I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Ne mondj le a wellnessről! Spa praktikák otthonra! 2. rész: Ezeket a hibákat ne kövesd el arcpakolásnál!

kalandozo_osziadaskep.jpg

Milyen hibákat ne kövessünk el arcpakolás előtt, közben és után!

Az arcpakolás pont amennyire hasznos lehet bőrünk számára, épp annyi kárt is okozhatunk vele.

Arcpakolás előtt

  • Arctisztítás előtt fontos, hogy a kezünk is tiszta legyen illetve az eszközök is, amiket arcápolásra használunk.
  • A hideg víz nem tisztítja kellő hatékonysággal a koszt a bőrről, míg a forró leoldja a fontos bőrvédő olajos réteget. A langyos víz lesz a jó választás, ahhoz, hogy pakolás előtt megtisztítsuk a bőrünket.

girl-3141766_1920_1.jpg

Közben:

  • Ne az határozza meg, hogy milyen arcpakolást használunk, hogy mi vált be a barátnőnknek, minek tetszett meg a reklámja, vagy melyinek van a számunkra legvonzóbb illata, színe, állaga. Az egyetlen, ami fontos, hogy mi jó a bőrtípusunknak.
  • Mielőtt bemázolnánk az egész arcunkat, tegyünk egy kis próbát egy kisebb felületen, mert ha mégis kiütéseket, bőrpírt okoz, elég ciki lesz, hogy nem tudunk kilépni a házból.
  • És nem, nem lesz jobb a bőrünknek, ha csak egy kicsivel (plusz 10-20 perc) tovább fennt lesz a pakolás az arcunkon, mint ami a használati utasításon szerepel.

Arcpakolás után:

  • Először is a pakoláshoz hozzá tartozik annak megfelelő eltávolítása, megint csak erősen ajánlott a langyos víz. :)
  • A pakolás rövid távon lehet, hogy zsírosítja vagy épp szárítja a bőrt, ezért fontos a hidratálás.
  • Hidratálni a még nedves bőrt kell, így hidratáló használata előtt ne töröljük, pláne ne dörzsöljük csont szárazra a bőrt.
  • Ellenben, ha olajos ápolásra van szüksége bőrünknek, mindig szárítsuk meg.
  • És végül, de nem utolsó sorban: ahogy a hajnak sem tesz jó a napi mosás, az arcunk sem bírja a folyamatosa kiképzést. A jóból is megárt a sok. Arcpakolást is csak mértékkel!

Az iszapos arcpakolás lassítja a faggyútermelést és egyben puhítja a bőrt. Otthon is elkészítheted úgy, hogy rendelsz hévízi gyógyiszapot, amit továb pépesítesz egy botmixer segítségével. Ne felejts el ez után a pakolás után sem hidratálni.

iszap.jpg

Arcpakolások tehát készíthetők otthon is, olyasmiből, ami van a konyhában, de ettől még ezek esetében is fontos betartani az előzőekben írtakat:

 FolytKöv! A következő részben az illóolajoktól lesz szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6316324432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása