I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Első nap az újranyílt Hévízi Tófürdőben - a törzsvendég szemével

dji_0274.jpg

Nem titok, 50+ vagyok, nő.

Ebben a korban értékeljük az okos telefont, de imádunk papíron meghívót kapni. Díjazzuk a romantikát, de két lábbal járunk a földön, retró hangulatot teremtünk egy kerti partin, de már trottőr sarkú cipőt viselünk és ezerrel élvezzük a szabadságot, amit kapunk az élettől, mert azt mondják, hogy az X generációt képviseljük és az 50 az új 40. Hát nem tudom. Akarjuk?

Miután ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben úgy döntöttem, hogy az eltelt 59 nap után elmegyek a Hévízi Tóra fürödni, mert a hévízi kifolyót (lefolyót ) és környékét, ugye mi már csak a sétára használjuk, hiszen a természet adta lehetőségeket a Tófürdőben élvezhetjük igazán. Ez a mi igazi luxusunk!

Ha a félelmeimre gondolok, itt és most megcáfoltak!

A pénztárnál kedvesen, udvariasan beszélgetünk, van rá idő, senki sem siet. Akár az öltözők használata nélkül is ( ez olyan retró érzés ) standolhatunk, óriási standtáskába téve a szükségeseket. Zárt térbe nem is kell
menjünk, bár az öltözőknek jól áll a ráncfelvarrás. Arról nem is beszélve hogy elsők közt léphetek a zárt ajtók mögött elkészült, part menti napozó stégre. Még érezni a fa illatát. Lerögzített napozóágyra telepedek, távolságot tartok, zuhanyozok és zsupsz bele a vízbe.

A mi korosztályunk már vigyáz a frizurájára, de elárulom, soha olyan tartása nem lesz a hajnak, mint az itteni víz hatására. Bőrápolás? Mi már azon is elgondolkodunk, hogy milyen krémet vagy ápolót használjuk a fürdés előtt vagy közben, nem csak azért, hogy nekünk jó legyen, hanem hogy a tavat ne szennyezzük ezután a csodás tisztulás után. A nap gyógyító hatásait már ismerjük régről, boldogságot hoz szinte észrevétlenül.

dsc_9591_1.jpg

A higiénia, a biztonság, a mi korosztályunknak nagyon fontos, ami egyébként fontos volt eddig is, így nem zavartatjuk magunkat, amikor óránként megjelenik a Tófürdő személyzete és végzi a fertőtlenítési munkálatokat.

Vajon ha polifoam úszókarikák nem lennének, lenne-e bátorságunk körbe úszni a tavat? A polifoam nem környezetbarát, de 1 karika éveken át kitart. Ha nem veszítjük el ( bár a talált tárgyak részleg ezen is tud segíteni ), megvesszük és őrizgetjük szezonról szezonra. Szivesen használjuk és nem adjuk kölcsön senkinek. Hozzánk nő, egyébként pedig megkönnyíti a mozgást a vízben, biztonságot ad….. mert ebben a korban…

Jönnek a körözések a tóban - az itteniek így mondják.

A Medve-napozónál azonban felbukkan egy búvár, majd még egy a 35+ korosztályból ….ha hiszitek, ha nem, én még soha nem találkoztam velük így szemtől szembe. Azonnal fel is tettem a kérdést nekik: Munka vagy pihenés? Ahogy kimondtam tudtam, hogy naiv a gondolat. De a válasz megérkezett közben.

-Tisztítjuk a barlangot a víz alatt, ez azt jelenti, hogy kb. kéthavonta jövünk és dolgozunk. A forrásbarlangban keveredik a hideg és a meleg víz, amelyről egy jó makett is van a bejáratnál, érdemes vetni rá néhány pillantást. A barlang 38 méter mélyen van, ahol a tó vize kezdi szabályozott életét és 4 naponta újra cseréli önmagát!

heviz_fotok_1.jpg

Ez aztán egy rövid összefoglaló, méghozzá első kézből. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ők is úgy élvezik a víz áldásos gyógyhatását mint én? Miért ne lenne így, hiszen a fürdőzés élménye itt mindenkinek ugyanolyan, mindegy, hogy hány éves vagy munka miatt kell-e fürdenie.

Hiszen ha Hévíz, akkor megújulás, gyógyulás! Sok régi történet, legenda kering az éterben erről.

Ti jártatok már Hévízen? Van emléketek ezekről az évekről és megosztanátok velem?
Ha van valakinek egy igaz vagy csak álmaiban megvalósult történet küldje el nekem, hogy mindenkinek elmesélhessem! Írjatok!

Az én mottóm 50+ az élet maga! És ez az élet Hévízen csodálatos!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6115680064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása