I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Hévízi világszabadalom!

heviz_fotok_9.jpg

- Itt tényleg fellógatják az embereket a nyakuknál fogva?

- Igen! Tényleg fellógatjuk! És még súlyokat is akasztunk rájuk a vízben! :)

Dr. Moll Károly derékfájós orvos volt, történetesen épp reumatológus szakorvos Hévízen! Sokat járt fürdeni a tóra, ahol lévén a tó mély, sokszor csak úgy lógott a vízben, függőlegesen. Az ötlet, hogy ezt a vízben történő függőleges fürdőzést plusz súlyokkal is meg kellene toldani, nem tűnt ideális megoldásnak a tó természetes, csaknem 40 méteres mélysége miatt. Azt viszont a tapasztalatok alátámasztották, hogy nagyon jót tesz a gerincoszlop torzulásainak, ha a gyógyvízben, függőleges tartásban pihentetjük és egyben nyújtjuk őket. Ezért aztán Dr. Moll Károly orvosi ismereteit, tapasztalatait, szaktudását latba vetve kifejlesztett egy olyan orvosi eszközt, amivel lehetővé lehet tenni, hogy a természet adta körülményeket a hatékonyság növelése érdekében még jobban ki lehessen használni.

Ez pedig nem más, mint a SÚLYFÜRDŐ!

Idestova 65 éve működik az ötlet hatékonyan olyan panaszoknál, mint gerincbetegségek, gerincsérv, tartási rendellenességek, szkoliózis, csípőízület kopás, izomgörcsök stb.

Mi a lényege?

A súlyfürdőzés lényege, hogy langyos vízben folyik a kezelés, ellazult állapotban. A víz mély, így a víz és a felhelyezett súlyok (derékra valamint bokára) is húzzák a testet. A csigolyák így kissé eltávolodnak egymástól, ami lehetőséget ad az előboltosulásnak, vagyis a csigolyák visszarendeződhetnek a helyükre.

A függesztés végezhető a nyakcsigolyáknál, ha a gerinc felső szakaszát szeretnénk nyújtani. Ilyen esetben a nyak köré egy párna kerül, ami elsősorban kényelmi szempontból fontos, a nyújtás mértékétől függően nehéz súlyok pedig a derékon elhelyezett övre kerülnek. A gerinc alsóbb szakaszainak nyújtása esetén elég ha hónalj alatt megtámaszkodik a beteg, a súlyokat pedig ugyancsak derékra, illetve bokára helyezik.

A kezeléseket 15-20 percig végezik, és természetesen több alkalommal, kúraszerűen. Ez nem csak terápiásan hasznos, hanem megelőzésként is, elsősorban nehéz fizikai munkánál, ülő munkánál.

Miért Hévízen?

Súlyfürdőt végeznek normál vízben, és gyógyvizekben is. Hévízen természetesen minden esetben a hévízi gyógyvízben végzik ezt a kezelést, és a Hévízi-tóban is van lehetőség súlyfürdő kezelést igénybe venni. Fontos azonban, hogy ez nem egy wellness szolgáltatás, csak orvos által felírt kúraként, szakorvosi felügyelet mellett vehető igénybe!

Hogy lehet kipróbálni, alkalmazni mégis bárkinek, akár megelőzési céllal?

Mi sem egyszerűbb! Vigyünk magunkkal a Hévízi-tóra egy úszógumit, merüljünk el a meleg gyógyvízben, és csak hagyjuk magunkat lógni. Köveket azért ne tegyünk a fürdőnadrágba! :)

Ha még többet szeretnél tudni a jellegzetes hévízi kezelésekről kattanj ránk!

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131 | 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu 
Kövessen minket!  www.facebook.com/heviz.info | www.instagram.com/iloveheviz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr1014883504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása