I Love Hévíz

Minden ami Hévíz - Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából

2018. máj 25.

10 kérdés, amit mindenki megkérdez a hévízi virágokról!

írta: heviz fan
10 kérdés, amit mindenki megkérdez a hévízi virágokról!

Aki pedig a válaszokat is tudja: Szombatfalvi Botond, a Hévízi Szent András Reumakórház kertésze.

heviz_nezokepek_mtl-1723158_2012-04-21.JPG

  1. Évente hány alkalommal kerülnek új virágok a Schulhof Vilmos sétány virágágyásaiba?

Kétszer ültetünk évente új virágokat a sétányon és a város terein található virágágyásokba.  Az időjárás függvényében az egynyáriak május elején-közepén kerülnek kiültetésre, majd ezek helyére nagyjából októberben ültetjük ki az árvácskákat, és tulipánhagymákat.

...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 18.

Nyárias időben a legjobb két keréken!

írta: heviz fan
Nyárias időben a legjobb két keréken!

 

A tavaszi, kora nyári napsütéses idő egyre többeket csábít a szabadba. A közlekedés során sokan szívesebben választják már az autózás helyett a kerékpárt. Azonban mielőtt hosszútávon használnánk a kétkerekű járműveket, a téli pihenés utáni első igénybevételük előtt ezeknél is szükséges egy gyors szerviz. A guminyomás-, a váz- és fékellenőrzés, valamint a lánc megfelelő kezelése elengedhetetlen az indulás előtt. A vizsgálatokon kívül figyelmet kell fordítani a kötelező felszerelésekre is.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpárokra is érvényesek a KRESZ-szabályai. A közlekedési táblák és előírások betartásán túl, a kerékpárosoknak kötelező a fényvisszaverő mellény használata is, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 04.

Minden, amit egy séf mondhat a szabadtéri grillezésről!

írta: heviz fan
Minden, amit egy séf mondhat a szabadtéri grillezésről!

Így készíts egészséges grillételeket!

grillhal.jpg

A jó idő beköszöntével hivatalosan kezdetét vette a grillszezon. A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük a hévízi NaturMed Hotel Carbona séfjének tippjeit.

A grillételek egyik előnye, hogy sokkal egészségesebbek, mint az olajban vagy zsírban sült társaik. Ráadásul a grillezés során a tápanyagok is jobban megőrződnek, az ételek kevésbé zsírosak, így a nagy hőségben sem ülik meg a gyomrot. Egy kerti grillsütő segítségével fenséges lakomákat rendezhetünk. Annak érdekében, hogy minél egészségesebb ételeket készítsünk, érdemes megfogadni Barcza Zoltán séf tanácsait.

grill1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 26.

Édes ízek - pikáns legendák Hévízen

írta: heviz fan
Édes ízek - pikáns legendák Hévízen

Békeidős desszertkészítés, kóstoló és városi legendák egy csokorba fűzve

img_6088v.jpg

A boldog Békeidők Hévíze program idei egyik újdonsága a korabeli desszertkészítő bemutató és kóstoló. A korra jellemző mignonokat és bonbonokat kitüntetett cukrászmesterek és tanítványaik készítik el a hévízi Tourinformban.

...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 21.

Ebből vajon mi sült ki?

írta: heviz fan
Ebből vajon mi sült ki?

Szerencsés nap-e a péntek 13-a a hévízi séfek számára?

091_13sef_brix_resize.jpg

2018. április 13-án, pénteken, Hévízen, a Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz a’la carte éttermében a BrixBistroban egy egyedülálló estén vehettek részt az érdeklődők. A Farkas Bálint (Séf: Brix Bistro) kezdeményezte összefogásnak köszönhetően szerveződött meg ez a különleges vacsora, a 6-fogásos menüsor 12 hévízi szakember és Zámbó Tibor mesterszakács közreműködésével került az asztalokra, a hozzá passzoló borsorral, a résztvevő közel 90 vendég nagy megelégedésére.

078_13sef_brix_resize.jpg

Az ötletgazda, Farkas Bálint, a Brix Bistro séfje németországi munkavégzés után tért haza korábbi munkájának városába, Hévízre, és tavaly szeptembertől vette át a nívós étterem konyhájának vezetését, illetve kreatív feladatokat ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 19.

7/7 - Békeidős kosztümök Hévízen az elmúlt 7 évből!

írta: heviz fan
7/7 - Békeidős kosztümök Hévízen az elmúlt 7 évből!

Gyűjts ötleteket, és csatlakozz te is!

dsc_6043.jpg

Furcsa ruhákba öltözött emberek lepik el Hévízt április 28-án, szombaton 16.00 órakor. És most nem a flip-flop papucsban és fürdőköpenyben bóklászó turistákra gondolunk, hanem sok-sok lelkes hévízire és látogatóra, akik immár 8. alkalommal vonulnak fel Hévíz utcáin, hogy felidézzék a Boldog Békiedők hangulatát.

Nézzük melyik jelmezek az eddigi kedvenceink!

...

Tovább Szólj hozzá

anno család szórakozás fesztivál program egészség szabadidő séta természet évforduló információ érdekesség élmény fürdés híres hagyomány felvonulás fürdőzés hévíz folklór jelmez különleges üdülés sétány ünnepség termálvíz régen és most gyerekkel hévízi tó gyógyvíz feltöltődés festetics gyógytó heviz békeidők Hírek Hévíz schulhof vilmos

2018. ápr 13.

Figyelmeztetés! - Ezeket te is ki akarod majd próbálni!

írta: heviz fan
Figyelmeztetés! - Ezeket te is ki akarod majd próbálni!

Íme az 5 legkülönlegesebb wellness kezelés Hévízen!

dsc_6821.jpg

Manapság egyre divatosabb beiktatni az életünkbe egy kis wellness-t! És most nem arra gondolok, mikor havonta egyszer van időnk 5 percnél több időt tölteni egyedül a fürdőszobában.

Inkább arra, mikor kiruccanunk 1-2 napra és hagyjuk, hogy értő kezek kényeztessenek bennünket, mert jó elvonulni a hétköznapok monoton rohanásából, a háztartás, főnök és gyerekek - és/vagy férj, feleség, háziállat, szomszédasszony, lakásfelújítás, palántázás stb. tetszés szerint behelyettesíthető - háromszögből. ;)

Ki ne szeretné, ha ébredéskor terített asztal várná, majd a mosogató helyett az uszoda felé indulhatna egy frissítő csobbanásra. Egyértelmű, a kérdés eldőlt, wellness hétvégére menni azért jó, mert jó.

Na de milyen ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 06.

Tengeralattjáró, bombázás, házasság, gyerekek és a jól megérdemelt pihenés

írta: heviz fan
Tengeralattjáró, bombázás, házasság, gyerekek és a jól megérdemelt pihenés

Elsa néni kalandos élettörténete a háborús évektől a hévízi gyógyvízig

elsa.jpg

 

Kedves törzsvendégünk, a 94 éves Elsa asszony idén is Hévízen ünnepelte születésnapját . A ma Münchenben élő hölgynek először salzburgi barátnője mutatta be Hévízt, 16 évvel ezelőtt. A bűbájos hölgy , azóta minden évben több alkalommal is visszatér, a szálloda személyzete pedig igazi családtagként fogadja. Elsa asszony kedvesen mesélt nekem filmbe illő élettörténetéről, bölcsessége és életszeretete nagyon megérintett.

Szellemi frissesség 94 évesen

A kedves, bécsi származású hölgy két gyermekét és édesapját veszítette el a II. világháborús bombázások alatt. Legidősebb lánya élte csak túl a háborút, aki most 76 éves. Beszélgetésünk során többször megemlíti, hogy nem tudja, miért van még itt. ...

Tovább Szólj hozzá

2018. már 28.

HEBI

írta: heviz fan
HEBI

Minden, amit tudni kell Hévíz ingyenes bringáiról 5 pontban!

dsc_7806.jpg

Te is környezettudatos vagy? Szereted bringával felfedezni a várost? Úgy gondolod sok esetben gyorsabb, praktikusabb és zöldebb, mint az autó? Ugyanakkor nem tudod mindenhová magaddal vinni a sajátod?

Na a HeBi-t pont Neked találtuk ki!

1. Mert a HeBi, azaz a víz Bi ke egy kényelmes és gyors , ugyanakkor környezetbarát közlekedési eszköz, amit Hévízen belül használhatsz.

2. Mert a város 4 pontján helyeztünk el dokkoló állomás okat, melyekből bármikor kivehetők a bringák, és bármelyikbe, bármikor vissza is viheted azokat.

3. Mert a HeBi kerékpárok használata mindenki számára ingyenes , a dokkolóból való kivételhez mindössze egy HeBi kártyára (intelligens plasztik kártya) van szükséged, amit személyes adataid ...

Tovább Szólj hozzá

természet információ érdekesség bringa aktív tourinform hévíz gyerekkel hévízi tó Hévíz hévíz bike

2018. feb 23.

Egy zöldebb életért egy zöldebb városért!

írta: heviz fan
Egy zöldebb életért egy zöldebb városért!

electric-car-1458836_1920.jpg

Újabb bizonyíték arra, hogy Hévíz városvezetése zöldben gondolkodik!

A zöldebb és tisztább jövő érdekében most a közlekedés területén tettek pozitív lépéseket.

2017. november 1-től ugyanis a zöld rendszámos, azaz részben vagy teljes egészében elektromos meghajtású autók számára ingyenes a parkolás a városban.

A parkolási szabályzat szerint a Széchenyi utcai (sorompós) Nagyparkoló kivételével az egész város területén ingyenes a parkolás ilyen járművekkel.

Bár az önkormányzatoknak szóló pályázati lehetőségből Hévíz kimaradt (mivel lakosságszáma nem éri le a 15e főt) mégis áll már egy elektromos autótöltő állomás a Szentlélek „Kék” Templom melletti parkolóban.
E mellett már évek óta van ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 02.

Sok-sok hosszú hétvége! Végre pihenhetünk!

írta: heviz fan
Sok-sok hosszú hétvége! Végre pihenhetünk!

dsc_8847.jpg

Kimondottan jól alakul ez az év, ha az előttünk álló hosszú hétvégéket vesszük számba. Legutoljára 2012-ben volt olyan év, hogy minden fontosabb ünnepnap hétköznapra esett. Ráadásul most is minden hétköznapi ünnepnap összevonható hosszú hétvégévé.

Na de nézzük a listát:

Sajnos január 1 -je már elmúlt, de mindjárt az év első napja épp egy hosszú hétvégére, esett. A szerencsésebbek persze még 2-án is otthon maradhattak, így extra hosszú hétvégén pihenhették ki a tavalyi év fáradalmait, vagy épp nálunk lazultak el a meleg hévízi gyógyvízben.

Kokárdás ünnepünk, március 15-e épp csütörtökre esik, így péntekre nem kell szabadságot kivennünk, ha szeretnénk elutazni a családunkkal a tavasz első hosszú ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 31.

GŐZerővel Hévízen!

írta: heviz fan
GŐZerővel Hévízen!

Február végéig még foglalhatók a gőzERŐS AJÁNLATOK Hévízen!

fagybol_gozbe_kampany_kepmontazs_elem_hu_1.jpg

Lefagyott? Úgy érzi kimerült? Egyre kevesebb ideje jut minőségi pihenésre?Jól jönne egy kis feltöltődés, gondoskodás? Indítson újra „gőzerővel” Hévízen! Élvezze télen is a szabadtéri fürdőzést a világ legnagyobb termál tavában, a misztikusan gőzölgő Hévízi Tóban.

...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 31.

Jeges élmények Hévízen!

írta: heviz fan
Jeges élmények Hévízen!

ice-skates-1082514_1920.jpg

A korcsolyázás szerelmese vagy, de nagy bánatodra idén nem fagyott be a Balaton?

Ne csüggedj! Irány a hévízi korcsolyapálya!

 

A Hévízi Termelői Piac mellett évek óta várja a korizókat a fedett Jégpálya .

Jó hír, hogy nem a sok helyen megszokott jég lapok vannak itt egymás mellé helyezve, hanem valódi víz van lefagyasztva a megfelelő pálya minőség érdekében. 

...

Tovább Szólj hozzá

tél élmény korcsolya hideg jégpálya