2018. jún 22.

10+1 szuper hévízi program gyerekekkel a nyári szünidőre!

írta: heviz fan
10+1 szuper hévízi program gyerekekkel a nyári szünidőre!

Fedezzük fel Hévízt gyerekszemmel!

gyerekekeuropa.jpg

1. Az Egregyi Villa Rustica romkert, és játszótér

dsc_0686.JPG

A város nyugodt-csendes övezetében a gyerekekkel sétálhatunk a romai romok közt, köthetünk fel kívánságszalagokat a fa oszlopokból kialakított kis hídra, fotózkodhatunk a kutyus szobránál vagy csak élvezhetjük a játszótér adta lehetőségeket, amik egyébként a város több pontján is jó szórakozást nyújtanak a legkisebbeknek. Az Egregyi Múzeum előtti tér egyre többször ad helyet családi fesztiváloknak is, épp a zöld környezet és belvárostól távoli helyszín előnyei miatt.

2. A Tófürdő gyermekmedencéi

06.JPG

Miközben mi élvezzük a gyógytó üdítő hatásait, a gyerekek sem maradnak pancsolási lehetőség nélkül. A nyári időszakban a tófürdő strandján normál vizes, játszóelemekkel is ellátott gyerekmedence várja a kicsiket. Mellette, már ha sikerül kicsábítani a gyerekeket a vízből, animátorok tartanak foglalkozásokat és egy modern játszótér is rendelkezésre áll. A pancsoló közvetlen közelében frissítőket, uzsonnának valót és persze jégkrémet is vehetünk. Rossz időben egy beltéri játszósarokban találhatunk rajzolási lehetőséget, vagy társasjátékokat.

3. Legendák ösvénye füzet

img_20180622_120111.jpg

A felfedező típusú gyerekek és felnőttek kérjék a Tourinform Irodában a Legendák Ösvénye foglalkoztató füzetet. A játékos kiadvány kimondottan a gyerek számára lett kialakítva így játékosan ismerhetik meg a város nevezetességeit, közben pedig rajzolhatnak, rejtvényeket oldanak, meg, színeznek, matricákat ragasztanak. Jó elfoglaltság több korosztály számára is.

  4. Kalandpark

kalandpark.jpgA város közvetlen szomszédságában, a Keszthely felé vezető úton található a Tavirózsa Kalandpark. A parkban kötélpálya, íjászat, csúszópályák, minigolf nyújt kikapcsolódást az egész család számára. A helyszínen az anyukák szebbnél-szebb növényekben is gyönyörködhetnek, hiszen a helyszínen kertészet is működik.

 5. Családbarát fesztiválok

 dsc_0744.JPGNyári időszakban szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne valamilyen fesztivál Hévízi belvárosában, vagy az Egregyi Múzeum tövében. A szervezők külön hangsúlyt helyeznek a gyerekeknek szóló programokra, legyen szó népi játékokról, bábelőadásról, gyerekműsorokról, zenés produkciókról. Természetesen a kézműves sátor sem maradhat el a programból.

 6. A Kolpingban mindegy, hogy milyen az idő, jól szórakozunk

3688_k.jpgEgész nap esik, sebaj! A gyerekek biztos nem bánják majd a rossz időt, ha az ilyen napokat a Kolping Hotel Spa & Family Resort kalandokkal teli épületében tölthetik majd. A szülők is maximálisan meg lesznek elégedve, ha a megtapasztalják, a gyerekek igényeinek és korának tökéletesen megfelelően kialakított játszótereket, vizes élményeket, a profi animátorokat és személyzetet, a sok programlehetőséget.

 7. Mese vagy film? A hévízi moziban bizony előre kell jegyet venni!

mozi-heviz.jpgA nagy forróságban jó lenne 1-2 nyugodt óra a napfénytől távol? Esetleg szeretnénk bepótolni az iskolaidőszakban elmulasztott közös mozizás élményét? A hévízi Fontana Filmszínházban bizony egész nyáron pörög a vetítőgép. Délután matiné filmek, este pedig a legújabb filmek kerülnek műsorra. Egész biztosan mindenki megtalálja a neki tetsző filmeket, legyen szó meséről, animációról, drámáról, vígjátékról vagy egy izgalmas krimiről.

8. Bringára fel!

1_1.jpgA hévízi Tourinform Irodában nem csak felnőtt de gyerek kerékpárok is bérelhetők, több méretben. E mellett gyereküléssel felszerelt kerékpárok és előzetes igény esetén akár gyerekutánfutó is bérelhető. Így már nem lehet akadály, hogy akár az egész család két keréken ismerje meg a várost és környékét.

9. Dottó

dotto-kisvasut.jpgMelyik gyerek ne szeretne felülni a dottó kisvonatra. Ez a vonat formájú városnéző jármű hévízien fehér és piros színben is közlekedik, hasonló útvonalon járhatjuk be velük a város kis utcácskáit.

 

10. Segway

9.jpg

Segwayezni menő! Ha gyermekünk már kamaszodik, nyugodtan mehet egyedül is ezzel a különleges szerkezettel a csoportos túrán, ha viszont még kisebbek a csemeték, akkor a bringás gyerekkocsihoz hasonló eszközt kapunk, amibe a piciket biztonságosan beköthetjük. A Tourinform Irodában található cég vezetett túrákat tart hosszabb-rövidebb távon, így akár a keszthelyi Balaton-partig is elmehetünk ezzel a modern túrázó járgánnyal.

+ 1. A kihagyhatatlan fagyizás

img_20180426_125007.jpgSorolni sem lehet, mennyi helyen találunk fagyizót a belvárosban. Ráadásul a legtöbb helyen kézműves fagylaltok, helyben készített, gyümölcsökkel teli ízletes jeges csodás várnak bennünket. Ha még ennél is valami különlegesebbre vágyunk, akkor kóstoljuk meg a csavaros fagylaltot kürtőskalács tölcsérben. Itt persze nem maga a fagylalt jelenti a legnagyobb élményt, viszont mindenképp különleges lesz a fagyi után még a kürtőskalács tölcsérünket is elropogtatni.

 Hévíz számos programlehetősége nyújt családok számára is, de ha már ismerjük minden rejtett zugát, nem kell messzire mennünk, hogy további tartalmas programokat találjunk. A környék tele van felfedezni való várromokkal, kilátókkal teli túraútvonalakkal, nemzeti park látogatóhelyekkel, állatparkkal és számos olyan izgalmas múzeummal, ahol a gyerekekre is gondoltak a kiállítások összeállításánál.

Fedezzük fel Hévízt gyerek szemmel!

 

 

 

Szólj hozzá

balaton tipp sport mozi család gyerek koncert fesztivál program egészség gyermek szabadidő múzeum információ legenda bringa élmény fürdés kaland aktív fürdőzés hévíz üdülés segway gyerekkel rossz idő hévízi tó feltöltődés heviz egregy Hévíz