I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

10+1 szuper hévízi program gyerekekkel a nyári szünidőre!
Fedezzük fel Hévízt gyerekszemmel!

gyerekekeuropa.jpg

1. Az Egregyi Villa Rustica romkert, és játszótér

dsc_0686.JPG

A város nyugodt-csendes övezetében a gyerekekkel sétálhatunk a romai romok közt, köthetünk fel kívánságszalagokat a fa oszlopokból kialakított kis hídra, fotózkodhatunk a kutyus szobránál vagy csak élvezhetjük a játszótér adta lehetőségeket, amik egyébként a város több pontján is jó szórakozást nyújtanak a legkisebbeknek. Az Egregyi Múzeum előtti tér egyre többször ad helyet családi fesztiváloknak is, épp a zöld környezet és belvárostól távoli helyszín előnyei miatt.

2. A Tófürdő gyermekmedencéi

06.JPG

Miközben mi élvezzük a gyógytó üdítő hatásait, a gyerekek sem maradnak pancsolási lehetőség nélkül. A nyári időszakban a tófürdő strandján normál vizes, játszóelemekkel is ellátott gyerekmedence várja a kicsiket. Mellette, már ha sikerül kicsábítani a gyerekeket a vízből, animátorok tartanak foglalkozásokat és egy modern játszótér is rendelkezésre áll. A pancsoló közvetlen közelében frissítőket, uzsonnának valót és persze jégkrémet is vehetünk. Rossz időben egy beltéri játszósarokban találhatunk rajzolási lehetőséget, vagy társasjátékokat.

3. Legendák ösvénye füzet

img_20180622_120111.jpg

A felfedező típusú gyerekek és felnőttek kérjék a Tourinform Irodában a Legendák Ösvénye foglalkoztató füzetet. A játékos kiadvány kimondottan a gyerek számára lett kialakítva így játékosan ismerhetik meg a város nevezetességeit, közben pedig rajzolhatnak, rejtvényeket oldanak, meg, színeznek, matricákat ragasztanak. Jó elfoglaltság több korosztály számára is.

  4. Kalandpark

kalandpark.jpgA város közvetlen szomszédságában, a Keszthely felé vezető úton található a Tavirózsa Kalandpark. A parkban kötélpálya, íjászat, csúszópályák, minigolf nyújt kikapcsolódást az egész család számára. A helyszínen az anyukák szebbnél-szebb növényekben is gyönyörködhetnek, hiszen a helyszínen kertészet is működik.

 5. Családbarát fesztiválok

 dsc_0744.JPGNyári időszakban szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne valamilyen fesztivál Hévízi belvárosában, vagy az Egregyi Múzeum tövében. A szervezők külön hangsúlyt helyeznek a gyerekeknek szóló programokra, legyen szó népi játékokról, bábelőadásról, gyerekműsorokról, zenés produkciókról. Természetesen a kézműves sátor sem maradhat el a programból.

 6. A Kolpingban mindegy, hogy milyen az idő, jól szórakozunk

3688_k.jpgEgész nap esik, sebaj! A gyerekek biztos nem bánják majd a rossz időt, ha az ilyen napokat a Kolping Hotel Spa & Family Resort kalandokkal teli épületében tölthetik majd. A szülők is maximálisan meg lesznek elégedve, ha a megtapasztalják, a gyerekek igényeinek és korának tökéletesen megfelelően kialakított játszótereket, vizes élményeket, a profi animátorokat és személyzetet, a sok programlehetőséget.

 7. Mese vagy film? A hévízi moziban bizony előre kell jegyet venni!

mozi-heviz.jpgA nagy forróságban jó lenne 1-2 nyugodt óra a napfénytől távol? Esetleg szeretnénk bepótolni az iskolaidőszakban elmulasztott közös mozizás élményét? A hévízi Fontana Filmszínházban bizony egész nyáron pörög a vetítőgép. Délután matiné filmek, este pedig a legújabb filmek kerülnek műsorra. Egész biztosan mindenki megtalálja a neki tetsző filmeket, legyen szó meséről, animációról, drámáról, vígjátékról vagy egy izgalmas krimiről.

8. Bringára fel!

1_1.jpgA hévízi Tourinform Irodában nem csak felnőtt de gyerek kerékpárok is bérelhetők, több méretben. E mellett gyereküléssel felszerelt kerékpárok és előzetes igény esetén akár gyerekutánfutó is bérelhető. Így már nem lehet akadály, hogy akár az egész család két keréken ismerje meg a várost és környékét.

9. Dottó

dotto-kisvasut.jpgMelyik gyerek ne szeretne felülni a dottó kisvonatra. Ez a vonat formájú városnéző jármű hévízien fehér és piros színben is közlekedik, hasonló útvonalon járhatjuk be velük a város kis utcácskáit.

 

10. Segway

9.jpg

Segwayezni menő! Ha gyermekünk már kamaszodik, nyugodtan mehet egyedül is ezzel a különleges szerkezettel a csoportos túrán, ha viszont még kisebbek a csemeték, akkor a bringás gyerekkocsihoz hasonló eszközt kapunk, amibe a piciket biztonságosan beköthetjük. A Tourinform Irodában található cég vezetett túrákat tart hosszabb-rövidebb távon, így akár a keszthelyi Balaton-partig is elmehetünk ezzel a modern túrázó járgánnyal.

+ 1. A kihagyhatatlan fagyizás

img_20180426_125007.jpgSorolni sem lehet, mennyi helyen találunk fagyizót a belvárosban. Ráadásul a legtöbb helyen kézműves fagylaltok, helyben készített, gyümölcsökkel teli ízletes jeges csodák várnak bennünket. Ha még ennél is valami különlegesebbre vágyunk, akkor kóstoljuk meg a csavaros fagylaltot kürtőskalács tölcsérben. Itt persze nem maga a fagylalt jelenti a legnagyobb élményt, viszont mindenképp különleges lesz a fagyi után még a kürtőskalács tölcsérünket is elropogtatni.

 Hévíz számos programlehetősége nyújt családok számára is, de ha már ismerjük minden rejtett zugát, nem kell messzire mennünk, hogy további tartalmas programokat találjunk. A környék tele van felfedezni való várromokkal, kilátókkal teli túraútvonalakkal, nemzeti park látogatóhelyekkel, állatparkkal és számos olyan izgalmas múzeummal, ahol a gyerekekre is gondoltak a kiállítások összeállításánál.

Fedezzük fel Hévízt gyerek szemmel!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr8714064567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása