I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

A stressz és az átfázott lábujjak termálvízben oldódnak!

header_bath-2.jpg

Ködös november! Oldódj fel a gőz erejével!

A novemberi hideg, ködös, esős napok bizony csak egy meleg szobából nézve tűnnek könnyen átvészelhetőnek. Kézenfekvő tehát, hogy Hévízen elsősorban mindenkinek egy kellemesen meleg fürdőt ajánlunk. Legyen az élménymedencében egy masszírozó hátzuhannyal vagy egy 34-36°C meleg termálmedencében: az ellazulás garantált. Hévízen, ha igazán meleg vízre vágysz, fürdőzhetsz a Hévízi Tófürdő beltéri vagy a wellnesshotelek kül- és beltéri gyógy- és termál vizében. Ha szívesen bevállalsz extra élményeket is, fürödj kint, a Hévízi-tóban, akár hóesésben is, a nagyjából 24-27°C-os, úszómedence meleg vízben.

2_5.jpg

Aktívan izzadnál?

Amint beköszöntenek a hidegebb őszi napok, máris felizzanak a hévízi szaunák kövei. Nem véletlenül a legnépszerűbb őszi-téli spa élmény a szaunázás. A finn szaunák gőzében kitágulnak a pórusok. A forró levegő átjárja minden porcikánkat, és jótékony hatással van nem csak közérzetünkre, de az immunrendszer működésére is. Szaunázz bárhol, bármikor, hogy frissen tartsd magad, és szaunázz barátokkal, társaságban az élmény kedvéért, mert a profi szaunamesterek nem csak a tested, de lelked is feltöltik új energiákkal.

aquacity_wellness_bazeny_31.jpg

Olvadja a gőz erejével!

Nem csak a hagyományos finn szaunákban lehet persze felmelegedni! A wellness hotelekben gőzkabinok, infra szaunák, illatosított egyéni vagy páros kádfürdők, fényterápiás berendezések is segítik feledtetni a kinti hűvös időjárást. Ha igazán szerencsések vagyunk a napot egy kültéri forró dézsafürdővel koronázhatjuk meg.

 373-fn6-2017-maxmiechowski-85-web-1024x679.jpeg

Minden, ami jó: egyben!

Ez pedig az ízig-vérig hévízi gyógyiszapmasszázs. A 40°C körülire felmelegített sűrű fekete iszapot vastagon kenik fel a bőrre, majd masszírozzák át vele a teljes testfelületet. Ahogy az iszap lassan hűl, úgy melegszik át a bőrünk. A masszázs után ajánlott egy nagyon alapos meleg fürdő, amit 34-36°C-os gyógyvízben úszkálással is kombinálhatunk.

 

video_heviz_mudmassage_moment4.jpg

Sétálj, kocogj, kirándulj!

Felejtsd el, hogy nincs épp ragyogó napsütés és 30°C. Húzz meleg cipőt, réteges ruhát, egy szél és vízálló kabátot, és máris indulhat egy izgalmas túra. Hévíz környékén akár Rezi, akár a Balaton vagy a Kis-Balaton irányába indulsz számos jól kitáblázott túraútvonalat találsz. De, ha csak itt a városban sétálnál a Tavirózsa Tanösvényt ajánljuk, aminek 2,2km hosszú teljes útvonala a Hévízi-tó körül, az ’alsó’ és a ’felső’ Véderdőben vezet. Még ha a várostól nem is távolodsz el, az erdei utakon sétálva töltődhetsz fel energiákkal, mozgatod át izmaid és élvezheted a friss és tiszta levegőt, miközben a sétány több pontjáról – akár a lombkorona sétányról - is megpillanthatod a párolgó termáltavat. A felső véderdő lemagasabb pontja 36 méterrel van magasabban az alsó erdő sétányainál, de a tavirózsa tanösvény rövidebb szakaszokra is bontható, fittségünk függvényében. Egy biztos, egy kiadós séta biztosan átmelegít. Túl hideg van a kinti sportokhoz, vagy épp szakad az eső? Ugorj át Alsópáhokra és tedd próbára magad az Adrenalin Arénában!

autumn-2353873_1920.jpg

Evezz gőzölgő patakon!

Keress egy szimpatikus túravezetőt és csatlakozz a kihíváshoz. A Hévízi-tó elfolyó meleg vizén, a Hévíz-patakon csodás élményben lesz részed. A nagyjából 3 órás programon 10 km evezés vár, amihez nem kell profi kenusnak lenned, sőt akár gyerekekkel is vállalható a táv. Hozz meleg ruhát és esetleg egy párnát a feneked alá, a szervezők pedig profi felszereléssel, út közben és a táv végén pedig forró italokkal készülnek. De ha evezel, nem fogsz fázni!

kenu_vidras.jpg

Hívd meg magad egy forró italra!

Akár a fotelből sem kell felkelned, vagy a bárpult mellől elmozdulnod, hogy felmelegítsünk! Rendelj magadnak egy meleg puncsot, egy forró kávét, teát, csokit, esetleg fűszeresen illatozó forraltbort és máris az élet császárának érezheted magad, amíg a tenyeredben gőzölgő italt elkortyolva hagyod, hogy csak gondtalanul peregjenek a percek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr2317984888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása