I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Sok-sok hosszú hétvége! Végre pihenhetünk!

dsc_8847.jpg

Kimondottan jól alakul ez az év, ha az előttünk álló hosszú hétvégéket vesszük számba. Legutoljára 2012-ben volt olyan év, hogy minden fontosabb ünnepnap hétköznapra esett. Ráadásul most is minden hétköznapi ünnepnap összevonható hosszú hétvégévé.

Na de nézzük a listát:

Sajnos január 1-je már elmúlt, de mindjárt az év első napja épp egy hosszú hétvégére, esett. A szerencsésebbek persze még 2-án is otthon maradhattak, így extra hosszú hétvégén pihenhették ki a tavalyi év fáradalmait, vagy épp nálunk lazultak el a meleg hévízi gyógyvízben.

Kokárdás ünnepünk, március 15-e épp csütörtökre esik, így péntekre nem kell szabadságot kivennünk, ha szeretnénk elutazni a családunkkal a tavasz első hosszú hétvégéjén, hogy a hideg tél után újra kimerészkedjünk a természetbe. - Akár a Hévízi véderdőben is felüdítő lehet ilyenkor egy kiadós séta!

Mindjárt két héttel később aztán újra jöhet egy kis lazítás! Az április 1-jei Húsvét ugyanis már március 30-án, nagypénteken elkezdődik, és egészen április 2-ig tart. - És ha húsvét, akkor húsvéti szünet a gyerekeknek! Csodás alkalom a néhány napos szünet, hogy meglepjük őket pár nap pihenéssel egy élményekkel teli hotelben, fürdőben. Nem mellékes, hogy így talán a lányok, anyukák is megúszhatják a nem kívánt locsolókat. :)

Mivel a munka ünnepét, hagyományosan pihenéssel ünnepeljük így sem a május 1-jei keddi ünnepnapon, sem a megelőző hétfőn nem kell majd munkába indulnunk. - Válasszunk ezen a hétvégén egy kis kényeztetést, hiszen ez a hétvége a sok másik kemény munkanapért jár nekünk! Lazuljunk mondjuk egy tapasztal masszőr kezei között.

dsc_9486_vagott.jpg

Május 21-e pünkösd hétfő! – Csodás nap arra, hogy végre két kerékre is pattanjunk! Válasszuk akár saját kerékpárunkat vagy vegyünk részt segway túrán, mindenképp élvezzük a tavaszt a szabadban.

A nyár sajnos nem sok munkaszüneti napot hoz számunkra, de szerencsére augusztus 20-a legalább hétfőre esik, így nyerünk egy plusz napot, ha az államalapítás ünnepén szeretnénk valahol máshol nézni a tűzijátékot. -  Ezekben a napokban Hévíz is rengeteg izgalmas programmal készül, ezért erre az időszakra javasolt már most előre foglalni szálláshelyet.

Október 23-a kedd, ezért 22-én sem kell majd dolgoznunk. - Ebben az őszi, vénasszonyok nyara időszakban a legszebb a Hévízi tó. A hűvösebb levegő, de még forró víz kombinációja az aranyló lombok között felemelő élményt nyújt egy őszi napon.

dsc_9098_b.jpg

A halottak napját általában családi körben töltjük, de egyre többen keresik ilyenkor a különböző Halloween témájú rendezvényeket. Mivel november 1-je csütörtökre esik idén, így bizonyára sokan útra kelnek majd a hosszú hétvégén. - Utazzunk akár családunkhoz vagy egy hétvégi party-ra, vigyázzunk, mert az utak ilyenkor már csúszósak lehetnek.

Az évet természetesen újabb hosszú hétvégékkel és hosszú ünnepekkel zárjuk, hiszen december 25-26-a kedd és szerda, így értelemszerűen hétfőn sem kell majd dolgoznunk. Ami azt jelenti, hogy a szerencsések december 21-én indulnak utoljára munkába az évben, a két ünnep közötti napot pedig pihenéssel tölthetik majd. - Valljuk be nincs is annál jobb, mint ha ilyenkor elvonulhatunk egy szállodában, ahol végre az ünnepi sürgés-forgás után minket kényeztetnek.

Bár december 31-e hivatalosan nem ünnepnap, de mivel 2019. január 1-je egy keddi napon lesz, így végeredményben szépen keretezzük ezt az évet egy újabb hosszú hétvégével. - Lesz tehát bővel idő felkészülni egy csodás évbúcsúztató party-ra, amihez válasszunk különleges helyszínt, hogy igazán emlékezetesen záruljon 2018.

Önnek még nincs ötlete, vagy bizonytalan, hogy mivel tehetné emlékezetessé az idei pihenőnapokat?

Kattintson, és mi adunk néhány ötletet!

 dsc_7951.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr8113619902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása