2018. aug 18.

Magyar, cseh, német? Kézműves vagy világhírű?

írta: heviz fan
Magyar, cseh, német? Kézműves vagy világhírű?

sörkülönlegességek, sörkoktélok Hévízen

beer-2689537_1920.jpg

Véget értek az augusztusi bornapok, a szüreti mulatságokra azonban még picit várni kell. A változatosság pedig gyönyörködtet, a jó borok után érdemes picit körbenézni a jó sörök környékén is.

A sörgyártás egyidős az emberiséggel, a sörfogyasztási szokások azonban sokat változtak az elmúlt évek folyamán. A sörök közül is egyre népszerűbbek a kézműves, különleges, minőségi sörök. Hévízen természetesen jó sörökből is bő a választék.

Íme néhány ajánlat, ahol Tófürdőzés után garantáltan finom friss sörrel várják a vendégeket!

beer-428121_1920.jpg

A Korona Panzió és Étterem 12 féle sört kínál, a hazai csapolt sör kínálat mellett kézműves cseh söröket is lehet kóstolni, mint a Holba Premium barna sör, Cerna Hora Sklepni szűretlen sör. Üveges sörök Serak Pils Horská Lager, Velen bimg_20171110_235905.jpgúza sör, Cerna Hora búza sör, Litovel Hora vörös sör. Aki vezet kétféle alkoholmentes sört is kóstolhat, a Litovel Free és a Cerna Hora Forman vörös sörét.

Igazi különlegesség a „sörkoktél”, más néven vágott sör, melyet szintén csak minőségi sörökből lehet összeállítani. Elkészítése nem is olyan egyszerű, mert a két féle sör nem keveredhet össze. A pohárba 2 féle cseh sör kerül, alulra szűretlen cerna hora, míg felülre a holba premium barna. A látvány és az íz magáért beszél!

beer-1513436_1920.jpg

A megújult Macchiato caffe & lounge sörkínálata is nagyon különleges a Balatonszentgyörgyi Sörművek aranyérmes söreiből a Lager „Fater”, Bojler, Cekker Meggysör, „Joe Bácsi”, és a Boxer Búzasör kóstolhatók.

Hölgyeknek kézműves meggysör: csak kimagozott friss meggyből készülhet, amelyet a kész friss sörhöz adnak, így elindítja a második erjedési folyamatot és igazi gyümölcsös frissességet ad a sörnek.

bar-209148_1920.jpg

A Hofbräu Vendéglő Hévíz nevéhez hűen eredeti müncheni HB csapolt söröket kínál akár literes korsóban is! A hatféle csapolt sör között igazi újdonság és különlegesség a csapolt barna búzasör. Erdinger, Pilsner Urquell, és Dreher sörök is kaphatóak az bajor hangulatot idéző vendéglőben.  A Hofbräu Vendéglő évek óta megrendezi az őszi hónapokban saját sörfesztiválját, ahol a sörökhöz harmonika zene és jónéhány bajor ételkülönlegesség is dukál.

Egészségünkre!

beer-2218900_1920.jpg

Szólj hozzá