I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Európa bajnoki címre készül a hévízi fagyi specialista!

gelato-festival-palfi-attila-heviz-rozsakert-etterem-fagyizo-csodalatosbalaton.jpg

Pálfi Attila még nincs 30 éves, de már 16 éves kora óta szenvedélye a fagylalt, hiszen családi vállalkozás keretében már fiatalon belelátott a fagylaltkészítés fortélyaiba, sőt maga is részt vett az ízek összeállításában!

Idén áprilisban a budapesti Gelato Festival Challenge Next Generation kategóriájában - ami a 30 év alatti cukrászok versenyét jelenti - 3 magyar versenyző, köztük Pálfi Attila a hévízi Rózsakert étterem cukrásza érdemelte ki, hogy képviselheti hazánkat a Római Európa Bajnoki döntőben, április 12-14-én!

A szigorú zsűri több szempontot is figyelembe vesz a pontozás során: fagylalt íze, színe, állaga, textúrája, díszítése, krémessége, és végül de nem utolsó sorban az elkészítéshez hozzáadott kreativitás.

Attila egy édes-sós fagylalt különlegességgel készül a versenyre! Az enyhén sós kesudió fagylaltot datolyalekvárral és ropogós ruby csokoládéval párosította, ami elég izgalmas ízkombinációt eredményezett. Tudomása szerint a kesudió igazi különlegességnek számít a fagylaltok világában, ezzel a fő alapanyaggal versenyre még fagylaltot senki nem készített.

gelato-festival-palfi-attila-heviz-rozsakert-etterem-fagyizo-csodalatosbalaton4.jpg

Fontos, hogy a magyar és a római versenyre is ugyanaz a fagylalt készül, sőt a díjnyertes fagylalt a hévízi Rózsakert kínálatban is folyamatosan megtalálható lesz, ugyanolyan minőségben, mint a versenyeken, így azt bárki megóstolhatja ha Hévízen jár.

Attila mellett Fazekas Dávid és a gyenesdiási Bringatanya színeiben Somogyi Renáta is képviseli hazánkat a hétvégi versenyen a 30 év alattiak kategóriájában.

Hétvégén szurkoljatok ti is a magyaroknak és köztük Attilának!

Jövő héten jelentkezünk az eredménnyel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr8914755505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása