I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Rossz idő nincs, csak rossz öltözet! De mi van, ha Hévíz környékén nyaralsz és esik az eső?!

dog-4415649_1920.jpg

Nyaraláskor senki nem vágyik esős időre, a pihenést sokan a napozással és a fürdőzéssel azonosítják. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy pár napra más program felé kellett nézni és el kellett felejteni a napozást és a strandolást.

Esernyővel strandolni?!

Igen! Nem kell se megalkudnod, se a strandolási vágyat feladni, Hévízen esős, vagy hűvösebb időben is élmény a fürdőzés! A Hévízi-tó hőmérséklete, ha esik, ha fúj nyáron 35-36 fok körül alakul. Ha zavar, hogy esik az eső, akkor a tó fölé emelt épületben is lazíthatsz a meleg vízben. A tavirózsák esőben is nyílnak, ha a levegő hőmérséklete hűvösebb, mint a víz hőmérséklete még csodában is lehet részed, hiszen a melegvizű tó szabály szerint gőzölög.

cimlap.jpg

A strandon kívül is van nyár!

A Nyugat-Balatonon van bőven program esős vagy borongós időben is, íme néhány ajánlat.

5 programtipp Hévíz környékén esős időben:

  • Hévízi Termelői Piac heti három alkalommal, szombaton, kedden délelőtt, csütörtökön pedig délután.
  • Bobo Fun Park. Megnyílt Alsópáhokon a Balaton és Magyarország legnagyobb adrenalin arénája. Ne csak akkor gyere, ha gyerekekkel érkezel. Felnőtteknek is önfeled kikapcsolódást és izgalmakat tartogat a park.
  • Helikon Kastély kiállításai, a Festetics kastélyban lehetőséged van két napig érvényes kombinált jeggyel több kiállítást is meglátogatni, mint a Főúri életformák, Hintómúzeum, Vasútmodell és Vadászati kiállítás, Pálmaház.

0517.JPG

  • Hévízi Fontana Filmszinház kényelmes székében pattogatott kukoricával a kézben a legújabb premierek vetítését élvezheted.
  • Belvárosi múzeumok: Keszthelyen kilenc különböző témájú kiállításon, mind  a történelmi vagy erotikus panoptikum, a Babamúzeum, a Rádió és Televízió múzeum, Játékmúzeum, Nosztalgia és giccs múzeum, Horrorárium, Matulárium garantáltan mindenki megtalálja a neki kedves kiállítást. Akik az autókat kedvelik, ne hagyják ki a magánkézben lévő Cadillac múzeumot se.

modellvasutmuzeum_keszthely.jpg

5 programtipp esős időben, ha családdal nyaralsz:

  • Sümegi várjátékok: július 14- - augusztus 23. között minden kedden, szerdán, pénteken és szombaton 15.00 órai kezdettel lovagi torna bemutatót nézhetsz a sümegi vár alatti lovagteremben. Várlátogatás vagy a lovarda és a kocsimúzeum meglátogatása után 19.00 órakor 3 fogásos középkori lakomán is részt vehetsz. A komplex programot szerdánként a hévízi Eni Travel utazási irodánál is lefoglalhatod, így nyugodtan élvezheted a lovagi lakomához járó korlátlan borfogyasztást.

155_maxi.jpg

  • Természet Háza látogatóközpont A Bakonyerdő új interaktív kiállításán megismerkedhettek a Keszthelyi-hegység élővilágával, sőt egy csodálatos kisfilmet is láthattok az itt élő állatokról és növényekről.
  • Csónakázás a Tapolcai tavas-barlangban. A nyári hónapokban mindig sokan vannak, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park pár éve megújult tapolcai látogatóközpontjában, ahol 3D kiállításon megismerkedhetsz a föld balangjaival, majd személyesen is átélheted a tavas-barlang kristálytiszta vizén az evezést.

tapolca_lakecave_1024.jpg

  • Balatoni Múzeum állandó kiállításán megismerkedhetsz a balatoni fürdőkultúrával vagy még szeptember végéig megnézheted a Castrum Virtuale kiállítást, ahol maketteken keresztül csodálkozhatsz rá, hogy mekkora római-kori erődítmény állt a Balaton nyugati átkelőhelyénél, Fenékpusztánál a IV. században.

balatonimuzeum.jpg

  • Hajózás a Balatonon, ha nem is úszol a Balatonban, hajózni mindig jó. A keszthelyi kikötőből a nyári hónapokban 1 órás sétahajójáratok indulnak, de elhajózhatsz Keszthelyről akár Szigligetig vagy Badacsonyig is.

5 Program esőmentes de borús időre gyerekeknek is:

  • Kirándulások gyalog és kerékpárral a környéken: A Keszthelyi-hegységben a könnyebb gyalogtúrától az extrém túráig, vagy a családi kerékpáros túráktól a profi hegyi útvonalakig válogathatsz a túralehetőségek közül.
  • Kis-balaton Kányavári sziget és Bivalyrezervátum. A Búbos vöcsök 2,5 kilométeres Tanösvényén sétálva csodálkozhatsz rá a vízipókokra vagy a nagykócsagra, a bivalyrezervátumban pedig lovaskocsin ülve magyar „szafari” programon vehetsz részt.

15261745_2c98f82e480f16614c2161fd621334a0_xl.jpg

  • Őshonos magyar állatfajtákkal ismerkedhettek meg a keszthelyi Festics Imre állatparkban, a balatonedericsi Afrika Múzeumban és a Balatonfelvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyén a Salföldi majorban is.

aktiv2_gyenesdias21_1.jpg

  • A környéken 3 Kalandparkban is próbára teheted az állóképességed, mint a hévízi Tavirózsa kalandparkban vagy a sokkal nagyobb Zobori kalandozóban. De dinoszauruszok között is kalandozhatsz Reziben a Dinóparkban.

zobori_hullamvasut.jpg

Azért számítsatok rá, hogy mindenki akkor indul el felfedezni a környéket, mikor nem lehet strandra menni, mert „rossz az idő”. Ezeket a programokat napos időben biztos kevesebb sorban-állással élvezheted.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr916012762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása