2015. sze 04.

Tippek otthoni gyógytornához

írta: heviz fan
Tippek otthoni gyógytornához

Ahányféle betegség, annyiféle kezelési módszer, de vitathatatlan, hogy a mozgásszervi betegségek kezelésben elengedhetetlen gyógytorna vagy mozgásterápia. Aki részt vett már hévízi gyógykúrán biztosan tudja, hogy a kúra alatt felvett szokásokat és a kapott tanácsokat érdemes otthon is tovább folytatni. Ma az otthoni gyógytorna végzéséhez szeretnék most hasznos tippeket adni.

dsc_0575_413.jpg

  • Fontos a rendszeresség, ezért szánjunk időt rá – ha naponta nem is, hetente háromszor építsük be a napirendünkbe.
  • Lehetőség szerint ne rögtön felkelés után végezzük a gyakorlatokat, érdemes megvárni míg bejáródik a gerincünk, hiszen az éjszakai pihenés során a porckorongok még nem terhelhetőek intenzíven.
  • Torna előtt gondoljuk végig, vagy akár írjuk fel, melyek azok a mozdulatsorok, amelyeket el szeretnénk végezni. Idézzük fel a hévízi gyógytornászokkal begyakoroltakat is. Így torna közben könnyebben koncentrálunk a gyakorlatok helyes elvégzésére.
  • Ha a kúra során a tornánál segédeszközt (dinamikus párnát, labdát, vagy fitt ballt) használtunk, érdemes azt otthonra is beszerezni.
  • A problémánk súlyosságától függően érdemes körülnéznünk lakóhelyünkön, annak környékén nincs-e gyógytornász, aki hetente vagy kéthetente néhány alkalommal segít, hogy helyesen végezzük a gyakorlatokat.

 

Ha neked is van tipped, jó tapasztalatod, ne habozz kommentelni! :)

 

Szólj hozzá