I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Hévíz mindenkié! Akadálymentes üdülés Hévízen.
Hévíz mindenkié! Akadálymentes üdülés Hévízen.

kerekesszekkel-hevizen.jpg

Nyaralni mindenki szeret! A Hévízi-tó kénes vize kiválóan alkalmas a mozgásszervi panaszok kezelésére és sokan keresik fel a várost rehabilitációs céllal is. Természetes, hogy a város felkészülten várja a kerekesszékkel érkező vendégeket.

Utazás Hévízre és közlekedés Hévízen

Keszthely és Hévíz között több alacsonypadlós menetrend szerinti busz is közlekedik, Keszthely pedig vonattal több városból és Budapestről is könnyen elérhető.

...

Zenés, táncos nyári esték Hévízen!
Zenés, táncos nyári esték Hévízen!

guitar-756326_1920.jpg

Hétközben érkeztél Hévízre, mégis jó lenne egy kis szórakozás esténként?

Ha nagykoncertekben nem is, de könnyű esti programokban szinte minden nap lehet részünk Hévízen!

Hétfön a Budapesti Operett Színház Sztárjai, Oszvald Marika, Peller Károly, Bódi Barbara és Laki Péter lépnek színpadra a Fontana Filmszínház színpadán, hogy klasszikus operett előadásukkal szórakoztassák a közönséget. A programra jegyeket a helyszínen lehet vásárolni, 3900 ...

Hévízi-tó vs Balaton? 15 tény, amit tudni érdemes!
Hévízi-tó vs Balaton? 15 tény, amit tudni érdemes!

balatonvsheviz.jpg

Naponta ezrek, tízezrek élvezik nyáron és télen a Balaton és a Hévízi-tó adta élvezeteket. Élnek a lehetőséggel, amire sokan csak áhítoznak. De vajon mit tudunk hazánk két ikonikus taváról?

  1. Míg a Balaton Közép-Európa legnagyobb édes vizű tava, és legfőbb forrása a Zala folyó, addig a Hévízi-tó a világ legnagyobb fürdésre alkalmas gyógytava, amit az alatta lévő forrásbarlangból feltörő forrásvizek táplálnak.
  2. A Balaton vizét a Sió csatorna ...
Vajon milyen színe van Hévíznek?
Vajon milyen színe van Hévíznek?

65387268_390856801555971_7252717423701262336_n.jpg

Idén már negyedik alkalommal érkeztek Hévízre hazai és nemzetközi képzőművészek az Angyalok és csavargók összművészeti fesztivál keretében életre hívott művésztelepre.

A 2019-es évben résztvevő és kiállító alkotók június 20-30. között két festményt készítenek el. A művésztelep témája az idei évben " Hévíz színei". Vajon milyennek látják az elismert művészek Hévízt? Kéknek, zöldnek, netán tavirózsa rószaszínnek?

A művészek ...

Csupa fagyi! Te melyiket választod?
Csupa fagyi! Te melyiket választod?

fagyiskislany.jpg

A fagyiban az a csodálatos, hogy mindenkinek más a kedvence, és vannak olyan fagyi rajongók is, akik bármikor, bármennyi fagyit képesek elfogyasztani. Aki fagyi különlegességre vágyik, Hévízen biztosan megtalálja a kedvencét.

Hévíz belvárosában majd 10 különböző „fagylaltszalont” találsz. A választék óriási!

Főzött olasz, vizes vagy tejes, csavart vagy kanalas. Laktózmentes, diétás, cukormentes, természetes alapanyagokból készült vagy ...

Egy csomó faj csak itt él így együtt!
Egy csomó faj csak itt él így együtt!

pool-3221975_1920_2.jpg 

Bengáliai india vörös tündérrózsák, szúnyogirtó fogaspontyok, jászkeszegek, kis vöcsök, kockás sikló, mocsári ciprusok, kékmoszatok.

Mi kell ahhoz, hogy trópusi körülményeket kedvelő állatok és növények teljesen természetes körülmények között Magyarországon is jelen legyenek? A válasz egyszerű a Hévízi-tó!

Sok különleges és csodálatra érdemes faj található meg a természetes termál tóban, a vízet elvezető patakban és a tavat ...

„Élmény orgiák” szakértői, avagy szaunamester továbbképzés zajlik épp Hévízen
„Élmény orgiák” szakértői, avagy szaunamester továbbképzés zajlik épp Hévízen

18773631_1160329_78b538ff9581c88fa53f8fb226d8b809_wm.jpg

Mitől lesz valaki szaunamester, miről is szól ez a szakma és miért van szükség továbbképzésre? A válaszokat a program fő szervezőjétől, Szabó Zoltán keszthelyi szanumestertől, szakmai vezetőtől tudhatjuk meg.

A Hévízen zajló, 2 napos továbbképzés az első olyan, amit magyar szaunamesterek tartanak. Szabó Zoltán szaunamester korábbi országos bajnok, Ambrus Bálint 2019. évi országos bajnok és Tótfalusi Róland az országos bajnokságon ezüst érmet nyert ...

A világ legnépszerűbb és egyik legegészségesebb tevékenysége! ... Mi már futunk! - Te mikor kezded?
A világ legnépszerűbb és egyik legegészségesebb tevékenysége! ... Mi már futunk! - Te mikor kezded?

people-2592247_1920.jpg

A futás nem kötődik életkorhoz, anyagi helyzethez, évszakhoz, végzettséghez, testsúlyhoz, fittséghez. Futni szinte bárki tud. Nem véletlen, hogy ez a világ legnépszerűbb mozgásformája.

Tégy csak ennyit és szinte mindet megtettél magadért!

A futás sokkal több a tested számára, mint lehetőség a fogyásra. Futás közben fokozódik a tüdő oxigénfelvevő képessége, a futás javítja az erek rugalmasságát, optimalizálj a szívfrekvenciát, növeli a test ...

Ferenc Ferdinándtól Móricz Zsigmondig ... Boldog Békeidők híres vendégei Hévízen
Ferenc Ferdinándtól Móricz Zsigmondig ... Boldog Békeidők híres vendégei Hévízen

12_1.jpg

"Nem ok nélkül, hallván leginkább ezen ditséretes Vizednek erejót, a melly által egyik az Inak szakatságából, más pedig a köszvény fájdalmiból minden Reménységen felül tsak tsupán Vizednek ereje által meg-menekedtek.” - Dr. Dornyay Béla szerk.: A keszthelyi hévíz ismertetési 1795-ből

Miután Gróf Festetics György 1795-ben megépítette az első fürdőépületet Hévízen a fürdő Magyarországon és külföldön is gyorsan ismert lett. A XIX. század ...

Csak antihisztaminokkal élhető túl az allergia szezon?
Csak antihisztaminokkal élhető túl az allergia szezon?

grass-828706_1920.jpg

Már most tüsszögsz, folyik az orrod, ég a szemed és alig kapsz levegőt? Mi lesz még itt, ha igazán beindul a pollen szezon?!

Az égerfa virágzással egy időben, tehát nagyjából március elejétől folyamatosan válnak egyre gyakoribbá az allergiás tünetek. És egy rossz hír! Az allergia nem gyógyítható ... DE! a tüneteket azért tudjuk enyhíteni.

Magyarországon csaknem minden 3. ember küzd az allergia tüneteivel, így nem véletlenül tekintjük ...

Facebook oldaldoboz