I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Több száz kívánság, színes szalagokra írva Hévízen

 

Életre kelt a kétezer éves legenda, a csodatévő gyógytóról

dsc_0039_vagott.jpg

A legismertebb hévízi legenda, amely a tó keletkezéséről és csodatévő hatásáról maradt fenn, Flavius Theodosius római császárhoz kötődik.

A legenda szerint Flavius gyermekbénulásban szenvedett. Keresztény dajkája nap, mint nap Szűz Máriához imádkozott, a kisfiú gyógyulását kérve. A Szűzanya meghallgatta fohászát és válaszként forrás fakasztott. A gyógyforrásból egész tó keletkezett, melynek vizében rendszeresen fürdette a dajka a beteg gyermeket.

Flavius csodával határos módon a víztől meggyógyulva, erős, egészséges uralódóvá, a Római Birodalom császárává vált. Hálából 391-ben a kereszténységet államvallássá nyilvánította egész birodalmában.

A legendás gyógytó nem más, mint a Hévízi Tó, melynek vizében azóta több ezren gyógyultak meg, nyerték vissza az egészséges mozgás örömét.

Ahol egyszer csoda történt, ott bármikor újra megeshet! A Villa Rustica mellett (Római kori romkert, Hévíz, Attila utca végén), a Kívánságfalon” elhelyezett szalagok életre keltik a római kori legendát. Mára több száz Flavius-kívánságszalag gyűlt össze a hévízi vendégek kívánságaiból, akik kívántak például világbékét, egészséget és boldogságot a családjuk számára, utazást és hosszú életet, vagy sikeres érettségit.

 dsc_0429_vagott.jpg

Gyere el Te is és böngéssz a szalagok között, majd kívánj valamit! Írd a kívánságot a szalagra és helyezd el a többi kérés mellett!

Szűz Mária egyszer már csodát tett Flavius-szal, miért ne történhetne ez meg Veled is?

Flavius-kívánságszalagok a Webshopban, az Egregyi Múzeumban és a Hévízi Tourinform irodában 200 Ft-os áron kaphatóak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr812621707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása