I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Minden, ami bor! – hamarosan itt a Hévízi Borünnep!

wineglass-553467.jpg

Bor: a szőlő erjesztésével készült alkoholos ital. De vajon tényleg csak ennyit jelent?

Köztudott, hogy a borkészítésnek már több ezer éves hagyományai vannak Földünkön. Magyarországon pedig már a honfoglalás előtt is termesztettek szőlőt és máig számos borospincével találkozhatunk országszerte. Talán kevés olyan településünk van, ahol nincs legalább egy borosgazda aki, - ha csak saját fogyasztásra is - ne termelne bort, még akkor is, ha éppen a vidék adottságai nem a legmegfelelőbbek ehhez.

Hippokratész írta: „A bor az italok között a leghasznosabb, az orvosságok között a legjobb ízű és az ételek között a legnemesebb.”

Talán ezért van, hogy minden évben számtalan településen szövődnek programok e nemes ital köré. De lássuk, hogy miért lesz érdemes idén is meglátogatni Hévízt a Borünnep idején augusztus 18. és 24. között:

  1. Mert minden nap minőségi borokkal várunk
  2. Mert minden nap ízletes ételeket is kóstolhatsz
  3. Mert minden nap változatos stílusú fergeteges koncerten vehetsz részt

 

Kíváncsi vagy a részletes programra, akkor irány a hévíz.hu!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4812748246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása