2017. sze 13.

Ilyenek a hévízi őszi finomságok

írta: heviz fan
Ilyenek a hévízi őszi finomságok

Ha ősz, akkor az első gondolat, ami eszünkbe jut az nem más, mint a szőlő és a bor.  A szüretnek sok helyen megkezdték, néhány helyen talán már vége is, a pincészetek, boros-gazdák kíváncsian várják, hogy a változatos termésből készülő újbort megkóstolhassák.

grapes-276070_1920.jpg

A hévízi gasztronómiának is az egyik meghatározó eleme a bor. A finom nedűt azonban nem csak belsőleg fogyaszthatjuk, hanem külsőleg is élvezhetjük, hiszen kényeztető kezelés részeként is találkozhatunk vele, például egy vörösboros kádfürdőben. S ha már kényeztetésről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a hévízi szolgáltatók széles wellness kínálata és a hévízi gyógytó őszi immunerősítő és megnyugtató hatása mellett.

A szabadban, a közel 30 °C-os meleg vízben való fürdőzés során az izmok ellazulnak, a gondolatok kitisztulnak, a szervezet új erőre kap. Ehhez azonban még az is szükséges, hogy tudatosan megválogassuk azt, hogy mi kerüljön az asztalunkra az üdülés során és a mindennapokban egyaránt. Nem mindegy, hogy a távoli országokból beszállított gyümölcsöt-zöldséget vesszük-e meg, vagy a helyi, megbízható, ellenőrzött forrásból származó természetes élelmiszereket.

A helyi termelői piacok árusainak kínálata ilyenkor ősszel rendkívül bőséges. A Hévízi Termelői Piac néhány éve még csak néhány kofával indult, mára a környék legnépszerűbb termelői piacává és a vendégek kedvenc bevásárló helyévé nőtte ki magát. Hétről-hétre közel 800 árus kínálja friss, vitamindús termékét.

Őszi recept tippek hévízi séfektől

 

Szólj hozzá

tipp szórakozás szabadidő természet érdekesség gasztronómia