végül már teljesen otthonosan érezzük magunkat ott.

Ma már szinte minden nagyobb hotelnek, sőt néha kisebb szálláshelyeknek is van törzsvendég-, vagy hűségprogramja. A lényeg nagyjából ugyanaz. ...

Programok télen, hideg, barátságtalan időben, a Balaton nyugati csücskében
Programok télen, hideg, barátságtalan időben, a Balaton nyugati csücskében

160935983_2464259313697982_6133224129532221871_n.jpgHa télen Hévízen pihensz, a Hévízi Tófürdőn kívül számtalan helyen találsz jobbnál jobb wellness lehetőségeket. Mégis arra bíztatunk, hogy tedd változatosabbá a pihenést, mozdulj ki a meleg vízből és fedezd fel a környéket, hiszen a Nyugat-Balaton télen sem alszik téli álmot.

Magyarország leglátogatottabb múzeuma a Helikon kastélymúzeum

A kitüntetés nem véletlen, hiszen a Helikon, közismertebb nevén a Festetics kastély kiállításait évente több ...

A téli pihenés belföldön is lehet tökéletes. Mire figyelj, hogy jól érezd magad!
A téli pihenés belföldön is lehet tökéletes. Mire figyelj, hogy jól érezd magad!

bonvital_masszazs_1.jpg

 

szam_01.jpgA téli pihenés lényege nem az, hogy szürkületben, hóesésben, ködben 4-5 órát autózzunk az ország másik végébe. Sokkal praktikusabb egy viszonylag közelebbi célpontot választani, hogy ne a hosszú oda-vissza úttal teljenek az értékes órák, inkább mielőbb élvezhessük a szaunarészleg adta forró örömöket. Hogyan keressünk, ha nincs konkrét kedvenc szálláshelyünk vagy településünk? A szálláskereső oldalaknak van térképnézet funkciója is, ahol ...

Közismert és kevésbé ismert szilveszteri, újévi szokások
Közismert és kevésbé ismert szilveszteri, újévi szokások

pexels-julia-larson-6113624.jpg

Az emberek többsége nem tartja magát babonásnak, ám ha népszokásainkat nézzük, legyen szó esküvőről, húsvétról, farsangról, Luca napról vagy épp a szilveszterről, számbavehetetlen a sok-sok népi babona, melyek többsége letagadhatatlanul része mindennapjainknak. Néhány esetben nem is tudjuk, hogy amit teszünk vagy épp nem teszünk az egy többszáz éves, sokszor pogány hiedelem miatt alakult így.

Miért eszünk virslit éjfélkor, miért durrogtatunk ...

Evezős-futós duatlon verseny! Most először, télen, a gőzölgő Hévíz-patakon.
Evezős-futós duatlon verseny! Most először, télen, a gőzölgő Hévíz-patakon.

hvb_erem_2021.jpg

Kevés a szabadtéri sportverseny télen? Új kihívásokat keresel, vagy csak próbára tennéd magad? Először kerül megrendezésre a Hévíz-patakon és partján a HEVIZIBIVALY Duatlon. 10 km evezés és 10 km futás a novemberi hóesésben / vagy napsütésben. Nevezz a HEVIZIBIVALY Duatlon versenyre egyénileg vagy csapattal, és mutasd meg magadnak és másoknak: mire vagy képes!

Utánajártunk mi is ez a verseny, mit érdemes tudni, mielőtt bárki nekivág!

Hol és mikor ...

Instant szauna etikett!
Instant szauna etikett!

pexels-andrea-piacquadio-3967305.jpg

Szaunázhatunk-e fürdőruhában? Igyunk-e szaunázás előtt, után vagy közben? Hány szaunalepedő kell egy szaunázáshoz? Miért vesznek fel egyesek sapkát a szaunában? Végtelen számú kérdés, és válasz, ami ráadásul szauna típusonként és országonként is eltérő.

Még ha szépen is süt az október végi nap, igencsak érezzük, hogy nyakunkon a szauna szezon. Egyre többször kívánkozunk a forró szaunába, ami nem csak felmelegedésre és hajszárításra ...

süti beállítások módosítása