2016. feb 17.

Wellness tippek otthonra (is!)

írta: heviz fan
Wellness tippek otthonra (is!)

Ha betervezted ugyan, de mégsem tudtál eljönni Hévízre wellenesselni, akkor a következő néhány tipp segítségével Te magad is a „nyugalom szigetévé” válhatsz.

dreamstimeextralarge_1835249.jpg

Változtasd a fürdőszobádat wellness fürdővé! Tegyél be néhány gyertyát a kád szélére, tölts illatos habfürdőt vagy fürdősót a vízbe. De akár füstölőt is gyújthatsz vagy illóolajat párologtathatsz. Mikor milyen illóanyagot érdemes használnod? Citromot, narancsot, jázmint, ha inkább felélénkülnél, levendulát, mentát, vaníliát, ha relaxálni, szeretnél, stresszre, szorongásra kiváló a kamilla, a szantálfa pedig segít a légúti problémákban. Tudtad, hogy ezeket az illóolajas növényeket és kivonataikat már az ősi civilizációk és használták? Bizony! Mégpedig gyógyításra, vallási szertartásokhoz, testápolásra, sőt még szerelmi csábításokhoz is! :)

Fürdőzz, mint Kleopátra! Történelem órák egyik érdekessége volt, mikor Egyiptom királynőjéről azt olvastuk, hogy szamártejes fürdővel próbálta felvenni a harcot az öregedés ellen. Lehet, hogy akkor még ő sem gondolta volna, hogy őt követve a mai kor hölgyei is hasonlóan próbálják puhává, selymessé tenni bőrüket. Tehát önts 1 liter 2,8 vagy 3,5 %-os tejet, 3 evőkanál mézet, 10 csepp illóolajat egy kád 37 °C-os vízbe, majd élvezd a hatást, legalább 15 percig! Vigyázz, szappant ne használj!

Tanulj meg „önmasszírozni”! Ne gondolj rosszra! Mindössze arról van szó, hogy érdemes Neked is elsajátítanod néhány olyan technikát, amelynek segítségével akár néhány perc alatt ellazíthatod vagy felfrissítheted magad. Könnyen megtanulhatók például a relaxációs arcmasszázs mozzanatai.

Ha hetente, kéthetente beiktatsz egy relaxáló estét, amikor csak magaddal törődsz, biztosan feltöltődsz. Ha azonban jobban szeretsz társaságban wellnesselni, akkor „csomagold össze” a barátokat és irány Hévíz! :)

Szólj hozzá