I Love Hévíz

4 hévízi hotel is versenyben az Év Hotele közönségdíjért

4 hévízi hotel is versenyben az Év Hotele közönségdíjért

Az RTL Klub legújabb műsorában Szorcsik Viktória műsorvezető járja végig Magyarország vidéki szálláshelyeit egy-egy pár vagy család segítségével. A résztvevő párok, családok tesztelik a szállodák szolgáltatásait, értékelik azokat a nézők pedig a műsor hivatalos Facebook oldalán szavazhatnak a hotelekre és nyerhetik meg a heti két wellnesshétvége egyikét.

az_ev_hotele_facebook_980x480_lead.png

4 hévízi hotel is versenyben az Év Hotele közönségdíjért Tovább
Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban

Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban

Hazánk legnagyobb, 19 fős hőlégballonja új kupolával kezdte meg a tavaszi repülési szezont.

Repülés közben a ballon 1000-1500 méter magasságba emelkedett, de esetenként az egy órás repülési idő alatt akár a 3000 méteres magasságot is elérheti. A fedélzetén repülő kalandorok madártávlatból csodálták meg a Hévízi tavat, a Balatont, a Kis-Balatont, és a badacsonyi tanúhegyeket.

Landolást követően a hőlégballonos hagyományoknak megfelelően, pezsgővel avatták fel az új ballont és tiszteletbeli pilótává avatták a résztvevőket. 

A Balaton Ballooning Kft. idén ünnepli a 10 éves jubileumát. Pilótáik a világ legtapasztaltabbjai közé tartoznak, a főpilóta 3600 és a másod pilóta 2700 órát repült már, az elmúlt 30 év során. Ők az egyetlen, kifejezetten ballonos sétarepülésekkel foglalkozó cég az országban, mely rendelkezik a Légügyi Hivatal tevékenységi engedélyével.

A hőlégballon avató rendezvényt megelőzően a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. Facebook-os játékot szervezett, „Kívánságballon Hévízen” címmel. A játék során beküldött kívánságok, szalagokra írva az avatás során szintén az égbe repültek, segítve ezzel a meghallgattatásukat.

A nyereményjátékot a hévízi tó keletkezéséről szóló, ismert római kori legenda ihlette. A legenda szerint a későbbi nagy német római császár dajkájának fohászára fakasztotta Szűz Mária a hévízi gyógyforrást, melynek vize a gyermekbénulásban szenvedő Flavius Theodosiust meggyógyította. Flavius a hévízi gyógyforrás csodatévő vizének köszönhetően erős férfivé cseperedett és keresztény császár vált belőle.

A legenda „bizonyítja”, hogy Hévízen a fohászok meghallgattatnak, ezért érdemes még ma is megfontolni, hogy mit kívánunk. A játék során beküldött, közel 150 kívánság, a repülést követően a híres császár szobra mellett, az Egregyi Múzeumban várja a beteljesülését. Az újabb kívánságok innentől kezdve folyamatosan elhelyezhetőek az Egregyi Múzeum Kívánság-állványán.

Bővebb információ:
www.heviz.hu
Tourinform Iroda Hévíz
8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.
Tel: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban Tovább
Újra megnyitott az Infopont!

Újra megnyitott az Infopont!

A Nagyparkolóban található Infopont a május 1-i hétvégén már várta az érdeklődőket!

A korábbi évekhez hasonlón idén is megnyitott Hévíz egyik nagy csomópontjánál, aSzéchenyi utca elején lévő Nagyparkolónál a Tourinform kihelyezett Infopontja, ahol az érdeklődök szintén megkaphatják a szükséges információkat a városról, a tóról, valamint a környékről.

infopav.jpg

Újra megnyitott az Infopont! Tovább
Forgalomkorlátozások a II. Hévízi Futófesztivál idején

Forgalomkorlátozások a II. Hévízi Futófesztivál idején

2017. május 14-én a Hévíz Futó és Fitness Egyesület 7, 14, 21 kilométeres távokon futófesztivált szervez.

futofeszt.jpg


A rendezvény ideje alatt (16.00-20.00 között) félpályás útlezárásokra lehet számítani, a Rákóczi utca – Erzsébet királyné utca – Széchenyi utca - Ady Endre utca – Vörösmarty utca – Móricz Zsigmond utca – Hunyadi utca – Dr Babócsay utca – Egregyi múzeum – Attila utca – Rákóczi utca útvonalakon.

Az elmúlt év tapasztalata alapján a rendezvény nem okozott jelentős fennakadást a közlekedésben. Az esetleges várakozások miatt kérjük megértésüket.

További információ a II. Hévízi Futófesztiválról és a kísérő programokról:

www.heviz.hu/programkereso

www.hevizrunning.com

Forgalomkorlátozások a II. Hévízi Futófesztivál idején Tovább
Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját

Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját

A széksorok cseréje és a férőhelyek bővítése, illetve más belső átalakítások után újranyitották Hévízen a Fontana Filmszínházat, ami több mint 50 ezres éves látogatószámával Magyarország leglátogatottabb egytermes mozija.

dsc_0113.JPG

Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját Tovább
Húsvéti Vigadalom Hévízen

Húsvéti Vigadalom Hévízen

Itt az ideje, hogy lefoglald hévízi pihenésed az ünnepekre, hiszen idén is fergeteges programok színesítik ezt a hosszú hétvégét. Töltsd el különlegesen, családod és barátaid körében az idei Húsvétot, a világ legnagyobb termáltavánál.

easter-eggs-2145667_1920.jpg

Mi vár arra, aki hozzánk érkezik az ünnepi hétvégén?

Április 16. (vasárnap)
14.00 | Népi játszótér
16.00 | Húsvétoló – a Palinta Társulat interaktív gyermekműsora
19.00 | A Vujicsics zenekar  és az Opanke táncosainak műsora

Április 17. (hétfő)
14.00 | Népi játszótér
16.00 | A nagy Öhöm-Böhöm – a Palinta Társulat bábelőadása
19.00 | A Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes műsora

Mindkét nap népi játszótér, 12 órától pedig gasztronómiai-és kézműves vásár is vár Bennteket!

Helyszín: Deák tér, Festetics tér

Érdemes már pénteken érkeznetek, hiszen így további extraként részt vehettek a Boban Markovic Orchestra április 15-i koncertjén.

 

Információk további hévízi programokról:
Tourinform hévíz
Tel: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
www.heviz.hu

Húsvéti Vigadalom Hévízen Tovább
3+1 ok, miért Hévízt válasszátok a húsvéti wellness pihenéshez!

3+1 ok, miért Hévízt válasszátok a húsvéti wellness pihenéshez!

  1. Mert itt található a világ legnagyobb termáltava!

Már ma is közel 30°C-os vízben fürdőzhet, nyíló tavirózsák között, aki Hévíz mellett dönt. A kellemes meleg víz nem csak a téli hidegben megfáradt izmokat lazítja el, hanem elménket is kikapcsolja.  A folyamatosan mozgásban lévő víz enyhe mikro masszázsérzést nyújt, a zöld természet és a madárcsicsergés elfeledheti a szürke hétköznapok gondjait. >>> Fürdésre fel!

dsc_9098_b.jpg

3+1 ok, miért Hévízt válasszátok a húsvéti wellness pihenéshez! Tovább