I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Hévíz mindenkié! Akadálymentes üdülés Hévízen.

kerekesszekkel-hevizen.jpg

Nyaralni mindenki szeret! A Hévízi-tó kénes vize kiválóan alkalmas a mozgásszervi panaszok kezelésére és sokan keresik fel a várost rehabilitációs céllal is. Természetes, hogy a város felkészülten várja a kerekesszékkel érkező vendégeket.

Utazás Hévízre és közlekedés Hévízen

Keszthely és Hévíz között több alacsonypadlós menetrend szerinti busz is közlekedik, Keszthely pedig vonattal több városból és Budapestről is könnyen elérhető.

Amennyiben Hévízen taxira lenne, szükséged helyben közlekednél, több hévízi taxis is vállalja a kerekesszék szállítását. Bár ezek a taxik nem szabvány szerint akadálymentesítettek, legtöbb sofőr gond nélkül megoldja a környéken a fuvart. Ha a kerekesszéked összecsukható, akkor gond nélkül körbeutazhatod a Hévízt a városnéző kisvonattal, Dottoval is.

A Hévízen több helyen is jelen levő személyszállító cégnél a BussExpressnél tudtok rendelni privát személyszállítást Hévíz és Budapest, Bécs repülőtér között. A cég vállalja a kerekes szék szállítását is.

bus-690508_1920.jpg

Akadálymentes Hévízi szálláshelyek

Szabvány szerint több szállodában is kialakítottak mozgássérültek számára szobákat, közlekedőket és közösségi tereket. Az alábbi szállodában lehetőség van egyénre szabott Hévízi Tradicionális Kúrán is részt venni:

Ezeken a szálláshelyeken nincs lehetőséged Hévízi Tradicionális Kúrára, de a szálláshely akadálymentes:

spa_hotel_heviz-6750.jpg

Parkolás mozgássérült kártyával

A mozgássérült parkolót nem csak a mozgássérültek, de erre jogosító kártyával rendelkező egyéb fogyatékossággal élők is használhatják.

A Tófürdő megközelítése:

  • Petőfi utca Tófürdő felöli szakaszán több mint 10 parkoló
  • Festetics Fürdőház és Terápiás centrum előtt 2 parkoló
  • Ady Endre utca 2 parkoló is ingyenesen áll rendelkezésetekre.

A belváros és a Hévízi Termelői Piac a Széchenyi utca felőli Nagyparkolóból könnyen elérhető, ez a parkoló októbertől mindenki számára fizetős lesz.

auto-736794_1920.jpg

Gyógy és wellness fürdők

A Tófürdőn a főbejárat mellett külön öltöző vár a vele szemben lévő teraszon találsz külön jelzéssel ellátott, lefoglalt helyeket. Így nem kell bejárni az egész fürdő területét üres helyet keresve. A Tófürdőn két helyen is van vízbe beemelő lift és több helyen találsz akadálymentesített mosdót is.

A Festetics Terápiás Centrum lifttel könnyen elérhető, kezelőhelységei, mind a masszázs, fodrász, pedikűr, kozmetika gondtalanul elérhetőek mindenki számára.

A Fedett Fürdőben a kezelőhelységek, mosdók szintén mind akadálymentesek.

Nem szállóvendégként tudsz váltani napi belépőt a NaturMed Hotel Carbona****superior  Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior és a szálloda fürdőrészlegébe, mely akadálymentesen megközelíthető, medencénél beemelő szerkezet segít a vízbe.

dsc_6866_1.jpg

Attrakciók, nevezetességek

  1. Ha Hévízen jársz érdemes felkeresni a Szentlélek Templomot (Kék Templom), a város szívében, mely elérhető kerekesszékkel és tavasztól őszig Telki Miklós csodálatos orgonakoncertjét semmiképp nem szabad kihagyni.
  2. A természet csodái is élveztetőek mindenki számára, mint a Véderdő és a Schulhof Vilmos sétány.
  3. Heti háromszor vár a Hévízi Termelői Piac, ahol egészséges sajtokat, húsokat, süteményeket, zöldséget, gyümölcsöt vásárolhatsz.
  4. Este kikapcsolódásként érdemes megnézni egy premier filmet a Fontana Filmszínház
  5. A város római kori és koraközépkori történetét a 2015-ben megnyitott Egregyi Múzeumban ismerheted meg.
  6. Hévíz belvárosában két helyen is megkóstolhatód a gyógyvizet: a Rózsakert épületében és a Fedet Fürdőben is ivókút vár.

millennia_of_heviz.jpg

Ha megéhezel

Szabványoknak megfelelő akadálymentes éttermek, kávézók, ahol gond nélkül finomakat ehetsz:

Az alábbi éttermek nem szabványoknak megfelelőek ugyan, mivel itt nincs hivatalos akadálymentesített mosdó, azonban az étterem, borozó gond nélkül megközelíthető kerekes székkel is:

03970.jpg

Továbbá a hévízi Tourinform Iroda, a Posta, az OTP Bank, mindhárom hévízi Gyógyszertár is akadálymentes.

Mind a hévízi szolgáltatók, mind a városvezetés törekszik arra, hogy a minden Hévízre érkező vendég teljes értékű nyaralást töltsenek el a fürdővárosban, és akadálymentesen élvezze a Hévízi víz gyógyító erejét.

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131 | 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu 
Kövessen minket!  www.facebook.com/heviz.info | www.instagram.com/iloveheviz

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7614970512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása