I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Harc az őszi bacik ellen Hévízi módra

dreamstimeextralarge_1835249.jpgŐsszel sokszor kívánjuk: bárcsak ne kellene kimozdulni, még a végén elkapunk valami csúnya náthát. Pedig pont egy-egy kiruccanás segíthet elkerülni a megfázást!

Mit tehetünk magunkért egy hévízi kirándulás során?

Elsősorban figyeljünk a vitaminban gazdag étkezésekre, hiszen az ősz annyi finomságot tartogat számunkra. A szőlő, alma, körte, gesztenye, sütőtök mind-mind megannyi vitaminforrás lehet számunkra, ráadásul a mellett, hogy rendkívül finomak, változatos formában elkészíthetők. Egész biztosan megtaláljuk őket nem csak saját kamránkban, de a hévízi szállodák, éttermek kínálatában és a Hévízi Termelői Piac kofáinál is.

dsc_7922.jpgÜgyeljünk a friss levegőn végzett testmozgásra is. Sokan vagyunk, akik színei miatt az őszt szeretjük legjobban. De nem csak a csodás színekben pompázó levelek miatt jó sétálni a több száz éves platánfák alatt. A levegő a csapadéknak köszönhetően sokkal tisztább, frissebb mint nyáron, és a szabadban végzett sportok mint a futás, kocogás, kerékpározás, segway-ezés és persze az úszás sem olyan megerőltetők ilyenkor, mint a nyári kánikulában.

011.JPGSport után persze a legjobb ellazítani fáradt tagjainkat. Csobbanjunk egyet a kellemesen meleg Hévízi tóban, majd pedig válasszunk egy számunkra megfelelő masszázst, attól függően, hogy csak ellazulni, vagy esetleg fájó tagjainkat gyógyítani szeretnénk.

dsc_6937.jpgHa szeretnénk még néhány káros anyagtól is megszabadítani a testünk, vegyünk részt szauna szeánszon, majd pedig merüljünk el a hideg vizes medencében, hogy a vérkeringésünket és az immunrendszerünket is javítsuk.

És, hogy ne csak a testünket készítsük fel az őszi bacik ellen, hanem a téli depressziót is elkerüljük, este egy pohár ízletes bor elfogyasztásához válasszunk egy kellemes koncertet, hiszen a jó zene a lélek orvossága.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr5112926139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása