I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Kipróbáltuk!
Mit tegyünk ha leégtünk a kánikulában?

sunblock-1461397_1920.jpg

Legtöbben próbáljuk elkerülni, de sokunkkal mégis megesett már a nyári kánikulában, hogy leégtünk. Az elmúlt hetek rekkenő hőségében, és a manapság igen magas UV sugárzás mellett bizony nem kell sok napon töltött idő ahhoz, hogy így járjunk. De ha már megtörtént a baj, legalább utólag próbáljunk meg mindent megtenni, hogy javítsunk bőrünk állapotán.

A praktikus tanácsokért szakértőhöz fordultunk a hévíz Rejuvena Esztétika Szalonba, ahol Mátrai Gabriella ügyvezető és Kopácsi Magdolna kozmetikus válaszolt kérdéseinkre.

girl-3141766_1920.jpg

Kezdjük azzal, hogy mindenkinek javasolt már anyukája, nagyija, szomszédasszonya otthoni praktikákat leégésre. DE vajon beválhatnak-e ezek a kezelések?

Több közismert ilyen praktika is létezik. Ha a tejfölt választjuk, akkor az alacsony zsírtartalmút érdemes használni, és persze hidegen alkalmazzuk. Melegíthetünk tejet is egy kis mézzel, és a fürdővízbe keverve tejes-mézes fürdővel is ápolhatjuk bőrünket. Alkalmazhatunk a bőrre hideg fekete tea borogatást is, természetesen ízestés nélkül. Ha van otthon saját aloe vera növényünk annak is letörhetjük egy levelét, és a levél nedve kiválóan alkalmas a bőr megnyugtatására. Még ecettel is hidratálhatjuk a bőrt, ha egy előtte alaposan kitisztított szórófejes flakonból permetezzük a testünkre. Vigyázni kell azonban, mert ezek az elvileg természetes anyagok  is okozhatnak bőrirritációt. Figyelni kell a bőrünk reakcióira, az alapanyagok, eszközök tisztaságára, a felhasználás megfelelő módjára és a mennyiségre, gyakoriságra is.

ease-3106608_1920.jpg

Milyen alapanyagokat kerüljünk, és miket érdemes alkalmazni, ha otthon szeretnénk orvosolni a problémánkat?

Legfontosabb teendő leégés után, hogy hűsítsük és hidratáljuk a bőrt, mivel az égés szárítja a bőrfelületet, és enyhébb vagy fokozottabb gyulladást okoz.

Mit ne használjunk: Mindenképp el kell kerülni az alkoholos tonikokat, arctisztítókat, illetve az összes olyan terméket, ami alkoholt tartalmaz. Ugyancsak kerüljük  az égett bőrfelületeken (az arcon pedig minden esetben) a szappan származékokat, mert tovább rontják a bőr szerkezetét, eltávolítják róla saját védekező rétegét. Kerüljük az ilyen esetekben a nagyon olajos, zsíros krémeket is, az oliva olajat is inkább a salátánkra tegyük, mint a bőrünkre. Az amúgy is gyulladt bőrt az olajok, zsírok teljesen eltömítik, ez által nem tud megfelelően lélegezni. Kerüljük az erős sminket, a vastagon felhordott alapozókat, mert bár elfedik a pirosságot, tovább tetézik az arcbőr gyulladását.

aloe-vera-2417091_1280.jpg

Mit alkalmazzunk: Hűtsük az arcot tiszta vízzel, alkoholmentes hidratáló tonikokkal, gélekkel. Használjunk aloe vera gél készítményeket, melyek a legjobban segítik az égett bőr regenerálódását, és elérhető áron megvásárolhatjuk őket, akár otthonra is. Használhatunk hidratáló, bőrnyugtató pakolásokat, de figyeljünk arra, hogy ne legyenek szárító, hámlasztó hatásúak.

dsc_0323.JPG

Mit ne tegyünk a bőrünkkel?

Ne alkalmazzunk leégett bőrön olyan kezeléseket, amik fokozzák a bőr vérellátását, például masszázsokat, vagy olyan termékeket, amik vérbőséget okoznak a bőrben, vagy amiket úgy kell bemasszírozni, például hévízi iszappakolást. Ne hámlasszuk a bőrt, sem maszkkal, sem radírokkal, sem erre alkalmas eszközökkel, és ha már leégett a bőrünk figyeljünk arra, hogy elkerüljük az újabb leégést, mert hosszú távon ez maradandó bőrkárosodáshoz vezethet.

kinai_fejmasszazs_4372.jpg

Miben tud segíteni egy kozmetikus ha leégtünk?

Egy profi kozmetikai szalonban a kozmetikus rendelkezik azokkal az ismeretekkel, eszközökkel és minőségi termékekkel, amik segítségével hatékonyabban és koncentráltabban tudja bejuttatni egy kezelés során a bőrünk számára szükséges vitalizáló anyagokat. Személyre szabott, és a felmerülő problémák alapján egyedi kezeléseket tud összeállítani a vendég számára, hiszen bőrtípustól függően más jellegű bőrproblémák szoktak jelentkezni pl: bőrszárasság, hámlás, májfoltok, sötétebb és gyakoribb pigment foltok, apró ráncok megjelenése, pattanások.

Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz?

Amennyiben a bőrön a gyulladások felhólyagosodnak, nedvedző, gennyes sebek jelennek meg, mindenképp forduljunk szakorvoshoz. Akinek a bőrén anyajegyek, pigment fotok, szeplők vannak, fokozottan figyelnie kell arra, hogy ezek a foltok megváltoztak-e,  nőttek-e, sötétedtek-e, illetve kialakultak-e nagyobb melanómára utaló bőrelváltozások, amikkel mindenképp minél előbb fel kell keresnie a bőrgyógyászt.

rejuvena_esztetika_szalon_brig9842.jpg

Visszatérve kimondottan a Rejuvena szalonhoz, van-e olyan kezelésetek, ami bőrégés után javasolt?

A mi szalonunkban van egy komplex kezelés Hűsítő arckezelés néven, ami a napégett bőr közvetlen kezelésére alkalmazható, mert hűsítő, hidratáló hatású.  A kezelés 40 percet vesz igénybe és 6 lépésből áll:

  1. Sebo-Relief arctisztító hab – gyulladáscsökkentésre, összetevők: aloe vera, zab kivonat, niacinamid
  2. Oxigénes tonizálás - alkoholmentes tonikkal érzékeny bőrre, hamamelisszel, alfa-bisabolollal
  3. Aqua Cactus Calming gél - ez egy mexikói kaktusz kivonat, ami természetes gyógymódként alkalmazható napégésre
  4. Hyaluron szérumbevitel - a feszesebb arcbőr, az apró ráncok eltüntetése érdekében
  5. EGF biohyaluronos hűsítő fátyolmaszk. - hogy az arc simább és hidratáltabb legyen
  6. Hidratáló nappali krém

Akkor ezt most én ki is próbálom! Íme az eredmény! :)

És akkor jöjjön az előtte - utána kép :)

1elotte.jpg nehany_oraval_kesobb.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4314157877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása