2016. ápr 01.

Ezeket mindenképpen próbáld ki, ha Hévízen jársz!

írta: heviz fan
Ezeket mindenképpen próbáld ki, ha Hévízen jársz!

Kiderítettük, melyik az az 5 legnépszerűbb mozgásforma, amit kár lenne kihagyni!

 1. Úszás
  Szinte természetes, hogy elsőként jut eszünkbe, ha a világ legnagyobb termáltavának városát emlegetjük.  Jó érzés a kellemesen meleg vízben, gyönyörű környezetben tempózni. Ugyanakkor vigyázzunk, hiszen a gyógyvízben való úszás megterhelőbb, és nem csak a magas ásványi anyag tartalma miatt, hanem azért is, mert ezek az ásványi anyagok a levegőben oldódva, belégzéssel is a szervezetbe jutnak, tehát hamarabb elfáradunk.
  Extra tipp: intenzív úszás helyett, inkább csak rövid szakaszokon ússzunk, majd pihenjünk meg a kapaszkodókon és hagyjuk, hogy a víz tegye a dolgát.

 2. Bringázás
  Hévíz és a Nyugat-Balatoni régió bővelkedik kiépített és kijelölt kerékpáros útvonalakkal. A kezdő és profi bringások is megtalálhatják a számításukat, hiszen a könnyed sík terepektől, a közepes lankákon át a meredek emelkedőkig minden megtalálható a környéken. Ha nem szeretnénk otthonról cipelni a kétkerekűt, nem kell aggódnunk, hiszen a Tourinform Irodában, a legtöbb szállodában, és sok magánszálláshelyen indulásra készen sorakoznak a vendégekre váró kerékpárok. Sőt számos bringás térkép közül választhatunk.
  Extra tipp: városon belül próbáljuk ki az ingyenes közösségi bringát is a HeBi-t.

 3. Futás és túrázás
  A legegyszerűbb mozgásformák, hiszen nem igényelnek mást, csak gyönyörű tájat, jó levegőt, változatos terepet. Tehát Hévíz pont megfelel ehhez. A tó párolgása miatt a városban egészen különleges a klíma, ami jó hatással van a légzésre. A véderdő és a számos zöld terület szemet gyönyörködtet, a kihívásokért sem kell messze menni, hiszen a város egy dombon fekszik. Ha azonban ez sem elég, akkor irány a közeli Keszthelyi-hegység, ahol kijelölt túraútvonalakon tehetjük próbára magunkat.
  Extra tipp: hajnalban fussuk körbe a tavat! Ha szerencsénk van még mókusokkal és őzekkel is találkozhatunk.

 4. Szabadtéri edzés
  Ha a nyaralás alatt sem szeretnénk kizökkeni a rendszeres kondizásból, akkor ez remek alternatíva. Szabadban végezve a gyakorlatokat még hatékonyabb lehet az edzésünk, hiszen jó levegőn vagyunk, nem egy zárt konditeremben. Hévízen már több helyszínen is kipróbálhatjuk ezt a fajta testedzést: a tófürdő területén elhelyezett fitness gépek és a Kossuth Lajos utcai focipálya mögötti speciális edzőpálya eszközei várják a mozgásra vágyókat.

 5. Alternatívan
  A már említett aktív mozgás mellett kipróbálhatunk más alternatív sportokat is a városban, mint például a yoga. Ez keleti mozgásforma, melynek célja, hogy a testi és szellemi erők felébredjenek. Mindennapos gyakorlása mentálisan tisztít, jó közérzetet biztosít, javítja az egészséget és életminőséget.
Szólj hozzá

sport program úszás szabadidő érdekesség energia fürdés aktív mozgás hévíz bike