I Love Hévíz

Megnéztük, hogy fürdés előtt és után mivel lehet eltölteni az időt Hévízen

Megnéztük, hogy fürdés előtt és után mivel lehet eltölteni az időt Hévízen

dsc_8608.jpg

1. Tófürdő animáció

A tavirózsák között való úszás a világ legnagyobb biológiailag aktív termál tavában természeten a legkedveltebb és leghasznosabb mozgásforma Hévízen. A gyógyfürdő számos aktív programmal is várja a látogatókat, mint a jóga, pilátsz jóga, gumiszalag torna, aquafitnesz. A Tófürdő wellness részlegén pedig egész évben szauna felöntések várják.

Megnéztük, hogy fürdés előtt és után mivel lehet eltölteni az időt Hévízen Tovább
Senior gyakornok a Hévízi Tourinform irodában

Senior gyakornok a Hévízi Tourinform irodában

A Hévízi Tourinform Iroda a nyári hónapokban a diákok alkalmazásán felül, készül a senior korosztály személyre szabott igényeinek kiszolgálására is. Ezért májustól a Tourinform Irodában és az Infópontban Mihályfi Gabriella „senior gyakornok” segíti a Hévízre érkező vendégek gördülékeny kiszolgálását.

mihalyfi_gabi.jpg

„1987 óta dolgoztam a turizmusban. Pályám elején 5 évet a Cooptourist-nál, mint irodavezető dolgoztam, majd a szállodaiparba kerültem, sales és marketing menedzserként tevékenykedtem több hévízi spa hotelben is.

Munkám során a vendéggel való kapcsolatteremtést és tartást, ill. az információadást tartottam mindig az egyik legfontosabb dolognak. Azzal, hogy egészségi állapotom stabilizálódott, szívesen mondtam igent a Tourinform Iroda megkeresésére és örömmel ülök alkalmanként az információs pultban. Szeretem és ismerem Hévízt, a gyógyászatát és az ehhez kapcsolódó kezeléseket. Az eziránt érdeklődőknek sok hasznos információval tudok a segítségükre lenni.”- mesélte Mihályfi Gabriella röviden a szakmai életútját.

A Hévízi Tourinform Iroda csapata igazán szerencsés, hogy tapasztalt és lelkes munkaerő segíti a vendégek informálását a nyár folyamán, aki könnyen megtalálja a közös hangot a gyógyulni és feltöltődni vágyó szép korú vendégekkel is.

Térjenek be a hévízi információs irodákba, ha programokat, kirándulási lehetőségeket vagy szállás keresnek!

Nyitva tartás és elérhetőségek:

InfoPont, Nagyparkoló
Kedd-Vasárnap: 10.00 -18.00 között

Tourinform, Rákóczi u. 2. (Sétáló utca elején)
Hétfő-Péntek: 9.00-17.00
Szombat: 10.00-16.00
Tel.: +36/83/540-131
E-mail: heviz@tourinform.hu
www.heviz.hu

Senior gyakornok a Hévízi Tourinform irodában Tovább
NYEREMÉNYESŐ HÉVÍZEN 2.! – megvannak az első nyertesek! De folytatódik a játék!

NYEREMÉNYESŐ HÉVÍZEN 2.! – megvannak az első nyertesek! De folytatódik a játék!

Örömmel jelentjük, hogy kisorsolták első heti nyerteseket!

Gratulálunk a szerencséseknek!

 • Kriszt Gyula nyereménye 1 db 1 fő részére szóló Forrás segway túra a High Tech Sportok Bázisa felajánlásával
 • Megyeri Róbert nyereménye családi belépő (2 felnőtt, 2 gyermek részére) 7 000 Ft értékben a Tavirózsa Kalandpark felajánlásával

Ne aggódjon, még Ön is nyerhet! Játsszon velünk, hiszen még négy hete van megnyerni a 2 hévízi üdülés egyikét!

Mit kell tennie?

1.      lépés: keresse fel játékunk oldalát itt >>> JÁTÉK
2.      lépés: keresse meg a 4 különbséget a képek között.
3.      lépés: írja be megfejtéseit, és adja meg adatait.
4.      lépés: várja izgatottan a pénteki sorsolást!

Mit nyerhet?

Fődíj: 1 db 2 fős, 2 éjszakás hétvége a Hotel Európa fit****superior felajánlásával

Heti nyeremények:

 •  1 doboz gyógy-gombás kávé 5 080 Ft értékben a Kertészeti Centrum felajánlásából
 • 2 db 2 fő részére szóló fürdőbelépő a szálloda fürdőrészlegébe, a Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior jóvoltából

 • Mágneses biorezonanciás állapotfelmérés 7 900 Ft értékben a Rejuvena Esztétika szalon felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Lotus Therme Hotel & Spa***** felajánlásával (tartalma: 1-1 db Lotus Therme fürdőtáska, hímzett köntös, papucs, napszemüveg)
 • 1 db 2 főre érvényes „Wellness Brunch - Ízélmény és fürdővarázs egész napos fürdőzés + ebéd programmal” a NaturMed Hotel Carbona****superior jóvoltából
 • 2 fő részére szóló wellness bérlet a Holiday Club Apartman Hotel felajánlásával
 • 1 alkalommal 2 fő részére szóló wellness használat és személyenként kávé és sütemény a lobby bárban a Hunguest Hotel Helios***superior jóvoltából
 • 1 db hévízi ajándékcsomag, melynek tartalma: hévízi strandtáska, iszapszappan, tavirózsagyertya, 1 üveg Hévíz Város Bora

 

A játék 2017. június 1-től július 7-ig tart. Hetente újabb fotó feladvány teszünk közzé, melyhez a megfejtéseket, az adott héten péntek 11.30-ig fogadjuk. A helyesen válaszolók közül péntekenként 13.00 órakor sorsolunk és közzétesszük a nyertes nevét weboldalunkon, valamint Facebook oldalainkon.

Kövesse a játékot a www.heviz.hu/hirek és a www.facebook.com/heviz.info oldalakon.

Játékra fel!

 

NYEREMÉNYESŐ HÉVÍZEN 2.! – megvannak az első nyertesek! De folytatódik a játék! Tovább
“Kórkép – korkép” kalandtúrák Hévízen

“Kórkép – korkép” kalandtúrák Hévízen

A Hosszúlépés csapata júniustól 8 helyszínen mutatja meg, miről érdemes máshogy gondolkoznunk a Balaton körül, milyen felfedeznivalót rejtegetnek azok a tájak, ahol nyaranta a vízibicklit hajtottuk és lángost ettünk. Az egyik új helyszín Hévíz.

11.jpg

 

A hévízi sétán feltárul Magyarország ikonikus fürdővárosának története a tavat övező legendáival, és a hatvanas évek szigorú turnusokban érkező és pihenni vágyó vendégeivel. Utánajárnak, hogyan emelte a Festetics és a Reischl család mocsaras lápvidékből fürdővárossá a települést, mi inspirálta a nyaraló Móricz Zsigmondot, és ki volt Nelly, az itt gyógyuló pesti elefánt.

Ahogy átsétálnak az ötvenes évekbe, felfedezik, hogyan alakult át az előkelő fürdőváros több tízezer elvtárs ellátását biztosító szocialista üdülőhellyé. Megtudják, kinek járt a pártüdülő, ki töltötte a nyaralását zimmer freiben, és milyen viselkedést írt elő az üdülőknek a Kádár-kor etikettje.

Emellett a Balaton több pontján is formabontó sétára indulhatunk egyedül, baráti társasággal vagy kutyával. Keszthely, a Szent György-hegy, Mindszentkálla, Tihany, Balatonfüred, Siófok és a Club Aliga rejtett arcát fedi fel nekünk vagy éppen az ismerős történeteket más nézőpontból ismerhetjük meg.

A sétákról bővebb információ a Hosszúlépés weboldalán érhető el, a balatoni séták programjai folyamatosan bővülnek:

https://hosszulepes.org/balaton

“Kórkép – korkép” kalandtúrák Hévízen Tovább
Újabb nemzetközi védjegy a világ legnagyobb termáltavának

Újabb nemzetközi védjegy a világ legnagyobb termáltavának

A rangos elismerések közül ezúttal a EuropeSpa MED védjegy kitüntetettje lett a Hévízi Tófürdő.

europespa_med.jpg

Az említett védjegy egy magas színvonalú európai minőségbiztosítási rendszer, melyet gyógy- és wellness szolgáltatók részére osztanak ki. A díjat azok a szolgáltatók kaphatják meg, amelyek megfelelnek a szigorú minőségi, biztonsági és szolgáltatási követelményeknek.

Ez a védjegy azt jelenti az idelátogatók számára, hogy bizalommal vehetik igénybe a hely szolgáltatásait, hiszen igazán magas minőséget kapnak mind a gyógyászat, szálláshely, gasztronómia, higiénia és fürdőszolgáltatás terén.

A Hévízi Tófürdőt 2017 februárjában ellenőrizte az Európai Fürdő Szövetség - a védjegy kiosztója -, mely során megfelelt az EuropeSpa MED minősítés kritériumrendszerének, így három másik magyarországi fürdő társaságában ünnepélyes díjátadó keretén belül vehette át 2017. május 5-én a tanúsítványt.

Hévíz egyedülálló és nemzetközileg is elismert gyógytava, a természeti gyógytényezők és a több mint kétszáz éves orvos szakmai háttér mind hozzájárultak ahhoz, hogy Hévíz kincse méltón megfeleljen a díj által felállított szigorú követelményeknek.

Mi az Európai Fürdő Szövetség?

A díjat adó szervezet, az ESPA (European Spa Association) több mint 1500 európai gyógyfürdőt és gyógyhelyet tömörít, fő feladatai közé tartozik a magas színvonalú minőségbiztosítási rendszerek kapcsán

 • a kritériumkatalógus (tovább)fejlesztése,
 • az auditok lebonyolítása,
 • szemináriumok és oktatás szervezése Európa-szerte.

 

Újabb nemzetközi védjegy a világ legnagyobb termáltavának Tovább
4 hévízi hotel is versenyben az Év Hotele közönségdíjért

4 hévízi hotel is versenyben az Év Hotele közönségdíjért

Az RTL Klub legújabb műsorában Szorcsik Viktória műsorvezető járja végig Magyarország vidéki szálláshelyeit egy-egy pár vagy család segítségével. A résztvevő párok, családok tesztelik a szállodák szolgáltatásait, értékelik azokat a nézők pedig a műsor hivatalos Facebook oldalán szavazhatnak a hotelekre és nyerhetik meg a heti két wellnesshétvége egyikét.

az_ev_hotele_facebook_980x480_lead.png

4 hévízi hotel is versenyben az Év Hotele közönségdíjért Tovább
Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban

Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban

Hazánk legnagyobb, 19 fős hőlégballonja új kupolával kezdte meg a tavaszi repülési szezont.

Repülés közben a ballon 1000-1500 méter magasságba emelkedett, de esetenként az egy órás repülési idő alatt akár a 3000 méteres magasságot is elérheti. A fedélzetén repülő kalandorok madártávlatból csodálták meg a Hévízi tavat, a Balatont, a Kis-Balatont, és a badacsonyi tanúhegyeket.

Landolást követően a hőlégballonos hagyományoknak megfelelően, pezsgővel avatták fel az új ballont és tiszteletbeli pilótává avatták a résztvevőket. 

A Balaton Ballooning Kft. idén ünnepli a 10 éves jubileumát. Pilótáik a világ legtapasztaltabbjai közé tartoznak, a főpilóta 3600 és a másod pilóta 2700 órát repült már, az elmúlt 30 év során. Ők az egyetlen, kifejezetten ballonos sétarepülésekkel foglalkozó cég az országban, mely rendelkezik a Légügyi Hivatal tevékenységi engedélyével.

A hőlégballon avató rendezvényt megelőzően a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. Facebook-os játékot szervezett, „Kívánságballon Hévízen” címmel. A játék során beküldött kívánságok, szalagokra írva az avatás során szintén az égbe repültek, segítve ezzel a meghallgattatásukat.

A nyereményjátékot a hévízi tó keletkezéséről szóló, ismert római kori legenda ihlette. A legenda szerint a későbbi nagy német római császár dajkájának fohászára fakasztotta Szűz Mária a hévízi gyógyforrást, melynek vize a gyermekbénulásban szenvedő Flavius Theodosiust meggyógyította. Flavius a hévízi gyógyforrás csodatévő vizének köszönhetően erős férfivé cseperedett és keresztény császár vált belőle.

A legenda „bizonyítja”, hogy Hévízen a fohászok meghallgattatnak, ezért érdemes még ma is megfontolni, hogy mit kívánunk. A játék során beküldött, közel 150 kívánság, a repülést követően a híres császár szobra mellett, az Egregyi Múzeumban várja a beteljesülését. Az újabb kívánságok innentől kezdve folyamatosan elhelyezhetőek az Egregyi Múzeum Kívánság-állványán.

Bővebb információ:
www.heviz.hu
Tourinform Iroda Hévíz
8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.
Tel: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban Tovább
Újra megnyitott az Infopont!

Újra megnyitott az Infopont!

A Nagyparkolóban található Infopont a május 1-i hétvégén már várta az érdeklődőket!

A korábbi évekhez hasonlón idén is megnyitott Hévíz egyik nagy csomópontjánál, aSzéchenyi utca elején lévő Nagyparkolónál a Tourinform kihelyezett Infopontja, ahol az érdeklődök szintén megkaphatják a szükséges információkat a városról, a tóról, valamint a környékről.

infopav.jpg

Újra megnyitott az Infopont! Tovább
Forgalomkorlátozások a II. Hévízi Futófesztivál idején

Forgalomkorlátozások a II. Hévízi Futófesztivál idején

2017. május 14-én a Hévíz Futó és Fitness Egyesület 7, 14, 21 kilométeres távokon futófesztivált szervez.

futofeszt.jpg


A rendezvény ideje alatt (16.00-20.00 között) félpályás útlezárásokra lehet számítani, a Rákóczi utca – Erzsébet királyné utca – Széchenyi utca - Ady Endre utca – Vörösmarty utca – Móricz Zsigmond utca – Hunyadi utca – Dr Babócsay utca – Egregyi múzeum – Attila utca – Rákóczi utca útvonalakon.

Az elmúlt év tapasztalata alapján a rendezvény nem okozott jelentős fennakadást a közlekedésben. Az esetleges várakozások miatt kérjük megértésüket.

További információ a II. Hévízi Futófesztiválról és a kísérő programokról:

www.heviz.hu/programkereso

www.hevizrunning.com

Forgalomkorlátozások a II. Hévízi Futófesztivál idején Tovább