2015. máj 15.

Hévíz a blog.hu-n!

írta: heviz fan
Hévíz a blog.hu-n!

Azt már mindenki tudja Hévízről, hogy itt található a világ legnagyobb természetes egész évben meleg vizű gyógytava, amelynek hőmérséklete még télen sem süllyed 25 °C alá, nyáron pedig akár a 38 °C-ot is elérheti. Sőt azt is tudják, hogy a város a Balaton fővárosának, Keszthelynek a szomszédságában található. Vagy éppen azt, hogy nem csak a magyar utazók kedvelt célpontja, de Európa szinten is népszerű fürdőváros. Sőt, az is köztudott, hogy Budapest után Hévíz számolhatja a legtöbb vendégéjszakát.

De! Mi az, amiről csak kevesen tudnak? Mi az, amit csak a bennfentesek tudhatnak? Mi az, amit feltétlenül ki kell próbálni, meg kell nézni, fel kell fedezni?

Blogomon lerántom a leplet mindenről, s megtudhatjátok mi is a "Hévízi Titok"!

Az elkövetkező hetekben megosztom veletek Hévízzel kapcsolatos tapasztalataimat. Nem csak a mindenki által ismert dolgokat, de azokat apróságokat is, amelyek egy átlagos tartózkodás alatt nem biztos, hogy felkeltik az érdeklődést, de mindenképpen szóra érdemesek.

Mit őrzi a Tó tündére?
Mit szimbolizálnak a kerubok, vagy a kakas a fürdő főbejáratánál?
Miért vannak szerte a városban QR kódos táblák?
Mi az a HeBi?

És még sok más téma, ami Hévíz! :)

heviz_1_550.jpg

 

Szólj hozzá

szabadidő séta legenda érdekesség fürdés wellness hévíz különleges forrás gyógyászat gyógykezelés gyógyvíz gyógytó flavius ivókúra iszappakolás