I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

5 cuki „kis kedvenc” Hévízen!
Simogattad már Bodry-t, beszélgettél már Csucsuval vagy játszottál már együtt Bobó-val?

Sokan kedvelik a kisállatokat, akár tartanak is otthon kis kedvencet.  Na de mi van akkor, ha kisállata nem egy magánszemélynek van, hanem mondjuk egy hotelnek, netán fürdőnek? Ilyenkor a kis kedvencünk akár cégünk jelképévé is válhat.

A fekete „óráispamacs"

20161206_150408.jpgBodry a Hoffbräu Vendéglő pulija, Hévíz egyértelműen legtöbbet fotózott kutyusa.
Hivatalos neve: Cseri-Subás Hímes
Fajta: fekete szuka puli
Született: 2010. július 31.
Kedvenc étele: kacsacomb, rántott hús, májas hurka, pörkölt nokedlival és csak kézből eszik villával. Jah, és imádja a vanília fagyit! :)
Hivatalos férje "az Elefánt", kedvenc kis fekete plüss kutyája pedig a Baba névre hallgat.

A zenebarát hízelgő

mozart1.jpg

Mozart az AAL Apartman cicája.

A 8 éves, valamikor kan cicát eredetileg a tulajdonos kislánya kapta. Ivett, aki jelenleg is furulyázik gyerekkorában sokszor játszott cicájának Mozart darabokat, amiket az nagyon szívesen meg is hallgatott, innét a név.

Fajtája: hosszú szőrű kék perzsa

Fő tulajdonságai, mint általában a cicáknak, hogy ő is imád lustálkodni és jókat enni. A vendégház szinte minden szegletében találkozhatnak vele a vendégek, de legjobban a tűző napon szeret elnyújtózni. Amikor épp nem lustálkodik, akkor a vendégek etetik. Nem sokat kell azonban kunyerálnia, mert bizony mindenki szeretni jól tartani a kis hízelgőt. Kedvence persze a mesékből is szimbolikussá vált halkonzerv.

A nyelvzseni

csucsu.jpg

Csucsu a NaturMed Hotel Carbona papagája, több nyelven is kommunikál.

Fajtája: Ara papagáj

Életkora :15 év

Érdekesség: Téli lakhelye a termálfürdő bejáratánál felállított kalitka, nyáron viszont „átköltözik” a Platán Kávézóba. Pontosabban a kávézó nevét adó platán fa tövében lévő kalitkájába. Mivel a fa a szabadban van, ezért Csucsu bár a Carbonában, de azért mégis szabadon él! A vendégek sokszor lepik meg egy-egy finom falattal, főleg ízletes gyümölcsökkel.

Csucsu méltó egy turisztikai célponthoz, hiszen 3 nyelven beszél, rövid szavakat mond, ismétel magyar, angol és orosz nyelven is.

Júniusban több fotó készül róla, mint a tavirózsákról

kis_vocsok_es_fioka.jpg

Kisvöcsök a Hévízi tóban

Bár nem nevezhetjük kimondottal házi kedvencnek, mégsem hagyhatjuk ki a felsorolásból a kis vöcsköket, akik minden éven megérkeznek a Hévízi tóra, hogy itt költsenek. Az egyik tojó, pár évvel ezelőtt például a fürdő egyik lépcsőjére rakott fészket, amit még a vendégek is nagy gonddal óvtak. Abban az évben azt a lépcsőt még le is zárták. Az egyik legcsodásabb látvány, amikor 3-4 fiókájával első alkalommal indul útnak a tojó, hogy megmutassa nekik, milyen jó is úszkálni a meleg vizű tóban. 

+1 A puha víziló, amit meg lehet ölelgetni

pikko.jpgSokan ismerik Bobót, a Kolping Hotel vízilovát, akivel csupa móka és kacagás minden perc a gyerekek számára. Kalandjairól már két kötetnyi mese is született a legkisebbek örömére. Az idei gyereknap alkalmával azonban bővült a Bobó család, hiszen megszületett a 35 kg-os :), 47 cm-es Pikkó, a vízilóbébi. Várhatóan sok közös kaland vár még a családokra az alsópáhoki víziló család társaságában.

 

 

 

Gyertek el Hévízre, ismerkedjetek meg ti is kis kedvenceinkkel, vagy ha vannak, akkor küldjetek nekünk képeket a ti hévízi kis kedvenceitekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr1614026864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása