Pálfi Attila még nincs 30 éves, de már 16 éves kora óta szenvedélye a fagylalt, hiszen családi vállalkozás keretében már fiatalon belelátott a fagylaltkészítés fortélyaiba, sőt maga is részt vett az ízek összeállításában!
Idén áprilisban a budapesti Gelato Festival Challenge Next Generation kategóriájában - ami a 30 év alatti cukrászok versenyét jelenti - 3 magyar versenyző, köztük Pálfi Attila a hévízi Rózsakert étterem cukrásza érdemelte ki, hogy képviselheti hazánkat a Római Európa Bajnoki döntőben, április 12-14-én!
A szigorú zsűri több szempontot is figyelembe vesz a pontozás során: fagylalt íze, színe, állaga, textúrája, díszítése, krémessége, és végül de nem utolsó sorban az elkészítéshez hozzáadott kreativitás.
Attila egy édes-sós fagylalt különlegességgel készül a versenyre! Az enyhén sós kesudió fagylaltot datolyalekvárral és ropogós ruby csokoládéval párosította, ami elég izgalmas ízkombinációt eredményezett. Tudomása szerint a kesudió igazi különlegességnek számít a fagylaltok világában, ezzel a fő alapanyaggal versenyre még fagylaltot senki nem készített.
Fontos, hogy a magyar és a római versenyre is ugyanaz a fagylalt készül, sőt a díjnyertes fagylalt a hévízi Rózsakert kínálatban is folyamatosan megtalálható lesz, ugyanolyan minőségben, mint a versenyeken, így azt bárki megóstolhatja ha Hévízen jár.
Attila mellett Fazekas Dávid és a gyenesdiási Bringatanya színeiben Somogyi Renáta is képviseli hazánkat a hétvégi versenyen a 30 év alattiak kategóriájában.
Hétvégén szurkoljatok ti is a magyaroknak és köztük Attilának!
Jövő héten jelentkezünk az eredménnyel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.